Ф1: Хамилтон доминира, Ферстапен се скоро потукао!

Окон упропастио трку Ферстапену – Хамилтону победа у Бразилу! Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победник је Велике награде Бразила, претпоследње трке овогодишњег шампионата Формуле 1.  Био је бесан млади возач након инцидента који је изазвао Себастијан Окон, па је након трке дошло до вербалног сукоба, чак и мало гурања Ферстапена који је био љут на свог колегу. . .

Остали спортови 12.11.2018 | 08:15
Ф1: Хамилтон доминира, Ферстапен се скоро потукао!
Британац је био виђен као другопласирани на крају, међутим Естебан Окон је зауставио Макса Ферстапена да дође до тријумфа.

Холанђанин је одлично возио, успео је да обиђе све конкуренте, а у 40. кругу и првог Луиса Хамилтона. Шампион Формуле одмах је кренуо да губи време за Максом и млади возач био је пред победом.

Ипак, када је Ферстапен требао да одради рутинско претицање над Естебаном Оконом уследио је инцидент. Окон је иницирао контакт са Максом и возач Ред Була је излетео са стазе. 

Хамилтон је то успео да искористи и прође поред Ферстапена и до краја трке није успео да га поново обиђе. Британац је имао среће и забележио је нову победу у шампионату. 

Трећи на циљ стигао је Кими Раиконен, четврти је био Данијел Рикардо, пети Валтери Ботас, док је Себастијан Фетел имао очајну трку и на крају је завршио шести. 

Првих десет комплетирали су још Леклер, Грожан, Магнусен и Перес.

Незаустављив је!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон је шампионску титулу у Формули 1 потврдио пре две недеље у Мексику, али наставља и након тога да сјајно вози - Британац је победио у трци за Велику награду Бразила на стази Интерлагос у Сао Паолу.

Друго место заузео је возач Ред Була Макс Ферстапен, док се на трећи степеник победничког постоља попео возач Ферарија Кими Раиконен.

Тријумфом Хамилтона, и новим добрим резултатом Валтерија Ботаса, Мерцедес је званично освојио и титулу у шампионату конструктора, пошто сада имају 67 бодова више од другопласираног Ферарија, на две трке до краја.

Четврто место заузео је Данијел Рикардо из Ред Була, Валтери Ботас је био пети, док је шесто место заузео Себастијан Фетел из Ферарија.

У првих десет пласирали су се још и Леклерк (Заубер), Грожан и Магнусен (Хас), односно Перез (Форс Индија).

Трку је обележио инцидент у 44. кругу када је возач Форс Индије Естебан Окон у другој кривини закачио водећег у трци, Ферстапена, што је Хамилтон искористио и "избио" на прво место.

Након трке било је варница између њих двојице!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар