ŠPA: Betis držao čas na "Nou Kampu"!

Ludnica i sedam golova na Kamp nou – Betis šokirao Barselonu! Fudbaleri Barselone poraženi su pred domaćom publikom od Betisa sa 4:3 u 12. kolu španskog šampionata.  Gosti iz Sevilje neočekivanim trijumfom nad liderom Primere dali lepu priliku madridskom Atletiku i ostalim pratiocima Barselone.  Šou na Nou Kampu! Sudija poklonio Barsi tri gola, ali je herojski Betis isporučio istorijski poker! Nekada velike nade španskog fudbala uništile Barsu na njenom terenu.

Fudbal 11.11.2018 | 20:00
ŠPA: Betis držao čas na "Nou Kampu"!
Katalonski klub doživeo je pravi šok na Kamp nou, pošto je dozvolio ekipi iz donjeg dela tabele da postigne čak četiri pogotka.

Barselona je delovala veoma loše i Betis je potpuno zasluženo došao do tri boda na najtežem gostovanju u La Ligi.

Već na poluvremenu bilo je 2:0 za Betis. Golove za goste postigli su Žunior u 20. i Hokain u 34. minutu. Barsa je u prvom periodu igre bila razbijena. 

Očekivao se odgovor ekipe Ernesta Valverdea i to se desilo. Mesi je iz penala u 67. smanjio na 1:2, međutim samo četiri minuta kasnije Lo Selso je povisio na 3:1. 

Barsa je ponovo uspela da se vrati, pošto je Arturo Vidal u 79. minutu smanjio na jedan gol zaostatka, ali je Rakitić u 81. dobio drugi žuti karton posle čega je bilo jasno da će se katalonski klub teško vratiti. 

Šampioni Španije nisu uspeli u nameri da izbegnu poraz, pošto su do kraja meča primili, ali i dali gol. Serhio Kanales je u 83. postigao treći gol u sezoni za 4:2, a Mesi je u nadoknadi vremena smanjio na 3:4. Ipak, vremena nije bilo i Barsa je poražena. 

Barselona je pretrpela drugi poraz u sezoni i ovo je prvi put od 2003. godine da su primili četiri gola pred domaćom publikom.

Ekipa Barselone na neželjen način je otišla na dvonedeljnu pauzu u klupskim takmičenjima, pokazavši još jednom da je ove sezone itekako ranjiva.

Poraz od Betisa - 3:4 (0:2) - nije Katalonce skinuo sa vrha tabele, ali će do smene moći da dođe u derbiju sledećeg kola, u kome će se 24. novembra na "Vanda Metropolitano" stadionu sastati Atletiko Madrid i Barselona.

Barsi je ovo prvi poraz kod kuće u španskom prvenstvu još od 10. septembra 2016. i 1:2 u susretu sa Alavesom.

Luis Enrike tada je doprineo iznenađenju eksperimentišući sa početnom postavom, iz koje je izostavio Mesija i Suareza, ali ovog puta je trener Ernesto Valverde osim povređenog Kutinja i bolesnog Dembelea poslao na teren možda i najkvalitetnijih 11 koje je imao na raspolaganju.

Zeleno-beli iz Sevilje razbili su favorita brzim kontrama, iz kojih su Žunior i prekaljeni 37-godišnji Hoakin doneli dva gola prednosti već u prvom poluvremenu. Odbrana Barse delovala je katastrofalno iz kog god ugla da se posmatra - trkački, pozicioniranjem, sporim reakcijama, individualno, timski.

U drugom poluvremenu je domaćin pokušao "na silu" da vrati neizvesnost i nakon milimetarskog promašaja Telja za 0:3, uspeo je da smanji pogotkom Lea Mesija iz penala, koga je izborio Đordi Alba.

Do kraja meča u tom trenutku je ostalo oko 25 minuta računajući nadoknadu vremena, dovoljno za izjednačenje, pa i za potpuni preokret, ali sve nade je posle samo tri minuta "pokopao" Mark Andre Ter Štegen.

Nemački golman, koji je od dolaska u Barselonu 2014. godine imao sjajnih partija, ali i mnogo početničkih grešaka, poput njegovog zemljaka iz Liverpula, Lorisa Karijusa, dozvolio je da mu posle ne tako jakog udarca Đovanija Lo Selsa lopta prođe kroz ruke i završi u mreži - 1:3!

Neizvesnost je ipak vraćena kada je Arturo Vidal uklizao na pas Munira El Hadadija (2:3), ali opet je vrlo brzo usledio "autogol", u vidu drugog žutog kartona i isključenja Ivana Perišića!

Betis je to iskoristio da preko Serhija Kanalesa, iz još jedne brze i jednostavne akcije, postigne četvrti pogodak i otkloni sve dileme oko konačnog ishoda. Mesi je u samom finišu svojim drugim golom samo učinio podnošljivijim ovaj kiks aktuelnog šampiona.

Atletiko i Alaves sada su na samo "minus jedan", dok bi gradski rival Espanjol čak mogao da sustigne Barselonu, ako bude trijumfovao na teškom gostovanju u Sevilji.

A, tu je i Real, koji bi pobedom nad Seltom u Vigu uhvatio priključak sa vodećima.

Biće ovo luda sezona u španskoj Primeri!

Ne samo što je Real Madrid doživeo nekoliko šamara, ne samo što je čudesni Alaves treći, već zato što ni ta moćna Barselona nije neranjiva. Lider Primere je danas doživeo klasičan nokaut na Kamp Nou. Fantastični Betis je uprkos velikom sudijskom vetru u leđa Barselone uspeo da pobedi 4:2 i posle 10 godina nanese poraz Kataloncima u gostima posle 20 godina u Primeri.

Zeleno-beli iz Sevilje su pružili apsolutno fenomenalnu partiju i prvi put u istoriji dali četiri gola Barseloni u gostima. Blaugrana je posle 15 godina i duela sa Deportivom doživela da na svom terenu u Primeri primi četiri gola... 

Betisov trener Kike Setijen je sjajno postavio igru (prvi trener posle 10 gdina koji je u istoj sezoni pobedio Reali i Barsu u gostima), a Vilijam Karvaljo je pasovima iz sredine sekao Barsinu poslednju liniju i kreirao ubitačne kontre. Upravo posle jednog takvog proigravanja portugalskog reprezentativca, Žunior Firpo je prošao po levom krilu i pogodio za šokantnih 0:1 na Kamp Nou.

Barselona je imala sjajnu šansu za 1:1 preko Lenglea ali je Pau Lopez čudesnom paradom najavio uzbudljivo veče na Kamp Nou. A potom je legendarni Hoakin Sančez pokazao da je neuništiv. Još jednom je Firpo probio po levom krilu lopta je došla do Telja na desnom, a nekadašnja Barsina nada je kao na tacni poslužila Hoakina koji ne prašta. 

Usledio je strašan pritisak Barselone u drugom poluvremenu, nekoliko šansi i onda poklon od sudije Laosa. Arbitar koji je pre nekoliko dana delio pravdu na Marakani između Crvene zvezde i Liverpula je poklonio Barsi penal u 68. minutu posle teatralnog pada Đordija Albe. Mesi je pogodio sa bele tačke i zakuvalo se…

Ali Betisov odgovor je bio strašan! Još jednom je Teljo asistent, a pogodio je Đovani Lo Selso koji blista ove sezone na pozajmici iz Pari Sen Žermena. Doduše, golu je kumovala katastrofalna reakcija Ter Štegena.

A onda novi vetar u leđa Barseloni! Vidalov gol je priznat posle asistencije VAR tehnogloije. Čileanac u trenutku postizanja gola nije bio u ofsajdu, ali jeste samo nekoliko trenutaka ranije kada je lopta došla do asistenta Mesija. Bilo je očigledno da je Vidal iz ofsajd pozicije došao u situaciju da postigne gol, ali sudija to nije tako video.

Tada je izgledalo da će Barsa slomiti Betis, ali su Andalužani imali još jedan ekspresan i čudesan odgovor. Prvo je Rakitić isključen zbog gtrubog starta, a onda je nekadašnja nada španskog fudbala Serhio Kanales pogodio posle još jednog prodora i asistencije neverovatnog ŽunioraFirpa.

Ali još nije bilo gotovo! U nadoknadi vremena su Laos i VAR tehnologija priznali još jedan sumnjiv gola. Međutim, nije bilo vremena da Betis prokocka prednost i zasluženo je odneo tri boda sa Nou Kampa.

Barsa sada ima samo bod više od Atletika i Alavesa.

REZULTATI 12. KOLA:

Alaves - Ueska 2:1 (1:1)
/Đoni 40, Sobrino 67 - Gomez 34/

Betis - Barselona 3:4 (0:2)
/Mesi 68p, 90+2, Vidal 79 - Žunior 20, Hoakin 34, Lo Selso 71, Kanales 83/

Rajo Valjekano - Viljareal 18.30
Sevilja - Espanjol 18.30
Selta - Real 20.45

odigrano u subotu:

Valjadolid - Eibar 0:0

Hetafe - Valensija 0:1 (0:0)
/Pareho pen 81/

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 3:2 (0:1)
/Tomas 61, Rodrigo 80, Godin 90+1 - Vilijams 36, 64/

Đirona - Leganes 0:0

odigrano u petak:

Levante - Real Sosijedad 1:3 (1:0)
/Ćema 4 - Ernandez 73, Huanmi 77, Ojarzabal 83/

TABELA: Barselona 24, Atletiko M. 23, Alaves 23, Espanjol (-1) 21, Sevilja (-1) 20, Real (-1) 17, Valjadolid 17, Levante 17, Đirona 17, Sosijedad 16, Hetafe 16, Betis 16, Eibar 15, Selta (-1) 14, Valensija 14, Viljareal (-1) 10, Atletik B. 10, Leganes 10, Rajo Valjekano (-1) 6, Ueska 6 bodova.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar