ИТА: Манџукићев шах, Роналдов мат - 0:2 на "Сан Сиру"!

Велики, 167. дерби два посљедња шампиона Италије, Милана и Јувентуса, припао је актуелном владару Апенина. Гонзало Игуаин трагичар - промашили пенал, па искључен у финишу утакмице.  Игуаин трагичар Сан Сира, Манџукић и Роналдо решили дерби и вратили хладнокрвност у Јувентусове редове.  Аргентинац промашио једанаестерац при резултату 0:1, после чега је изгубио компас и на крају зарадио искључење!

Фудбал 12.11.2018 | 09:15
ИТА: Манџукићев шах, Роналдов мат - 0:2 на "Сан Сиру"!
На крцатом "Сан Сиру", Јувентус је у 167. дербију против Милана контролисао игру свих 90 минута, те сасвим заслужено остварио шесту првенствену гостујућу побједа у низу.

"Бјанконери" су показали далеко више, искористиле своје прилике преко Марија Манџукића и Кристијана Роналда, док је Гонзало Игуаин имао шансу између два гола гостију да врати наду "росонерима", али није успио да реализује најстрожу казну.

Није дуго требало чекати на први погодак - непуних осам минута.

Алекс Сандро идеално је центрирао, Марио Манџукић надвисио је свог чувара и главом затресао мрежу немоћног Ђанлуиђија Донаруме.

Био је то јубиларни, 100. погодак за Јувентус на стадиону Милана.

Најбољу прилику да врате ствари на почетак, практично ни из чега, фудбалери Милана имали су у финишу првог полувремена, тачније у 41. минуту.

Гонзало Игуаин вратио се након два меча које је пропустио због повреде, али боље да није.

БИЛАНС У СЕРИЈИ АМилан - Јувентус

167 мечева

50-53-64 214:234

Медхи Бенатија играо је руком у свом шеснаестерцу, дуго је арбитар Паоло Мацолени размишљао да ли да досуди једанаестерац, али је ВАР отклонио дилеме. Игуаин је, међутим, промашио пенал. Тачније, Војчек Шћесни уз помоћ стативе успио је да одбрани шут Аргентинца.

Осим велике борбе, првенствено на средини терена, мало тога виђено је у наставку.

Гости су били доминантнији, имали већи посјед лопте, али чини се да задовољни вођством нису жељели превише да срљају и отварају простор "росонерима" за евентуалње брзе контранападе. С друге стране, осим промашеног пенала, Милан није створио нити једну шансу.

Оваква игра није донијела много прилика. Тек слободан ударац Паола Дибале, након којег је лопта окрзнула стативу, те полуприлику Кристијана Роналда, који није имао снаге да упути бољи ударац, па је Донарума одбранио без већих проблема.

Ипак, Португалац је у 81. минуту, закуцавши лопту у мрежу Милана за 0:2, ријешио све дилеме око коначног побједника, ако их је уопште и било.

Роналду је ово био осми гол у сезони.

У 83. минуту нервозни Игуаин потврдио је епитет "трагичара" зарадивши црвени картон.

Прво га је арбитар Паоло Мацолени опоменуо због оштрог прекршаја над Бенатијом, а након великих протеста и унишења у лице судији, због другог жутог картона морао је прије времена на "хлађење".

Посљедњих десетак минута практично се није ни играло, па је Јувентус забиљежио нову побједу, те вратио шест бодова предности испред Наполија.

Такође, тим Макса Алегрија са 34 бода у 12 утакмица додатно је поправио рекорд када је најбољи старт сезоне у питању.

Милан је најавио да може нешто више, а Јувентус је показао како се то ради. Стара дама је у свом стилу решила још један дерби, постигла је голове на почетку и на крају утакмице, и тако вратила сигурност и мирноћу у своје реодове, што јој је било неопходно након пораза од Манчестер јунајтеда. Јувентус је савладао Милан головима Марија Маџукића и Кристијана Роналда, али је велики трагичар дербија Гонзало Игуаин, који је промашио једанаестерац у финишу првог полувремена, а на крају је емотивно потпуно експлодирао и зарадио заслужени црвени картон - 0:2 (0:1).

Шокантни моменат за попуњене трибине Сан Сира догодио се већ у осмом минуту. Оставили су Росонери Алекса Сандра да мирно центриа са левог бока, па је овај послао опасан центаршут на супротну страну петерца, а тамо је Манџукић надвисио немоћног Родригеза и савладао Донаруму.

Милан је до краја првог полувремена имао много проблема да дође до праве шансе, а онда је у казненом простору Бенатија у играо руком. Арбитар утакмице Паоло Мацолени то првобитно није видео, али је након консултације са ВАР судијама ипак одлучио да покаже на белу тачку. Игуаин је преузео одговорност, иако је много важних пенала промашио у својој каријери, очајно је шутирао, а Шченсни прочитао његову намеру и проследио лопту до стативе.

Јувентус је пропустио неколико прилика током првог полувремена да увећа своју предност, док је у наставку Милан успео да се избори за посед и створи неколико сасвим солидних прилика. Међутим, само се чекао тренутак у којем ће Стара дама решити читав посао. У томе је успео Кристијано Роналдо, који је само неколико миунута раније на сјајан начин повукао контранапад свог тима, али је његов покушај зауставио Донарума.

Ипак, у 81. минуту су се поклопиле коцкице за Португалца, који је био на правом месту након ударца Кансела, па је послао лопту под пречку младог чувара мреже.

Јувентус на репрезентативну паузу одлази са шест бодова више од Наполија, док је Милан остао на петој позицији са 10 бодова мање од водећег тима Серије А. За две недеље Стара дама дочекује СПАЛ, док Милан иде на ноге Лацију, у окршају тимова који ће се борити за пласман у Лигу шампиона ове сезоне.

МИЛАН: Донарума - Абате (74. Борини), Запата, Ромањоли, Родригез - Сусо, Кеси, Бакајоко, Чалханоглу (74. Лаксалт) - Кастиљехо (62. Кутроне), Игуаин.

ЈУВЕНТУС: Шћесни - Кансело, Бенатиа, Кјелини, Алекс Сандро - Бентанкур, Пјанић (74. Кедира), Матуиди - Дибала (79. Даглас Коста), Манџукић, Роналдо.

Лацио губи корак, Сасуоло је трвд орах! Досадан меч на Мапеи стадиону.

Таман када је ухватио корак и забележио три победе у последња четири меча, Лацио је опет закочио. На гостовању Сасуолу, Небескоплави су морали да се задовоље бодом – 1:1.

Меч у Ређо Емилији ће бити брзо заборављен, а чини се да нико није много разочаран оваквим сценаријем. Сасуоло није свакако, али и Лацијали су свесни да нису били такав апослутни фаворит за победу против Нероверда.

Све занимљиво што је виђено на Мапеи стадиону се десило у првих 15 минута. Лацио је повео после осам минута пошто је Пароло био на правом месту да убаци отпадак после одбијеног шута ЛуисаАлберта. Ипак, Сасуоло је узвратио врло брзо. Очајна рекација штопера Лација је омогућила талентованом Ферарију да са петерца главом затресе мрежу Римљана.

СЕРИЈА А - 12. КОЛО:

Аталанта - Интер 4:1 (1:0)
/Хатебур 9, Манћини 62, Ђимшити 89, Гомез 90+4 - Икарди 46 пен/

Кјево - Болоња 2:2 (2:1)
/Међорини 20 пен, Оби 45 - Сантандер 5, Орсолини 56/

Емполи - Удинезе 2:1 (1:0)
/Зајц 41, Капуто 51 - Пусето 81/

Рома - Сампдорија 4:1 (1:0)
/Жуан Жезус 19, Шик 59, Ел Шарави 72, 90+3 - Дефрел 89/

Сасуоло - Лацио 1:1 (1:1)
/Ферари 15 - Пароло 8/

Милан - Јувентус 0:2 (0:1)
/Манџукић 8, Роналдо 81/

Одиграно у суботу:

Торино - Парма 1:2 (1:2)
/Базели 37 - Жервињо 9, Инглезе 25/

СПАЛ - Каљари 2:2 (1:0)
/Петања 3, Антенући 71 - Паволети 73, Јоница 76/

Ђенова - Наполи 1:2 (1:0)
/Куаме 20 - Руиз 62, Бираски 88 аутогол/

Одиграно у петак:

Фрозиноне - Фиорентина 1:1 (0:0)
/Пинамонти 89 - Бенаси 47/

ТАБЕЛА: Јувентус 34, Наполи 28, Интер 25, Лацио 22, Милан 21, Рома 19, Сасуоло 19, Аталанта 18, Фиорентина 17, Торино 17, Парма 17, Сампдорија 15, Каљари 14, Ђенова 14, СПАЛ 13, Болоња 10, Удинезе 9, Емполи 9, Фрозиноне 7, Кјево 0*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар