ШПА: Бетис држао час на "Ноу Кампу"!

Лудница и седам голова на Камп ноу – Бетис шокирао Барселону! Фудбалери Барселоне поражени су пред домаћом публиком од Бетиса са 4:3 у 12. колу шпанског шампионата.  Гости из Севиље неочекиваним тријумфом над лидером Примере дали лепу прилику мадридском Атлетику и осталим пратиоцима Барселоне.  Шоу на Ноу Кампу! Судија поклонио Барси три гола, али је херојски Бетис испоручио историјски покер! Некада велике наде шпанског фудбала уништиле Барсу на њеном терену.

Фудбал 11.11.2018 | 20:00
ШПА: Бетис држао час на "Ноу Кампу"!
Каталонски клуб доживео је прави шок на Камп ноу, пошто је дозволио екипи из доњег дела табеле да постигне чак четири поготка.

Барселона је деловала веома лоше и Бетис је потпуно заслужено дошао до три бода на најтежем гостовању у Ла Лиги.

Већ на полувремену било је 2:0 за Бетис. Голове за госте постигли су Жуниор у 20. и Хокаин у 34. минуту. Барса је у првом периоду игре била разбијена. 

Очекивао се одговор екипе Ернеста Валвердеа и то се десило. Меси је из пенала у 67. смањио на 1:2, међутим само четири минута касније Ло Селсо је повисио на 3:1. 

Барса је поново успела да се врати, пошто је Артуро Видал у 79. минуту смањио на један гол заостатка, али је Ракитић у 81. добио други жути картон после чега је било јасно да ће се каталонски клуб тешко вратити. 

Шампиони Шпаније нису успели у намери да избегну пораз, пошто су до краја меча примили, али и дали гол. Серхио Каналес је у 83. постигао трећи гол у сезони за 4:2, а Меси је у надокнади времена смањио на 3:4. Ипак, времена није било и Барса је поражена. 

Барселона је претрпела други пораз у сезони и ово је први пут од 2003. године да су примили четири гола пред домаћом публиком.

Екипа Барселоне на нежељен начин је отишла на двонедељну паузу у клупским такмичењима, показавши још једном да је ове сезоне итекако рањива.

Пораз од Бетиса - 3:4 (0:2) - није Каталонце скинуо са врха табеле, али ће до смене моћи да дође у дербију следећег кола, у коме ће се 24. новембра на "Ванда Метрополитано" стадиону састати Атлетико Мадрид и Барселона.

Барси је ово први пораз код куће у шпанском првенству још од 10. септембра 2016. и 1:2 у сусрету са Алавесом.

Луис Енрике тада је допринео изненађењу експериментишући са почетном поставом, из које је изоставио Месија и Суареза, али овог пута је тренер Ернесто Валверде осим повређеног Кутиња и болесног Дембелеа послао на терен можда и најквалитетнијих 11 које је имао на располагању.

Зелено-бели из Севиље разбили су фаворита брзим контрама, из којих су Жуниор и прекаљени 37-годишњи Хоакин донели два гола предности већ у првом полувремену. Одбрана Барсе деловала је катастрофално из ког год угла да се посматра - тркачки, позиционирањем, спорим реакцијама, индивидуално, тимски.

У другом полувремену је домаћин покушао "на силу" да врати неизвесност и након милиметарског промашаја Теља за 0:3, успео је да смањи поготком Леа Месија из пенала, кога је изборио Ђорди Алба.

До краја меча у том тренутку је остало око 25 минута рачунајући надокнаду времена, довољно за изједначење, па и за потпуни преокрет, али све наде је после само три минута "покопао" Марк Андре Тер Штеген.

Немачки голман, који је од доласка у Барселону 2014. године имао сјајних партија, али и много почетничких грешака, попут његовог земљака из Ливерпула, Лориса Каријуса, дозволио је да му после не тако јаког ударца Ђованија Ло Селса лопта прође кроз руке и заврши у мрежи - 1:3!

Неизвесност је ипак враћена када је Артуро Видал уклизао на пас Мунира Ел Хададија (2:3), али опет је врло брзо уследио "аутогол", у виду другог жутог картона и искључења Ивана Перишића!

Бетис је то искористио да преко Серхија Каналеса, из још једне брзе и једноставне акције, постигне четврти погодак и отклони све дилеме око коначног исхода. Меси је у самом финишу својим другим голом само учинио подношљивијим овај кикс актуелног шампиона.

Атлетико и Алавес сада су на само "минус један", док би градски ривал Еспањол чак могао да сустигне Барселону, ако буде тријумфовао на тешком гостовању у Севиљи.

А, ту је и Реал, који би победом над Селтом у Вигу ухватио прикључак са водећима.

Биће ово луда сезона у шпанској Примери!

Не само што је Реал Мадрид доживео неколико шамара, не само што је чудесни Алавес трећи, већ зато што ни та моћна Барселона није нерањива. Лидер Примере је данас доживео класичан нокаут на Камп Ноу. Фантастични Бетис је упркос великом судијском ветру у леђа Барселоне успео да победи 4:2 и после 10 година нанесе пораз Каталонцима у гостима после 20 година у Примери.

Зелено-бели из Севиље су пружили апсолутно феноменалну партију и први пут у историји дали четири гола Барселони у гостима. Блауграна је после 15 година и дуела са Депортивом доживела да на свом терену у Примери прими четири гола... 

Бетисов тренер Кике Сетијен је сјајно поставио игру (први тренер после 10 гдина који је у истој сезони победио Реали и Барсу у гостима), а Вилијам Карваљо је пасовима из средине секао Барсину последњу линију и креирао убитачне контре. Управо после једног таквог проигравања португалског репрезентативца, Жуниор Фирпо је прошао по левом крилу и погодио за шокантних 0:1 на Камп Ноу.

Барселона је имала сјајну шансу за 1:1 преко Ленглеа али је Пау Лопез чудесном парадом најавио узбудљиво вече на Камп Ноу. А потом је легендарни Хоакин Санчез показао да је неуништив. Још једном је Фирпо пробио по левом крилу лопта је дошла до Теља на десном, а некадашња Барсина нада је као на тацни послужила Хоакина који не прашта. 

Уследио је страшан притисак Барселоне у другом полувремену, неколико шанси и онда поклон од судије Лаоса. Арбитар који је пре неколико дана делио правду на Маракани између Црвене звезде и Ливерпула је поклонио Барси пенал у 68. минуту после театралног пада Ђордија Албе. Меси је погодио са беле тачке и закувало се…

Али Бетисов одговор је био страшан! Још једном је Тељо асистент, а погодио је Ђовани Ло Селсо који блиста ове сезоне на позајмици из Пари Сен Жермена. Додуше, голу је кумовала катастрофална реакција Тер Штегена.

А онда нови ветар у леђа Барселони! Видалов гол је признат после асистенције ВАР техноглоије. Чилеанац у тренутку постизања гола није био у офсајду, али јесте само неколико тренутака раније када је лопта дошла до асистента Месија. Било је очигледно да је Видал из офсајд позиције дошао у ситуацију да постигне гол, али судија то није тако видео.

Тада је изгледало да ће Барса сломити Бетис, али су Андалужани имали још један експресан и чудесан одговор. Прво је Ракитић искључен због гтрубог старта, а онда је некадашња нада шпанског фудбала Серхио Каналес погодио после још једног продора и асистенције невероватног ЖуниораФирпа.

Али још није било готово! У надокнади времена су Лаос и ВАР технологија признали још један сумњив гола. Међутим, није било времена да Бетис прокоцка предност и заслужено је однео три бода са Ноу Кампа.

Барса сада има само бод више од Атлетика и Алавеса.

РЕЗУЛТАТИ 12. КОЛА:

Алавес - Уеска 2:1 (1:1)
/Ђони 40, Собрино 67 - Гомез 34/

Бетис - Барселона 3:4 (0:2)
/Меси 68п, 90+2, Видал 79 - Жуниор 20, Хоакин 34, Ло Селсо 71, Каналес 83/

Рајо Ваљекано - Виљареал 18.30
Севиља - Еспањол 18.30
Селта - Реал 20.45

одиграно у суботу:

Ваљадолид - Еибар 0:0

Хетафе - Валенсија 0:1 (0:0)
/Парехо пен 81/

Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 3:2 (0:1)
/Томас 61, Родриго 80, Годин 90+1 - Вилијамс 36, 64/

Ђирона - Леганес 0:0

одиграно у петак:

Леванте - Реал Сосиједад 1:3 (1:0)
/Ћема 4 - Ернандез 73, Хуанми 77, Ојарзабал 83/

ТАБЕЛА: Барселона 24, Атлетико М. 23, Алавес 23, Еспањол (-1) 21, Севиља (-1) 20, Реал (-1) 17, Ваљадолид 17, Леванте 17, Ђирона 17, Сосиједад 16, Хетафе 16, Бетис 16, Еибар 15, Селта (-1) 14, Валенсија 14, Виљареал (-1) 10, Атлетик Б. 10, Леганес 10, Рајо Ваљекано (-1) 6, Уеска 6 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар