GRČ: Pirej u ekstazi!

Sise sprečio da Atina pozeleni! Remi po meri PAOK-a u okršaju Olimpijakosa i Panatinaikosa - 1:1.

Fudbal 12.11.2018 | 11:30
GRČ: Pirej u ekstazi!
Svega nekoliko minuta delilo je Panatinaikos od iznenađenja u Pireju i prve pobede nad mrskim rivalom Olimpijakosom posle pune četiri godine na njegovom terenu, ali se isprečio Pape Sise. Mladi defanzivac crveno-belih uspeo je da sačuva domaćinu bod u petom minutu nadoknade, ali je i ta činjenica sasvim dovoljna lideru PAOK-u koji je najveći pobednik posle remija u velikom derbiju Atine - 1:1.

Zanimljiv duel odigran je na Karaiskakiju, a solidne goste nije omeo ni detalj iz 48. minuta kada im je nastradao golman Diudis koji je doživeo nokaut u sudaru sa prvotimcem Olimpijakosa Natkom. Bilo je dramatično, saigrači su mu vadili jezik kako se ne bi ugušio, pa je posle izmene prebačen u bolnicu.

Panatinaikos je stigao do vođstva u 61. minutu, a krivac je Ergis Kače. Albanac koji je ponikao upravo u PAOK-u na najlepši način se revanširao svom bivšem timu odličnim udarcem sa distance koji golman Hoze Sa nije uspeo da dohvati. Mučio se Olimpijakos da se vrati u meč, znajući težinu eventualnog neuspeha, ali je ipak na kraju uspeo da se spase.

Posle duge lopte u peterac Panatinaikosa najbolje se snašao visoki Sise i pogtokom ipak sprečio da Pirej i Atina pozelene ove večeri. Remi koji će najviše prijati PAOK-u koji ima šest bodova prednosti nad Olimpijakosom na vrhu tabele, a treba istaći i da je čitav meč za domaćine odigrao i Jagoš Vuković.

Panatinaikos koji igra sjajno ove sezone bio bi ispred gradskog rivala da mu nije oduzeto šest bodova uoči početka prvenstva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar