Спектакл Боке и Ривера, прштаће на Монументалу!

Карлос Тевез је "размрдао" своју екипу када се Ривер повукао, али ни његов шут - ни савршена асистенција за Дарија Бенедета нису донели победу Боки у првом финалном мечу Копа Либертадорес.  Спектакл Боке и Ривера – на Монументалу одлука о шампиону! Фудбалери Боке јуниорс и Ривер Плејта одиграли су 2:2 у првом мечу финала Копа Либертадорес.  СУПЕРОРГАЗМИКО!!! Ко ће дочекати реванш за две недеље. . . ?!

Фудбал 12.11.2018 | 09:30
Спектакл Боке и Ривера, прштаће на Монументалу!
У првом историјском финалу два најљућа ривала у Аргентини видели смо све што фудбал у Јужној Америци може да понуди.

Од старта меча на трибинама Бомбоњере била је феноменална атмосфера какву само навијачи два поменута клуба могу да понуде. На крају најважније да није било инциденета.

Ако је спектакуларно било на трибинама, ништа мање није било ни на терену. Ривер је од старта игра много боље, међутим Бока је та која је прва дошла до гола. Абила је у 34. минуту успео да савлада Арманија, који је могао много боље да реагује. Уследила је "ескплозија" на стадиону, међутим убрзо ће се публика утишати. 

Само што су кренули са центра меча фудбалери Ривера су успели да изједначе. Прато је умакао одбрани Боке јуниорс и добрим ударцем у доњи десни угао савладао Росија. 

Овај шок није омао домаће фудбалере јер су до полувремена успели да постигну још један гол. Право ниоткуда Бенедето је главом послао лопту иза леђа голмана Ривера и Бока је на паузу отишла са голом предности.

Друго полувреме није било толико напето и узбуљиво, али смо видели гол Ривера за изједначење и испоставиће се коначан резултат. Штопер Боке Искеирдос постигао је аутогол у 60. минуту и до краја се није мењао резултат.

Највећу шансу за Боку имао је Дарио Бенедето у 90. минуту. "Карлитос" Тевез ушао је у игри у 73. минуту и одмах се видео његов утицај на игру. У девдесетом минуту сјајно је асистирао Бенедету, али овај није успео да савлада Арманија.

Бенедето је сâм изашао на испред голмана Ривера, међутим није успео да га савлада. То је била и последња прилика на мечу.

Пошто у финалу Копа Либертадорес не играју голови у гостима, Бока је добро прошла јер јој на Монументалу игра и резултат 0:0 или 1:1. Реванш меч на програму је 24. новембра.

Какав меч смо гледали на "Бомбоњери" - и ништа мање нисмо очекивали!

Киша је у суботу одложила спектакл у "Суперкласику"- но, 24 сата паузе није "успавало" фудбалере Боке Јуниорс и Ривер Плејта пошто су у првом финалном мечу Копа Либертадорес приредили спектакл навијачима.

Било је борбе, страсти, жара, доброг фудбала и голова, не и победника пошто је Дијего Бенедето промашио тријумф домаћина у надокнади времена!

Ривер Плејт је одиграо боље прво полувреме и упркос томе је губио на "Бомбоњери" пошто је промашио шансе које није смео, да би аутоголом у 61. минуту стигли до важног изједначења које су сачували након уласка расположеног Карлоса Тевеза.

Пред спектакуарном домаћом публиком на "Бомбоњери", а пред реванш на "Монументалу" заказан за 24. новембар:

Бока је слабо ушла у меч, остала због повреде и без Кристијана Павона, али након неколико лоших завршница Ривера - узвратили су само како они знају у 34. минуту!

Абила је дошао до лопте на петнаестак метара, успео је да се ослободи чувара, шутирао је у голмана Арманија, да би одбијену лопту проследио у његов ближи угао, за експлозију одушевљења домаћих навијача - пошто присуство гостујућих није дозвољено.

Можда су и превише славили домаћи пошто је већ у наредном нападу дошло изједначење.

Искусни Лукас Прато, иако није много брз, успео је да претрчи свог чувара и искоса са десне стране пошаље дијагоналу у даљи угао гола Росија, већ у 36. минуту!

То као да је дало снагу Риверу пошто је Роси био јунак свог тима након одличног волеја Мартинеза у 39, да би Рафаел Боре ни минут касније шутирао поред стативе...

Арбитар је показао да ће се играти још три минута, пауза је хитно била потребна Боки, али су преко резервисте Дарија Бенедета дошли до новог вођства након прекида, када је Аргентинац сјајно скочио и савладао свог сународника Арманија!

Био је кључни човек у полуфиналу, а сада је изборио прекид, па постигао гол...

Прво полувреме је било потврда да Аргентинци нису без везе осмислили радио пренос за срчане болеснике, док је друго било нешто слабијег интензитета - посебно након гола Ривера.

Поново је у центру пажње био Лукас Прато, међутим није се он уписао у стрелце - него Искјердос, пошто је закачио лопту и савладао свог голмана у 61. минуту, чиме се "моментум" поново окренуо у корист Ривера...

Гости су тада заиграли нешто опрезније, на терен је ушао и Франо Зукулини, док је Бока хтела по три бода - опет не на силу.

Карлос Тевез је донео енергију с клупе, могао је да постигне сјајан гол са ивице казненог простора када је лопта "прозујала" поред стативе, док је још бољу шансу створио свом саиграчу Дарију Бенедету...

Резервни нападач је у 90. минуту изашао сам пред Арманија, али је трагичар Аргентине са Светског првенства - сјајно ушао у шут И спасао свој тим пораза!

Реванш сусрет заказан је за 24. новембар на "Монументалу" (пренос на ТВ Арена Спорт), а није згорег подсетити да у Копа Либертадорес не важи правило гола у гостима, тако да нас сигурно и тако очекује узбудљива утакмица.

На њој неће бити суспендованог Сантос Бореа из Ривер Плејта који је неопрезно данас добио жути картон, а видећемо да ли ће се опоравити искусни Игнасио Скоко и Леонардо Понсио.

Видећемо и шта ће бити са Павоном и Харом које је данас тренер тренер домаћих Гаљардо морао да изведе из игре због повреда, те да ли ће смогнути снаге да се у финалном мечу Копа Либертадорес одмере с најљућим ривалом.

Овакви мечеви се не пропуштају и када боли...

Подсетимо, Бока је до сада освојила шест трофеја Копа Либертадорес, Ривер три, а ово је први пут да гледамо "Суперкласико" у финалу клупског првенства Јужне Америке!



Спектакл какав се и очекивао! Утакмица века је оправдала очекивања. Највећи дуел у историји највећег дербија на свету је понудио – фудбалски оргазам! Ако је нешто вредело погледати у фудбалу ове године, онда је то вечерашњи празник фудбал на Бомбоњери у првом делу двомеча између Боке Јуниорс и Ривера Плејта у финалу Копа Либертадорес. Ма каква Лига шампиона, какво Светско првенство, какве лиге „петице“... Ово је био фудбалски догађај године.

На крају – 2:2. Али могло је и више. Ко год да је победио, не би било незаслужено. 

Било је свега на Бомбоњери. Паклене атмосфере на трибинама, сјајног фудбала на терену, голова, потеза, шанси, одрбана, стартова, дуела, тензије... Све што желите од фудбала.

Енорман притисак је утицао на тренере да се определе за нешто дефанзивније варијанте. Иако није могао да буде на Бомбоњери због суспензије, Марсело Гаљардо се одлучио за формацију са петорицом позади и изненадио. Са друге стране, домаћи стартег Гиљермо Скелото је решио да на клупи остави Тевеза, Заратеа, Бенедета, Гага... А Кардона није био ни на клупи!

Наравно, трибине су се буквално тресле по изласку играча на терен. Лавина подршке Бокиним играчима се сручила са трибина Бомбоњере. Али Риверових 11 Спартанаца је заиграло као да ниша око њих не постоји. Без иједног гласа подршке, без свог Наполеона Гаљарда у кога гледају као у божанство, потпуно су успели да се мислима искључе од пакла којем су били окружени.

И заиграли као да су они домаћин!

После само седам минута игре, Гонзало Пити Мартинез је показао да ће вечерас бити ударна игла Ривера. Фантастично је гађао из слободњака, а још спектакуларније реаговао један од јунака дербија – голман Роси. Из поменутог корнера је Ривер имао још бољу прилику, штопер Лукас Мартинезје тукао главом, а Роси невероватном интервенцијом још једном спасао Бокин гол. Иначе, Мартинез је био изненађење као трећи штопер у саставу Ривера али је показао да није дорастао оваквом притиску... Потом је Роси још једном страшном одбраном зауставио шут Сантос Бореа.

Бока није успевала да запрети, а онда ју је задесио још један хендикеп. Кристијану Павону је страдала ложа и бесан у сузама је морао да уступи место Дарију Бенедету. Када је темпо поптуно пао, почела је лудница! Рамон „Вончоп“ Абила је два пута страшно тукао, Армани је први пут одбранио, али му је друга прошла испод руке за земљотрес на Бомбоњери!

Док су трибине још грмеле, Ривер их је сурово охладио! Чим је Ривер кренуо са центра, генијални „Пити“ Мартинез је чудесним пасом исекао Бокину последњу линију и лансирао Лукаса Прата у стопостотну шансу. А несуђено Бокино појачање је било немилосрдно. Хладнокрвно је гађао даљи угао и изједначио. Ривер је наставио да боље игра и ствара шансе, Роси је новом одбраном зауставио страшан волеј „Питија“ Мартинеза. Потом је Сантос Боре имао зицер, али је очајно шутирао када је изашао на Росија. Бока је била на конопцима...

А онда је лукави Бенедето показао какав осећај за гол има. „Намирисао“ је неискусног штопера Мартинеза и у надокнади времена невероватном реакцијом главом на петерцу скренуо лопту у мрежу немоћног Арманија. Мартинез је очајно реаговао, Бенедето не прашта, лудница на Бомбоњери! Бука у тим тренуцима је била неописива...

Међутим, Ривер је невероватно ментално јак тим. Наставили су да боље играју и у другом полувремену. Тукли су Мартинез, Монтијел, па бомба Милтона Каска... Уместо штопера Мартинеза је ушао Фернандез и Ривер је изједначио у 61. минуту. "Пити" је центрирао, а Искијердо слабом реакцијом испред Прата затресао сопствену мрежу. 

Скелото је решио да нападне са тројицом нападача у последњих 20 минута па је Абили и Бенедету придодао Карлитоса Тевеза. Легенда Бомбоњере је унела оштрину у напад Боке, домаћи тим је кренуо да стеже обруч и у надокнади времена имао фантастичну шансу. Тевез је прошао, додао Бенедету у стопостотну прилику, али је Франко Армани показао какав је голман и сјајном одбраном спасао свој тим пораза.

У реваншу све креће од нуле јер гол у гостима не важи. На Монументалу ће бити 20.000 људи више него на Бомбоњери, Риверови играчи су вечерашњим издањем посејали оптимизам међу својом навијачком армијом. Али, Бока је тим који је најопаснији када га отпишете. То су показали и вечерас када су надиграни, а били су надомак победе. Меч ће због жутог картона пропустити Рафаел Сантос Боре, али ће се у тим Ривера вратити Наћо Скоко. 

Уф, ко ће дочекати реванш на Монументалу за 14 дана... 

Копа Либертадорес, први меч финала:

Бока јуниорс – Ривер Плејт 2:2 (2:1)
Абила 34, Бенедето 45+1 - Прато 35, Искиердос 61
стадион: Бомбоњера

Поставе:

Бока: Роси – Оласа, Магаљан, Искеирдос, Јара – Перес, Нандес, Бариос – Павон, Абила, Виља.

Ривер: Армани – Каско, Пинола, Мартинес, Мајдана, Монтиел – Мартинес, Перес, Паласиос – Прато, Боре.

Финале Копа Либертадорес 2018:

Први меч:

Бока јуниорс – Ривер Плејт 2:2 (2:1)
Абила 34, Бенедето 45+1 - Прато 35, Искиердос 61

Други меч:

Ривер Плејт – Бока Јуниорс

24. новембар, 21х – Монументал

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар