БЛ: Лука "силни" срушио и Шалке!

Јовић бриљирао, два пута стрелац против Шалкеа! Репрезентативац Србије Лука Јовић наставио је са одличним партијама у дресу Ајнтрахта из Франкфурта. Постигао је два гола у победи над Шалкеом од 3:0.  Нова два гола репрезентативца Србије и ПРВОГ стријелца Бундеслиге! Опет је то урадио и то два пута - Лука ГОЛић први стрелац Бундеслиге! Млади Србин главни "кривац" за победу Ајнтрахта над Шалкеом - 3:0.

Фудбал 12.11.2018 | 08:45
БЛ: Лука "силни" срушио и Шалке!
Српски нападач је просто био незадржив, са два нова поготка дошао је до укупно девет на исто толико мечева и сада је на челу листе стрелаца у Бундеслиги.

Изабраници тренера Адија Хитера су још једном показали да су прави хит сезоне, а треба истаћи да су у овом мечу играла сва три српска фудбалера у тиму Ајнтрахта.

Луку Јовића је у 82. минуту заменио Мијат Гаћиновић, док је Филип Костић, асистент код другог гола Јовића, одиграо свих 90 минута. 

Први гол на сусрету Јовић је постигао у 61. минуту. Лопта се одбила до њега од Анте Ребића, Јовић је примио на неких 20 метара, ушетао се крај неколико дефанзиваца Шалкеа и распалио по голу и голман гостију Фарман није имао шансе. 

Дванаест минута касније, бивши нападач Црвене звезде постигао је нови гол. Филип Костић је буквално протутњао по левом боку, послао је повратну лопту на десетак метара, натрчао је Јовић и затресао мрежу.  

Коначних 3:0 за Ајнтрахт поставио је нападач Себастијан Халер у 81. минуту. Он је после корнера и гужве која се створила пред голом гостију био најприсебнији, са неколико метара послао је лопту у мрежу Шалкеа. 

Овим тријумфом играчи Ајнтрахта су прескочили на табели Бундеслиге екипу Бајерна на основу гол разлике, оба тима после 11. кола имају по 20 бодова.

Његови голови су постали као добар дан, а могао би комотоно да промени презиме и у ГОЛић.

Лука Јовић је наставио да тресе мреже у Бундеслиги, а нова два поготка репрезентативца Србије не само што су донела три бода Ајнтрахту у окршају са Шалкеом (3:0) и четврто место на табели, већ су и њему омогућили да на репрезентативну паузу оде као најбољи стрелац у Бундеслиги са девет голова испред таквих звезда као што су Алкасер, Левандовски, Вернер, Гомез...

Капа доле за момка из Бијељине.

Дуго су гости одолевали, а ни Ајнтрахт није био на препознатљивом нивоу у првих 45 минута, иако је од старта играо нападачки са тројицом у шпицу - Ребић, Јовић и Але. Међутим, средином другог полувремена прорадила је блаканска веза, а после сјајне сарадње с Ребићем, Јовић је мајсторски заобишао Стамбулија и матирао немоћног Фермана у 61. минуту и екстазу у Франкфурту.

Момци на "ић" помогли су вечерас Луки да опет доспе на насловне стране немачке штампе, а за други гол се побринуо земљак Филип Костић. Мајсторски је репрезентативац Србије прошао по левој страни, заврнуо лопту на ивицу шеснаестерца, а тамо ју је опет Лука сачекао и још једном мајсторским ударцем спаковао иза леђа голмана Шалкеа. Какав голгетерски прасак.

И има нешто у том голгетерском низу Јовића, јер ниједан од тих погодака није из зицер позиција када само треба убацити лопту у празну мрежу, већ и врло често наш момак напорно ради како би се уписао у стрелце. Али, очигледно да му се напоран рад и те како исплати и можда ће бити грех, ако му селектор Крстајић не буде пружио шансу у наредним окршајима Лиге нација, па зашто не и у ономе што сања сваки љубитељ фудбала у Србији у тандему заједно са Митровићем. 

Одушевљени су били навијачи Ајнтрахта партијом коју је пружио Јовић, а треба рећи да је Лука могао и до хет-трика пшре него што му је Француз Себастијан Але украо гол и лопту с ноге у 80. минуту. Али, нема везе, ни тај податак неће променити чињеницу да је Србин најбољи појединац овог меча.

Њему је тренер Хитер у 82. пружио задовољство да му аплаудира читав стадион и испрати га овацијама, а уступио је место Мијату Гаћиновићу који је утакмицу почео на клупи за резерве.

Победа над Шалкеом, и то убедљива, омогућила је Ајнтрахту да скочи на четврто место и изгура велики Бајерн са позиције која води у Лигу шампиона. Шалке и даље остаје далеко испод у доњем дому са гомилом проблема.

Лука Јовић (21) ове сезоне у просјеку постиже гол на сваких 68 минута и најбољи је стријелац Бундеслиге са девет постигнутих голова!

Репрезентативац Србије је вечерас мету проналазио два пута.

Први пут на асистенцију Анте Ребића, док је други гол "закуцао" на повратни пас Филипа Костића.

А, када Јовић постигне барем један гол на мечу Франкфурт долази до побједе.

У првом полувремену није виђено много узбуђења, али то и није нешто ново када игра Шалке пошто је тим Доменика Тедеска постигао један гол у првом полувремену ове сезоне, а само осам укупно. У томе су уз Штутгарт најгори у лиги.

Али зато у другом дијелу, одлична представа Франкфурта.

Анте Ребић је у 60. минут успио да пребаци лопту преко Салифа Санеа до Јовића који је, иако се Хрват одлично отворио на десној страни, одлучио да преузме одговорнос и приземним ударцем погодио даљи угао за велико славље на препуној "Комерцбанк Арени".

Већ у 72. минуту нови гол Јовића, овај пут на асистенцију Костића који је вечерас, као и у неколико протеклих утакмица, играо на позицији офанзивног лијевог бека у формацији са три штопера.

Костић је одлично пробио по страни и послао повратни пас који је Јовић из прве послао иза Ралфа Фармана.

Претходне такмичарске године је постигао 10 голова у свим такмичењима за Ајнтрахт, а већ у новембру ове сезоне на свом конту има 12 у свим такмичењима!

Бивши нападач Црвене звезде је имао и прилику за "хет-трик", али је голман Шалкеа успио да одбрани ударац, али и да лопту само одбије до Себастијана Алера који је својим осмим голом у сезони поставио коначан резултат.

Јовић је терен уз овације домаћих навијача напустио у 82. минуту, а његово мјесто је заузео Мијат Гаћиновић.

Матија Настатић је у дресу Шалкеа провео свих 90 минута на терену, али Јовића није могао да заустави.

Ајнтрахт је са овом побједом на четвртом мјесту прескочио Бајерн.

БУНДЕСЛИГА - 11. КОЛО:

РБ Лајпциг - Бајер Леверкузен 3:0 (1:0)
/Поулсен 27, 85, Клостерман 68/

Ајнтрахт - Шалке 3:0 (1:0)
/Јовић 60, 72, 81/

у суботу

Хофенхајм - Аугзбург 2:1 (0:0)
/Крамарић 65, Нелсон 83 - Финбогасон 70/

Вердер - Борусија Менхенгладбах 1:3 (0:1)
/Сахин 58 - Плеа 39, 48, 52/

Фрајбург - Мајнц 1:3 (0:2)
/Салаи 72 - Гбамин 6, Матета 18, Онисиво 75/

Фортуна - Херта 4:1 (0:0)
/Усами 50, Хенингс 63, Раман 84, 90+2 - Зелке 88/

Нирнберг - Штутгарт 0:2 (0:0)
/Баумгартл 68, Томи 82/

Борусија Дортмунд - Бајерн Минхен 3:2 (0:1)
/Ројс 49 пен, 67, Алкасер 73 - Левандовски 26, 52/

одиграно у петак

Хановер - Волфсбург 2:1 (1:0)
/Мајна 31, Бебу 62 пен - Вегхорст 82 пен/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 27, Борусија Менхенгладбах 23, РБ Лајпциг 22, Ајнтрахт 20, Бајерн Минхен 20, Хофенхајм 19, Вердер 17, Херта 16, Мајнц 15, Аугзбург 13, Фрајбург 13, Волфсбург 12, Бајер Леверкузен 11, Шалке 10, Нирнберг 10, Хановер 9, Фортуна 8, Штутгарт 8.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар