ITA: Mandžukićev šah, Ronaldov mat - 0:2 na "San Siru"!

Veliki, 167. derbi dva posljednja šampiona Italije, Milana i Juventusa, pripao je aktuelnom vladaru Apenina. Gonzalo Iguain tragičar - promašili penal, pa isključen u finišu utakmice.  Iguain tragičar San Sira, Mandžukić i Ronaldo rešili derbi i vratili hladnokrvnost u Juventusove redove.  Argentinac promašio jedanaesterac pri rezultatu 0:1, posle čega je izgubio kompas i na kraju zaradio isključenje!

Fudbal 12.11.2018 | 09:15
ITA: Mandžukićev šah, Ronaldov mat - 0:2 na "San Siru"!
Na krcatom "San Siru", Juventus je u 167. derbiju protiv Milana kontrolisao igru svih 90 minuta, te sasvim zasluženo ostvario šestu prvenstvenu gostujuću pobjeda u nizu.

"Bjankoneri" su pokazali daleko više, iskoristile svoje prilike preko Marija Mandžukića i Kristijana Ronalda, dok je Gonzalo Iguain imao šansu između dva gola gostiju da vrati nadu "rosonerima", ali nije uspio da realizuje najstrožu kaznu.

Nije dugo trebalo čekati na prvi pogodak - nepunih osam minuta.

Aleks Sandro idealno je centrirao, Mario Mandžukić nadvisio je svog čuvara i glavom zatresao mrežu nemoćnog Đanluiđija Donarume.

Bio je to jubilarni, 100. pogodak za Juventus na stadionu Milana.

Najbolju priliku da vrate stvari na početak, praktično ni iz čega, fudbaleri Milana imali su u finišu prvog poluvremena, tačnije u 41. minutu.

Gonzalo Iguain vratio se nakon dva meča koje je propustio zbog povrede, ali bolje da nije.

BILANS U SERIJI AMilan - Juventus

167 mečeva

50-53-64 214:234

Medhi Benatija igrao je rukom u svom šesnaestercu, dugo je arbitar Paolo Macoleni razmišljao da li da dosudi jedanaesterac, ali je VAR otklonio dileme. Iguain je, međutim, promašio penal. Tačnije, Vojček Šćesni uz pomoć stative uspio je da odbrani šut Argentinca.

Osim velike borbe, prvenstveno na sredini terena, malo toga viđeno je u nastavku.

Gosti su bili dominantniji, imali veći posjed lopte, ali čini se da zadovoljni vođstvom nisu željeli previše da srljaju i otvaraju prostor "rosonerima" za eventualnje brze kontranapade. S druge strane, osim promašenog penala, Milan nije stvorio niti jednu šansu.

Ovakva igra nije donijela mnogo prilika. Tek slobodan udarac Paola Dibale, nakon kojeg je lopta okrznula stativu, te polupriliku Kristijana Ronalda, koji nije imao snage da uputi bolji udarac, pa je Donaruma odbranio bez većih problema.

Ipak, Portugalac je u 81. minutu, zakucavši loptu u mrežu Milana za 0:2, riješio sve dileme oko konačnog pobjednika, ako ih je uopšte i bilo.

Ronaldu je ovo bio osmi gol u sezoni.

U 83. minutu nervozni Iguain potvrdio je epitet "tragičara" zaradivši crveni karton.

Prvo ga je arbitar Paolo Macoleni opomenuo zbog oštrog prekršaja nad Benatijom, a nakon velikih protesta i unišenja u lice sudiji, zbog drugog žutog kartona morao je prije vremena na "hlađenje".

Posljednjih desetak minuta praktično se nije ni igralo, pa je Juventus zabilježio novu pobjedu, te vratio šest bodova prednosti ispred Napolija.

Takođe, tim Maksa Alegrija sa 34 boda u 12 utakmica dodatno je popravio rekord kada je najbolji start sezone u pitanju.

Milan je najavio da može nešto više, a Juventus je pokazao kako se to radi. Stara dama je u svom stilu rešila još jedan derbi, postigla je golove na početku i na kraju utakmice, i tako vratila sigurnost i mirnoću u svoje reodove, što joj je bilo neophodno nakon poraza od Mančester junajteda. Juventus je savladao Milan golovima Marija Madžukića i Kristijana Ronalda, ali je veliki tragičar derbija Gonzalo Iguain, koji je promašio jedanaesterac u finišu prvog poluvremena, a na kraju je emotivno potpuno eksplodirao i zaradio zasluženi crveni karton - 0:2 (0:1).

Šokantni momenat za popunjene tribine San Sira dogodio se već u osmom minutu. Ostavili su Rosoneri Aleksa Sandra da mirno centria sa levog boka, pa je ovaj poslao opasan centaršut na suprotnu stranu peterca, a tamo je Mandžukić nadvisio nemoćnog Rodrigeza i savladao Donarumu.

Milan je do kraja prvog poluvremena imao mnogo problema da dođe do prave šanse, a onda je u kaznenom prostoru Benatija u igrao rukom. Arbitar utakmice Paolo Macoleni to prvobitno nije video, ali je nakon konsultacije sa VAR sudijama ipak odlučio da pokaže na belu tačku. Iguain je preuzeo odgovornost, iako je mnogo važnih penala promašio u svojoj karijeri, očajno je šutirao, a Ščensni pročitao njegovu nameru i prosledio loptu do stative.

Juventus je propustio nekoliko prilika tokom prvog poluvremena da uveća svoju prednost, dok je u nastavku Milan uspeo da se izbori za posed i stvori nekoliko sasvim solidnih prilika. Međutim, samo se čekao trenutak u kojem će Stara dama rešiti čitav posao. U tome je uspeo Kristijano Ronaldo, koji je samo nekoliko miunuta ranije na sjajan način povukao kontranapad svog tima, ali je njegov pokušaj zaustavio Donaruma.

Ipak, u 81. minutu su se poklopile kockice za Portugalca, koji je bio na pravom mestu nakon udarca Kansela, pa je poslao loptu pod prečku mladog čuvara mreže.

Juventus na reprezentativnu pauzu odlazi sa šest bodova više od Napolija, dok je Milan ostao na petoj poziciji sa 10 bodova manje od vodećeg tima Serije A. Za dve nedelje Stara dama dočekuje SPAL, dok Milan ide na noge Laciju, u okršaju timova koji će se boriti za plasman u Ligu šampiona ove sezone.

MILAN: Donaruma - Abate (74. Borini), Zapata, Romanjoli, Rodrigez - Suso, Kesi, Bakajoko, Čalhanoglu (74. Laksalt) - Kastiljeho (62. Kutrone), Iguain.

JUVENTUS: Šćesni - Kanselo, Benatia, Kjelini, Aleks Sandro - Bentankur, Pjanić (74. Kedira), Matuidi - Dibala (79. Daglas Kosta), Mandžukić, Ronaldo.

Lacio gubi korak, Sasuolo je trvd orah! Dosadan meč na Mapei stadionu.

Taman kada je uhvatio korak i zabeležio tri pobede u poslednja četiri meča, Lacio je opet zakočio. Na gostovanju Sasuolu, Nebeskoplavi su morali da se zadovolje bodom – 1:1.

Meč u Ređo Emiliji će biti brzo zaboravljen, a čini se da niko nije mnogo razočaran ovakvim scenarijem. Sasuolo nije svakako, ali i Lacijali su svesni da nisu bili takav aposlutni favorit za pobedu protiv Neroverda.

Sve zanimljivo što je viđeno na Mapei stadionu se desilo u prvih 15 minuta. Lacio je poveo posle osam minuta pošto je Parolo bio na pravom mestu da ubaci otpadak posle odbijenog šuta LuisaAlberta. Ipak, Sasuolo je uzvratio vrlo brzo. Očajna rekacija štopera Lacija je omogućila talentovanom Ferariju da sa peterca glavom zatrese mrežu Rimljana.

SERIJA A - 12. KOLO:

Atalanta - Inter 4:1 (1:0)
/Hatebur 9, Manćini 62, Đimšiti 89, Gomez 90+4 - Ikardi 46 pen/

Kjevo - Bolonja 2:2 (2:1)
/Međorini 20 pen, Obi 45 - Santander 5, Orsolini 56/

Empoli - Udineze 2:1 (1:0)
/Zajc 41, Kaputo 51 - Puseto 81/

Roma - Sampdorija 4:1 (1:0)
/Žuan Žezus 19, Šik 59, El Šaravi 72, 90+3 - Defrel 89/

Sasuolo - Lacio 1:1 (1:1)
/Ferari 15 - Parolo 8/

Milan - Juventus 0:2 (0:1)
/Mandžukić 8, Ronaldo 81/

Odigrano u subotu:

Torino - Parma 1:2 (1:2)
/Bazeli 37 - Žervinjo 9, Ingleze 25/

SPAL - Kaljari 2:2 (1:0)
/Petanja 3, Antenući 71 - Pavoleti 73, Jonica 76/

Đenova - Napoli 1:2 (1:0)
/Kuame 20 - Ruiz 62, Biraski 88 autogol/

Odigrano u petak:

Frozinone - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Pinamonti 89 - Benasi 47/

TABELA: Juventus 34, Napoli 28, Inter 25, Lacio 22, Milan 21, Roma 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina 17, Torino 17, Parma 17, Sampdorija 15, Kaljari 14, Đenova 14, SPAL 13, Bolonja 10, Udineze 9, Empoli 9, Frozinone 7, Kjevo 0*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar