POR: Izvukoše se Benfika i Sporting!

Lisabonski Orlovi slavili nakon četiri meča! Šaves ispustio senzaciju, Sportingu poklon penal za pobedu! Evrogol Niltinja u 81. minutu zakomplikovao posao domaćinu, ali je ubrzo razrešena dilema iz krajnje diskutabilno dosuđenog jedanaesterca - 2:1.

Fudbal 12.11.2018 | 11:00
POR: Izvukoše se Benfika i Sporting!
Počela je Benfika ozbiljno da trokira, vezala tri poraza (Ajaks, Belenenses, Moreirense), potom remizirala sa holandskim Kopljanicima, ali konačno je ogrejalo sunce i lisabonske Orlove. Benfika je uspela da savlada Tondelu u gostima u 10. kolu Primeire - 3:1 (1:1). Istina, uz mnogo sreće.

Možda rezultat tako ne pokazuje, ali i ovoga puta su izabranici Ruija Vitorije ozbiljno trenirali živce svojim navijačima koji se nisu pošteno ni smestili u svoje stolice, a Tondela je povela. Sopstveni gol pogodio je nespretni defanzivac Benfike Herman Konti. Možda je i teren natopljen vodom doprineo ovoj reakciji Argentinca.

Međutim, Benfika je brzo odreagovala i to je bio jedan od dva ključna ključna momenta koja su odredila dalji tok utakmice, odnosno trasirala Benfiki put do pobede. Žonas je pogodio u devetom minutu. Sjajno je Brazilac trznuo glavom.

Benfika je dugo lomila Tondelu, ali fudbaleri dveju ekipa otišli su na odmor pri rezultatu 1:1. Drugi ključni momenat dogodio se u 54. minutu kada je isključen defanzivac Tondele David Bruno. Zaradio je dva žuta kartona u razmaku od samo tri minuta.

U takvoj konstelaciji snaga Benfiki nije bilo teško da stigne do drugog gola. U 64. minutu pogodio je Haris Seferović. Bila je to prelepa akcija... Konačan rezultat postavio je Rafa Silva desetak minuta kasnije.

Tondela je na kraju završila utakmicu sa devetoricom igrača u polju.

Ljubomir Fejsa je igrao do 85. minuta (zaradio žuti karton), a Andrija Živković je ušao u igru u 77. kada je zamenio Picija. Mile Svilar je presedeo meč na klupi.

Šaves ispustio senzaciju, Sportingu poklon penal za pobedu! Evrogol Niltinja u 81. minutu zakomplikovao posao domaćinu, ali je ubrzo razrešena dilema iz krajnje diskutabilno dosuđenog jedanaesterca - 2:1.

Sporting bez Basa Dosta nije isti tim, to je definitivno svima jasno. Iskusni Holanđanin postigao je dva gola u večerašnjem slavlju svog tima nad Šavesom, pa su se lisabonski Lavovi probili na drugo mesto sa dva boda zaostatka za vodećim Portom - 2:1 (1:0).

Ipak, prilično je diskutabilan način na koji su lisabonski Lavovi stigli do slavlja, pošto im je sudija Martins u 85. minutu praktično poklonio penal, koji je Dost pretvorio u pobedonosni pogodak. Vilijam je tom prilikom držao jednu ruku oko struka visokog Holanđanina, posle čega je glavni arbitar meča dosudio najstrožu kaznu i tako pomalo iznenadio i samog Dosta, što se može videti na snimku.

Sporting je poveo na vreme, Dost je u 23. minutu iskoristio odličan centaršut Akunje, pa je delovalo da će domaćin rutinski do slavlja, a posebno što je Šaves u 71. minutu ostao i bez neopreznog Bruna Galja. Ipak, deset minuta kasnije Brazilac Niltinjo je postigao spektakularan prvenac u dresu Šavesa i tako u potpunosti zakomplikovao posao za domaći tim. Ipak, samo tri minuta kasnije razrešena je svaka dilema.

PORTUGALIJA 1 - 10. KOLO

Petak

Moreirense - Portimonense 2:0 (1:0)
/Nene 34, Pedro 56/

Setubal - Feirense 2:1 (1:1)
/Mendi 20, Kadiz 72 - Kris 33/

Subota

Belenenses - Boavista 0:0

Aves - Rio Ave 2:1 (2:0)
/Rodrigo 16, Galo 45+2 - Moreira 90+1/

Nasional - Maritimo 1:0 (0:0)
/Kamačo 65/

Porto - Braga 1:0 (0:0)
/Soareš 89/

Nedelja

Gimaraiš - Santa Klara 2:0 (1:0)
/Davidson 26, Andre 81pen/

Tondela - Benfika 1:3 (1:1)
/Konti 1ag - Žonas 9, Seferović 64, Silva 75/

Sporting - Šaves 2:1 (1:0)
/Dost 23, 86pen - Niltinjo 81/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar