ПЛ: Кикс Челсија по мјери Ливерпула и Ситија!

Фудбалери Челсија и Евертона одиграли су данас нерешено 0:0, у утакмици 12. кола Премијер лиге.  Сари оборио рекорд, "карамеле" ипак претврде! Били су бесни играчи Челсија на судију Кевина Френда, али морали су да постигну гол после толико направљених шанси. . .  Долијао и Челси, Силвин ребус нерешив за Сарија! Евертон уграбио бод на Стамфорд Бриџу.

Фудбал 11.11.2018 | 19:00
ПЛ: Кикс Челсија по мјери Ливерпула и Ситија!
Изабраници Маурисија Сарија нису успели да сломе отпор клуба из Ливерпула, који је одиграо добар меч на "Сатамфорд Бриџу".

Челси после овог ремија, четвртог од почетка сезоне, остаје на трећем месту на табели са 28 бодова, односно има бод мање уз утакмицу више од Манчестер ситија, а два мање од првопласираног Ливерпула.

Евертон је на деветој позицији са 19 освојених бодова. 

Челси је на данашњем мечу имао више лопте у свом поседу и више удараца ка голу противника, али није успео да пронадје пут до мреже Евертона. 

Маркос Алонсо је два пута покушавао у првом полувремену, а у другом Вилијан и Еден Азар. Алваро Мората је у 72. минуту постигао гол који је поништен због офсајда. 

Челси, након репрезентативне паузе, очекује још један дерби, гостовање Тотенхему, док Евертон дочекује Кардиф.

Маурицио Сари је први тренер у историји Премијер лиге који у првих 12 мечева овог такмичења није доживео пораз, али након данашњег резултата против Евертона и неће блистати - 0:0!

Челси је имао довољно шанси у другом полувремену и заслужио је да тријумфује на "Бриџу", али су "карамеле" овога пута биле ипак претврде за Едена Азара и Алвара Морату, неочекивано највише за Маркоса Алонса који је имао три прилике.

Његов ударац из слободњака је "лизнуо" стативу, из игре је добро пољуљао, а његов најпрецизнији ударац успео је да "извуче" расположени Џордан Пикфорд.

Начин на који се Евертон бранио - агресивно и компактно - само је фрустрирао играче Челсија који су читав меч деловали нервозно и без правог ритма, а утисак је да су можда одиграли и тактички најнедисциплинованију утакмицу од доласка Италијана на место менаџера.

Жоржињо је одиграо "танак" меч и забележио је тек 46 додавања пре него што га је Сари заменио Фабрегасом, али ни са Шпанцем на терену Челси није поентирао.

Успео је Мората да постигне гол - Кевин Френд је оценио из офсајда - а то је додатно изнервирало нападача Челсија који је читаву утакмицу водио велику битку са Јеријем Мином, и неколико пута је за то тражио једанаестерац...

Арбитар је сваки пут остао нем, не и Мората који је опет добио картон због протеста.

"Плавци" ће на двонедељну паузу због обавеза репрезентација с треће позиције и са 28 бодова, док испред њих остају Ливерпул са 30 бодова, односно Манчестер сити који тренутно има 29, али га чека меч са градским ривалом Јунајтедом.

Долијао је коначно и Челси. Сјајни тим Мауриција Сарија заустављен је од стране неке екипе која није у топ пет и то од Евертона који је био храбар и заслужено се дочепао бода на Стамфорду - 0:0.

Очајна игра у првом и нешто боље издање у другом полувремену нису били довољни да се савлада тим Марка Силве. Португалац је максимално квалитетно урадио домаћи задатак, а можда је томе допринео и прилично слободан приступ гостију који се нису само бранили већ и пробали да нападају из брзих контри.

Колико су нападачи Челсија у првом полувремену били немоћни нека посведочи и чињеница да је две најбоље шансе пропустио леви бек Маркос Алонсо. Најпре је шутирао поред гола у 24, а у финишу првог дела и данас сјајни Џордан Пикфорд му је скинуо добар и прецизан ударац.

У наставку први је запретио Евертон преко Сигурдсона у 57. али је и Кепа био на месту.

Плавци су се после тог детаља освестили, почели да нападају, а једну од најбољих прилика на целом мечу промашио је Вилијан у 60. Пробао је и Азар у 64, али је опет сјајни Пикфорд био на месту, а последњи прави напад домаћина преко Аспиликуете и Морате крунисан је поготком у 72. минуту који је поништен (исправно) због офсајда.

Челси има за чим да жали, створио је шансе, али пролаза ка мрежи Карамела није било. Што се тиче Евертона, коначно једна пристојна партија на гостовању којом су показали да имају потенцијал за добре резултате. Данас су се посебно истакли новајлије из Барселоне Џери Мина и Лука Дињ који заслужују комплименте за приказану партију и освојени бод.

ЧЕЛСИ: Кепа - Аспиликуета, Ридигер, Луиз, Алонсо - Жоржињо (од 64. Фабрегас), Канте, Ковачић (од 81. Баркли) - Вилијан (од 68. Педро), Азар и Мората.

ЕВЕРТОН: Пикфорд - Колман, Кин, Мина, Дињ - Геј, Гомеш, Бернард (од 64. Лукман), Сигурдсон (од 78. Јагијелка), Волкот - Ришарлисон (од 88. Калверт-Луин).

Резултати 12. кола:

недеља

Ливерпул – Фулам 2:0 (1:0)
/Салах 41, Шаћири 53/

Челси – Евертон 0:0

Арсенал – Вулверхемптон (17.30)

Манчестер сити – Манчестер јунајтед (17.30)

субота

Кардиф – Брајтон 2:1 (1:1)
/Патерсон 28, Бамба 90 – Данк 6/

Хадерсфилд – Вест Хем 1:1 (1:0)
/Притчард 6 – Андерсон 75/

Лестер – Барнли 0:0

Њукасл – Борнмут 2:1 (2:1)
/Рондон 7, 40 – Лерма 45+6/

Саутемптон – Вотфорд 1:1 (1:0)
/Габиадини 20 – Холебас 82/

Кристал Палас – Тотенхем 0:1 (0:0)
/Фојт 66'/

Табела: Ливерпул 30, Манчестер сити (-1) 29, Челси (-1) 28, Тотенхем 27, Арсенал (-1) 23, Борнмут 20, Вотфорд 20, Манчестер јунајтед (-1) 20, Евертон 19, Лестер 17, Вулверхемптон (-1) 15, Брајтон 14, Вест Хем 12, Њукасл 9, Барнли 9, Кристал Палас 8, Саутемптон 8, Кардиф 8, Хадерсфилд 7, Фулам 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар