ПОР: Извукоше се Бенфика и Спортинг!

Лисабонски Орлови славили након четири меча! Шавес испустио сензацију, Спортингу поклон пенал за победу! Еврогол Нилтиња у 81. минуту закомпликовао посао домаћину, али је убрзо разрешена дилема из крајње дискутабилно досуђеног једанаестерца - 2:1.

Фудбал 12.11.2018 | 11:00
ПОР: Извукоше се Бенфика и Спортинг!
Почела је Бенфика озбиљно да трокира, везала три пораза (Ајакс, Белененсес, Мореиренсе), потом ремизирала са холандским Копљаницима, али коначно је огрејало сунце и лисабонске Орлове. Бенфика је успела да савлада Тонделу у гостима у 10. колу Примеире - 3:1 (1:1). Истина, уз много среће.

Можда резултат тако не показује, али и овога пута су изабраници Руија Виторије озбиљно тренирали живце својим навијачима који се нису поштено ни сместили у своје столице, а Тондела је повела. Сопствени гол погодио је неспретни дефанзивац Бенфике Херман Конти. Можда је и терен натопљен водом допринео овој реакцији Аргентинца.

Међутим, Бенфика је брзо одреаговала и то је био један од два кључна кључна момента која су одредила даљи ток утакмице, односно трасирала Бенфики пут до победе. Жонас је погодио у деветом минуту. Сјајно је Бразилац трзнуо главом.

Бенфика је дуго ломила Тонделу, али фудбалери двеју екипа отишли су на одмор при резултату 1:1. Други кључни моменат догодио се у 54. минуту када је искључен дефанзивац Тонделе Давид Бруно. Зарадио је два жута картона у размаку од само три минута.

У таквој констелацији снага Бенфики није било тешко да стигне до другог гола. У 64. минуту погодио је Харис Сеферовић. Била је то прелепа акција... Коначан резултат поставио је Рафа Силва десетак минута касније.

Тондела је на крају завршила утакмицу са деветорицом играча у пољу.

Љубомир Фејса је играо до 85. минута (зарадио жути картон), а Андрија Живковић је ушао у игру у 77. када је заменио Пиција. Миле Свилар је преседео меч на клупи.

Шавес испустио сензацију, Спортингу поклон пенал за победу! Еврогол Нилтиња у 81. минуту закомпликовао посао домаћину, али је убрзо разрешена дилема из крајње дискутабилно досуђеног једанаестерца - 2:1.

Спортинг без Баса Доста није исти тим, то је дефинитивно свима јасно. Искусни Холанђанин постигао је два гола у вечерашњем слављу свог тима над Шавесом, па су се лисабонски Лавови пробили на друго место са два бода заостатка за водећим Портом - 2:1 (1:0).

Ипак, прилично је дискутабилан начин на који су лисабонски Лавови стигли до славља, пошто им је судија Мартинс у 85. минуту практично поклонио пенал, који је Дост претворио у победоносни погодак. Вилијам је том приликом држао једну руку око струка високог Холанђанина, после чега је главни арбитар меча досудио најстрожу казну и тако помало изненадио и самог Доста, што се може видети на снимку.

Спортинг је повео на време, Дост је у 23. минуту искористио одличан центаршут Акуње, па је деловало да ће домаћин рутински до славља, а посебно што је Шавес у 71. минуту остао и без неопрезног Бруна Гаља. Ипак, десет минута касније Бразилац Нилтињо је постигао спектакуларан првенац у дресу Шавеса и тако у потпуности закомпликовао посао за домаћи тим. Ипак, само три минута касније разрешена је свака дилема.

ПОРТУГАЛИЈА 1 - 10. КОЛО

Петак

Мореиренсе - Портимоненсе 2:0 (1:0)
/Нене 34, Педро 56/

Сетубал - Феиренсе 2:1 (1:1)
/Менди 20, Кадиз 72 - Крис 33/

Субота

Белененсес - Боависта 0:0

Авес - Рио Аве 2:1 (2:0)
/Родриго 16, Гало 45+2 - Мореира 90+1/

Насионал - Маритимо 1:0 (0:0)
/Камачо 65/

Порто - Брага 1:0 (0:0)
/Соареш 89/

Недеља

Гимараиш - Санта Клара 2:0 (1:0)
/Давидсон 26, Андре 81пен/

Тондела - Бенфика 1:3 (1:1)
/Конти 1аг - Жонас 9, Сеферовић 64, Силва 75/

Спортинг - Шавес 2:1 (1:0)
/Дост 23, 86пен - Нилтињо 81/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар