ГРЧ: Пиреј у екстази!

Сисе спречио да Атина позелени! Реми по мери ПАОК-а у окршају Олимпијакоса и Панатинаикоса - 1:1.

Фудбал 12.11.2018 | 11:30
ГРЧ: Пиреј у екстази!
Свега неколико минута делило је Панатинаикос од изненађења у Пиреју и прве победе над мрским ривалом Олимпијакосом после пуне четири године на његовом терену, али се испречио Папе Сисе. Млади дефанзивац црвено-белих успео је да сачува домаћину бод у петом минуту надокнаде, али је и та чињеница сасвим довољна лидеру ПАОК-у који је највећи победник после ремија у великом дербију Атине - 1:1.

Занимљив дуел одигран је на Караискакију, а солидне госте није омео ни детаљ из 48. минута када им је настрадао голман Диудис који је доживео нокаут у судару са првотимцем Олимпијакоса Натком. Било је драматично, саиграчи су му вадили језик како се не би угушио, па је после измене пребачен у болницу.

Панатинаикос је стигао до вођства у 61. минуту, а кривац је Ергис Каче. Албанац који је поникао управо у ПАОК-у на најлепши начин се реванширао свом бившем тиму одличним ударцем са дистанце који голман Хозе Са није успео да дохвати. Мучио се Олимпијакос да се врати у меч, знајући тежину евентуалног неуспеха, али је ипак на крају успео да се спасе.

После дуге лопте у петерац Панатинаикоса најбоље се снашао високи Сисе и погтоком ипак спречио да Пиреј и Атина позелене ове вечери. Реми који ће највише пријати ПАОК-у који има шест бодова предности над Олимпијакосом на врху табеле, а треба истаћи и да је читав меч за домаћине одиграо и Јагош Вуковић.

Панатинаикос који игра сјајно ове сезоне био би испред градског ривала да му није одузето шест бодова уочи почетка првенства.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар