BL: Luka "silni" srušio i Šalke!

Jović briljirao, dva puta strelac protiv Šalkea! Reprezentativac Srbije Luka Jović nastavio je sa odličnim partijama u dresu Ajntrahta iz Frankfurta. Postigao je dva gola u pobedi nad Šalkeom od 3:0.  Nova dva gola reprezentativca Srbije i PRVOG strijelca Bundeslige! Opet je to uradio i to dva puta - Luka GOLić prvi strelac Bundeslige! Mladi Srbin glavni "krivac" za pobedu Ajntrahta nad Šalkeom - 3:0.

Fudbal 12.11.2018 | 08:45
BL: Luka "silni" srušio i Šalke!
Srpski napadač je prosto bio nezadrživ, sa dva nova pogotka došao je do ukupno devet na isto toliko mečeva i sada je na čelu liste strelaca u Bundesligi.

Izabranici trenera Adija Hitera su još jednom pokazali da su pravi hit sezone, a treba istaći da su u ovom meču igrala sva tri srpska fudbalera u timu Ajntrahta.

Luku Jovića je u 82. minutu zamenio Mijat Gaćinović, dok je Filip Kostić, asistent kod drugog gola Jovića, odigrao svih 90 minuta. 

Prvi gol na susretu Jović je postigao u 61. minutu. Lopta se odbila do njega od Ante Rebića, Jović je primio na nekih 20 metara, ušetao se kraj nekoliko defanzivaca Šalkea i raspalio po golu i golman gostiju Farman nije imao šanse. 

Dvanaest minuta kasnije, bivši napadač Crvene zvezde postigao je novi gol. Filip Kostić je bukvalno protutnjao po levom boku, poslao je povratnu loptu na desetak metara, natrčao je Jović i zatresao mrežu.  

Konačnih 3:0 za Ajntraht postavio je napadač Sebastijan Haler u 81. minutu. On je posle kornera i gužve koja se stvorila pred golom gostiju bio najprisebniji, sa nekoliko metara poslao je loptu u mrežu Šalkea. 

Ovim trijumfom igrači Ajntrahta su preskočili na tabeli Bundeslige ekipu Bajerna na osnovu gol razlike, oba tima posle 11. kola imaju po 20 bodova.

Njegovi golovi su postali kao dobar dan, a mogao bi komotono da promeni prezime i u GOLić.

Luka Jović je nastavio da trese mreže u Bundesligi, a nova dva pogotka reprezentativca Srbije ne samo što su donela tri boda Ajntrahtu u okršaju sa Šalkeom (3:0) i četvrto mesto na tabeli, već su i njemu omogućili da na reprezentativnu pauzu ode kao najbolji strelac u Bundesligi sa devet golova ispred takvih zvezda kao što su Alkaser, Levandovski, Verner, Gomez...

Kapa dole za momka iz Bijeljine.

Dugo su gosti odolevali, a ni Ajntraht nije bio na prepoznatljivom nivou u prvih 45 minuta, iako je od starta igrao napadački sa trojicom u špicu - Rebić, Jović i Ale. Međutim, sredinom drugog poluvremena proradila je blakanska veza, a posle sjajne saradnje s Rebićem, Jović je majstorski zaobišao Stambulija i matirao nemoćnog Fermana u 61. minutu i ekstazu u Frankfurtu.

Momci na "ić" pomogli su večeras Luki da opet dospe na naslovne strane nemačke štampe, a za drugi gol se pobrinuo zemljak Filip Kostić. Majstorski je reprezentativac Srbije prošao po levoj strani, zavrnuo loptu na ivicu šesnaesterca, a tamo ju je opet Luka sačekao i još jednom majstorskim udarcem spakovao iza leđa golmana Šalkea. Kakav golgeterski prasak.

I ima nešto u tom golgeterskom nizu Jovića, jer nijedan od tih pogodaka nije iz zicer pozicija kada samo treba ubaciti loptu u praznu mrežu, već i vrlo često naš momak naporno radi kako bi se upisao u strelce. Ali, očigledno da mu se naporan rad i te kako isplati i možda će biti greh, ako mu selektor Krstajić ne bude pružio šansu u narednim okršajima Lige nacija, pa zašto ne i u onome što sanja svaki ljubitelj fudbala u Srbiji u tandemu zajedno sa Mitrovićem. 

Oduševljeni su bili navijači Ajntrahta partijom koju je pružio Jović, a treba reći da je Luka mogao i do het-trika pšre nego što mu je Francuz Sebastijan Ale ukrao gol i loptu s noge u 80. minutu. Ali, nema veze, ni taj podatak neće promeniti činjenicu da je Srbin najbolji pojedinac ovog meča.

Njemu je trener Hiter u 82. pružio zadovoljstvo da mu aplaudira čitav stadion i isprati ga ovacijama, a ustupio je mesto Mijatu Gaćinoviću koji je utakmicu počeo na klupi za rezerve.

Pobeda nad Šalkeom, i to ubedljiva, omogućila je Ajntrahtu da skoči na četvrto mesto i izgura veliki Bajern sa pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Šalke i dalje ostaje daleko ispod u donjem domu sa gomilom problema.

Luka Jović (21) ove sezone u prosjeku postiže gol na svakih 68 minuta i najbolji je strijelac Bundeslige sa devet postignutih golova!

Reprezentativac Srbije je večeras metu pronalazio dva puta.

Prvi put na asistenciju Ante Rebića, dok je drugi gol "zakucao" na povratni pas Filipa Kostića.

A, kada Jović postigne barem jedan gol na meču Frankfurt dolazi do pobjede.

U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo uzbuđenja, ali to i nije nešto novo kada igra Šalke pošto je tim Domenika Tedeska postigao jedan gol u prvom poluvremenu ove sezone, a samo osam ukupno. U tome su uz Štutgart najgori u ligi.

Ali zato u drugom dijelu, odlična predstava Frankfurta.

Ante Rebić je u 60. minut uspio da prebaci loptu preko Salifa Sanea do Jovića koji je, iako se Hrvat odlično otvorio na desnoj strani, odlučio da preuzme odgovornos i prizemnim udarcem pogodio dalji ugao za veliko slavlje na prepunoj "Komercbank Areni".

Već u 72. minutu novi gol Jovića, ovaj put na asistenciju Kostića koji je večeras, kao i u nekoliko proteklih utakmica, igrao na poziciji ofanzivnog lijevog beka u formaciji sa tri štopera.

Kostić je odlično probio po strani i poslao povratni pas koji je Jović iz prve poslao iza Ralfa Farmana.

Prethodne takmičarske godine je postigao 10 golova u svim takmičenjima za Ajntraht, a već u novembru ove sezone na svom kontu ima 12 u svim takmičenjima!

Bivši napadač Crvene zvezde je imao i priliku za "het-trik", ali je golman Šalkea uspio da odbrani udarac, ali i da loptu samo odbije do Sebastijana Alera koji je svojim osmim golom u sezoni postavio konačan rezultat.

Jović je teren uz ovacije domaćih navijača napustio u 82. minutu, a njegovo mjesto je zauzeo Mijat Gaćinović.

Matija Nastatić je u dresu Šalkea proveo svih 90 minuta na terenu, ali Jovića nije mogao da zaustavi.

Ajntraht je sa ovom pobjedom na četvrtom mjestu preskočio Bajern.

BUNDESLIGA - 11. KOLO:

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen 3:0 (1:0)
/Poulsen 27, 85, Klosterman 68/

Ajntraht - Šalke 3:0 (1:0)
/Jović 60, 72, 81/

u subotu

Hofenhajm - Augzburg 2:1 (0:0)
/Kramarić 65, Nelson 83 - Finbogason 70/

Verder - Borusija Menhengladbah 1:3 (0:1)
/Sahin 58 - Plea 39, 48, 52/

Frajburg - Majnc 1:3 (0:2)
/Salai 72 - Gbamin 6, Mateta 18, Onisivo 75/

Fortuna - Herta 4:1 (0:0)
/Usami 50, Henings 63, Raman 84, 90+2 - Zelke 88/

Nirnberg - Štutgart 0:2 (0:0)
/Baumgartl 68, Tomi 82/

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 3:2 (0:1)
/Rojs 49 pen, 67, Alkaser 73 - Levandovski 26, 52/

odigrano u petak

Hanover - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Majna 31, Bebu 62 pen - Veghorst 82 pen/

TABELA: Borusija Dortmund 27, Borusija Menhengladbah 23, RB Lajpcig 22, Ajntraht 20, Bajern Minhen 20, Hofenhajm 19, Verder 17, Herta 16, Majnc 15, Augzburg 13, Frajburg 13, Volfsburg 12, Bajer Leverkuzen 11, Šalke 10, Nirnberg 10, Hanover 9, Fortuna 8, Štutgart 8.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar