PL: Kiks Čelsija po mjeri Liverpula i Sitija!

Fudbaleri Čelsija i Evertona odigrali su danas nerešeno 0:0, u utakmici 12. kola Premijer lige.  Sari oborio rekord, "karamele" ipak pretvrde! Bili su besni igrači Čelsija na sudiju Kevina Frenda, ali morali su da postignu gol posle toliko napravljenih šansi. . .  Dolijao i Čelsi, Silvin rebus nerešiv za Sarija! Everton ugrabio bod na Stamford Bridžu.

Fudbal 11.11.2018 | 19:00
PL: Kiks Čelsija po mjeri Liverpula i Sitija!
Izabranici Maurisija Sarija nisu uspeli da slome otpor kluba iz Liverpula, koji je odigrao dobar meč na "Satamford Bridžu".

Čelsi posle ovog remija, četvrtog od početka sezone, ostaje na trećem mestu na tabeli sa 28 bodova, odnosno ima bod manje uz utakmicu više od Mančester sitija, a dva manje od prvoplasiranog Liverpula.

Everton je na devetoj poziciji sa 19 osvojenih bodova. 

Čelsi je na današnjem meču imao više lopte u svom posedu i više udaraca ka golu protivnika, ali nije uspeo da pronadje put do mreže Evertona. 

Markos Alonso je dva puta pokušavao u prvom poluvremenu, a u drugom Vilijan i Eden Azar. Alvaro Morata je u 72. minutu postigao gol koji je poništen zbog ofsajda. 

Čelsi, nakon reprezentativne pauze, očekuje još jedan derbi, gostovanje Totenhemu, dok Everton dočekuje Kardif.

Mauricio Sari je prvi trener u istoriji Premijer lige koji u prvih 12 mečeva ovog takmičenja nije doživeo poraz, ali nakon današnjeg rezultata protiv Evertona i neće blistati - 0:0!

Čelsi je imao dovoljno šansi u drugom poluvremenu i zaslužio je da trijumfuje na "Bridžu", ali su "karamele" ovoga puta bile ipak pretvrde za Edena Azara i Alvara Moratu, neočekivano najviše za Markosa Alonsa koji je imao tri prilike.

Njegov udarac iz slobodnjaka je "liznuo" stativu, iz igre je dobro poljuljao, a njegov najprecizniji udarac uspeo je da "izvuče" raspoloženi Džordan Pikford.

Način na koji se Everton branio - agresivno i kompaktno - samo je frustrirao igrače Čelsija koji su čitav meč delovali nervozno i bez pravog ritma, a utisak je da su možda odigrali i taktički najnedisciplinovaniju utakmicu od dolaska Italijana na mesto menadžera.

Žoržinjo je odigrao "tanak" meč i zabeležio je tek 46 dodavanja pre nego što ga je Sari zamenio Fabregasom, ali ni sa Špancem na terenu Čelsi nije poentirao.

Uspeo je Morata da postigne gol - Kevin Frend je ocenio iz ofsajda - a to je dodatno iznerviralo napadača Čelsija koji je čitavu utakmicu vodio veliku bitku sa Jerijem Minom, i nekoliko puta je za to tražio jedanaesterac...

Arbitar je svaki put ostao nem, ne i Morata koji je opet dobio karton zbog protesta.

"Plavci" će na dvonedeljnu pauzu zbog obaveza reprezentacija s treće pozicije i sa 28 bodova, dok ispred njih ostaju Liverpul sa 30 bodova, odnosno Mančester siti koji trenutno ima 29, ali ga čeka meč sa gradskim rivalom Junajtedom.

Dolijao je konačno i Čelsi. Sjajni tim Mauricija Sarija zaustavljen je od strane neke ekipe koja nije u top pet i to od Evertona koji je bio hrabar i zasluženo se dočepao boda na Stamfordu - 0:0.

Očajna igra u prvom i nešto bolje izdanje u drugom poluvremenu nisu bili dovoljni da se savlada tim Marka Silve. Portugalac je maksimalno kvalitetno uradio domaći zadatak, a možda je tome doprineo i prilično slobodan pristup gostiju koji se nisu samo branili već i probali da napadaju iz brzih kontri.

Koliko su napadači Čelsija u prvom poluvremenu bili nemoćni neka posvedoči i činjenica da je dve najbolje šanse propustio levi bek Markos Alonso. Najpre je šutirao pored gola u 24, a u finišu prvog dela i danas sjajni Džordan Pikford mu je skinuo dobar i precizan udarac.

U nastavku prvi je zapretio Everton preko Sigurdsona u 57. ali je i Kepa bio na mestu.

Plavci su se posle tog detalja osvestili, počeli da napadaju, a jednu od najboljih prilika na celom meču promašio je Vilijan u 60. Probao je i Azar u 64, ali je opet sjajni Pikford bio na mestu, a poslednji pravi napad domaćina preko Aspilikuete i Morate krunisan je pogotkom u 72. minutu koji je poništen (ispravno) zbog ofsajda.

Čelsi ima za čim da žali, stvorio je šanse, ali prolaza ka mreži Karamela nije bilo. Što se tiče Evertona, konačno jedna pristojna partija na gostovanju kojom su pokazali da imaju potencijal za dobre rezultate. Danas su se posebno istakli novajlije iz Barselone Džeri Mina i Luka Dinj koji zaslužuju komplimente za prikazanu partiju i osvojeni bod.

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Ridiger, Luiz, Alonso - Žoržinjo (od 64. Fabregas), Kante, Kovačić (od 81. Barkli) - Vilijan (od 68. Pedro), Azar i Morata.

EVERTON: Pikford - Kolman, Kin, Mina, Dinj - Gej, Gomeš, Bernard (od 64. Lukman), Sigurdson (od 78. Jagijelka), Volkot - Rišarlison (od 88. Kalvert-Luin).

Rezultati 12. kola:

nedelja

Liverpul – Fulam 2:0 (1:0)
/Salah 41, Šaćiri 53/

Čelsi – Everton 0:0

Arsenal – Vulverhempton (17.30)

Mančester siti – Mančester junajted (17.30)

subota

Kardif – Brajton 2:1 (1:1)
/Paterson 28, Bamba 90 – Dank 6/

Hadersfild – Vest Hem 1:1 (1:0)
/Pritčard 6 – Anderson 75/

Lester – Barnli 0:0

Njukasl – Bornmut 2:1 (2:1)
/Rondon 7, 40 – Lerma 45+6/

Sautempton – Votford 1:1 (1:0)
/Gabiadini 20 – Holebas 82/

Kristal Palas – Totenhem 0:1 (0:0)
/Fojt 66'/

Tabela: Liverpul 30, Mančester siti (-1) 29, Čelsi (-1) 28, Totenhem 27, Arsenal (-1) 23, Bornmut 20, Votford 20, Mančester junajted (-1) 20, Everton 19, Lester 17, Vulverhempton (-1) 15, Brajton 14, Vest Hem 12, Njukasl 9, Barnli 9, Kristal Palas 8, Sautempton 8, Kardif 8, Hadersfild 7, Fulam 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar