F1: Hamilton dominira, Ferstapen se skoro potukao!

Okon upropastio trku Ferstapenu – Hamiltonu pobeda u Brazilu! Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je Velike nagrade Brazila, pretposlednje trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1.  Bio je besan mladi vozač nakon incidenta koji je izazvao Sebastijan Okon, pa je nakon trke došlo do verbalnog sukoba, čak i malo guranja Ferstapena koji je bio ljut na svog kolegu. . .

Ostali sportovi 12.11.2018 | 08:15
F1: Hamilton dominira, Ferstapen se skoro potukao!
Britanac je bio viđen kao drugoplasirani na kraju, međutim Esteban Okon je zaustavio Maksa Ferstapena da dođe do trijumfa.

Holanđanin je odlično vozio, uspeo je da obiđe sve konkurente, a u 40. krugu i prvog Luisa Hamiltona. Šampion Formule odmah je krenuo da gubi vreme za Maksom i mladi vozač bio je pred pobedom.

Ipak, kada je Ferstapen trebao da odradi rutinsko preticanje nad Estebanom Okonom usledio je incident. Okon je inicirao kontakt sa Maksom i vozač Red Bula je izleteo sa staze. 

Hamilton je to uspeo da iskoristi i prođe pored Ferstapena i do kraja trke nije uspeo da ga ponovo obiđe. Britanac je imao sreće i zabeležio je novu pobedu u šampionatu. 

Treći na cilj stigao je Kimi Raikonen, četvrti je bio Danijel Rikardo, peti Valteri Botas, dok je Sebastijan Fetel imao očajnu trku i na kraju je završio šesti. 

Prvih deset kompletirali su još Lekler, Grožan, Magnusen i Peres.

Nezaustavljiv je!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je šampionsku titulu u Formuli 1 potvrdio pre dve nedelje u Meksiku, ali nastavlja i nakon toga da sjajno vozi - Britanac je pobedio u trci za Veliku nagradu Brazila na stazi Interlagos u Sao Paolu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Ferstapen, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Trijumfom Hamiltona, i novim dobrim rezultatom Valterija Botasa, Mercedes je zvanično osvojio i titulu u šampionatu konstruktora, pošto sada imaju 67 bodova više od drugoplasiranog Ferarija, na dve trke do kraja.

Četvrto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, Valteri Botas je bio peti, dok je šesto mesto zauzeo Sebastijan Fetel iz Ferarija.

U prvih deset plasirali su se još i Leklerk (Zauber), Grožan i Magnusen (Has), odnosno Perez (Fors Indija).

Trku je obeležio incident u 44. krugu kada je vozač Fors Indije Esteban Okon u drugoj krivini zakačio vodećeg u trci, Ferstapena, što je Hamilton iskoristio i "izbio" na prvo mesto.

Nakon trke bilo je varnica između njih dvojice!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar