ИТА: Коларов умало аутогол, па асистенција за рођендан!

Коларов асистирао, "Вучица" силна против Сампдорије! Фудбалери Роме победили су Сампдорију са 4:1 у 12. колу Серије А.  Српски капитен Александар Коларов у суботу је прославио 33. рођендан, а дан касније је затресао властиту стативу, да би потом био асистент у сигурној побједи Роме над Сампдоријом (4:1). Асистирао и "резервиста" Един Џеко.  Да је у стању да се понавља, био би међу најбољим играчима света: Ел Шарави очарао Олимпико! Популарни Ил Фараоне стрелац два поготка у победи над Сампдоријом, од чега ће први бити у избору за један од најлепших ове сезоне (4:1).

Фудбал 11.11.2018 | 19:30
ИТА: Коларов умало аутогол, па асистенција за рођендан!
Репрезентативац Србије Александар Коларов одиграо је добар меч, а на терену је провео свих 90 минута и био је асистент код другог гола.

Изабраници Еузебија ди Франческа одиграли су одличну партију и заслужено су дошли до петог тријумфа у сезони и 19. бода.

Мрежу екипе из Ђенове начео је Жуан Жесус у 19. минуту, када је на асистенцију Брајана Кристантеа савладао Аудера. Са минималном предношћу Роме отишло се на паузу. 

На старту другог полувремена Коларов је у свом стилу прошао по левој страни, потом послао лопту ка Шику, који је само поставио стопало и тиме удвостручио предност. 

Меч у Риму решио је Стефан Ел Шарави у 72. минуту, међутим ту није било крају голова. Дефрел је у 89. смањио на 3:1, док је коначних 4:1 поставио стрелац трећег поготка за Рому. 

"Вучица" је шеста на табели са 19 бодова, док је Сампдорија 12. са четири мање. 

Послије три меча без побједе, Рома се коначно вратила на тријумфални колосијек.

Нечекивани домаћи пораз од СПАЛ-а, па гостујући "егали" са Наполијем и Фиорентином донијели су императив изабраницима Еузебија Ди Франческа у дуелу са ђеновским тимом, који је на "Олимпико" стигао такође након негативне серије од три утакмице без побједе.

Ипак, Римљани су успјели да рутински освоје сва три бода у 12. колу Серије А и "прескоче" чак шест мјеста на табели скрасивши се на шестој позицији.

РОМА - САМПДОРИЈА 4:1 (1:0)

"Вучица" је до предности у недјељу стигла у 19. минуту након центаршута из корнера, Брајан Кристанте је највише скочио и шутирао, а погодак је с гол линије "потврдио" Жорж Жезус - 1:0.

Интересантно, био је то први Бразилчев гол након више од пет година паузе! Посљедњи пут, бразилски дефанзивац је погодио противничку мрежу прије тачно 2.002 дана и то као фудбалер Интера.

Ђеновљани су у првом дијелу најближи поготку били захваљујући неспретности капитена репрезентације Србије Александра Коларова, који је дан раније прославио 33. рођендан. Искусни дефанзивац умало није постигао веома ефектан аутогол, али је на његову срећу статива спасила Рому.

Пар минута касније, статива се затресла и испред голмана Сампе Емила Аудера након соло акције и ударца младог Холанђанина Џастина Клајверта.

Коларов се у наставку искупио за своју неспретност након што је у 59. минуту одлично прошао по лијевој страни и на "тацни" сервирао лопту Патрику Шику, којем није било тешко да је убаци у мрежу Ђеновљана - 2:0.

Потом је у 72. минуту сву раскош свог талента показао Стефан Ел Шарави, који је постигао један од убједљиво најљепших голова у овом колу шампионата Италије - 3:0.

Све што су Ђеновљани успјели на "Олимпику" био је почасни гол Француза Грегоара Дефрела, који је "окренуо" двојицу дефанзиваца свог некадашњег клуба и матирао голмана Робина Олсена - 3:1.

У самом финишу дубоко у судијској надокнади, капитен Босне и Херцеговине Един Џеко, који је у посљедњих 20-ак минута ушао с клупе, уписао је асистенцију послије контранапада, а свој други гол постигао је Ел Шарави за коначних 4:1.

Да је у стању да се понавља у континуитету, Стефан Ел Шарави би дефинитивно био међу најбољим играчима на свету. Овако, само с времена на време подсети фудбалску јавност какав је велемајстор ове игре. Популарни Ил Фараоне (Фараон) данас је очарао Олимпико, када је голом у 72. минуту оверио славље свог тима и на фантастичан начин лобовао младог Емила Аудера - 4:1 (1:0).

Многим навијачима Роме није било превише јасно због чега Еузебио ди Франческо толико форсира некадашњу велику наду Милана, али је очигледно схватио да овај може много тога да му пружи у овој сезони, ако добије неопходни континуитет игара. То је потврдио и у надокнади времена, својим другим поготком на мечу, укупно петим у Серији А ове сезоне.

Ди Франческо се данас одлучио на бројне измене, али је са свима њима погодио. Ту се пре свега односи на Патрика Шика, који је добио шансу да заиграо од првог мунута, а за то је вратио премијерним голом у овој сезони. И то против тима у којем је доживео велику играчку експлозију. Зачетник те акције из 59. минута такође је био Ел Шарави, који је у правом тренутку уочио Коларова, а овај на тацну наместио погодак

Знатно олакшање за Вучицу представљао је тренутак из 19. минута, када је након центаршута Пелегринија из корнера одлично скочио Кристанте, а лопту са линије у мрежу екипе из Ђенове са линије послао Жуан Жесус. Част гостију сачувао је управо позајмљени играч Роме Грегоа Дефрел, ефектним поготком у 89. минуту.

Рома је овим слављем задржала корак за водећим тимовима Серије А и очекује се да већ после репрезентативне паузе започне пробој ка врху табеле.

Други репрезентативац Босне и Херцеговине, али из Емполија Раде Крунић такође је био асистент у побједи Емполија над Удинезеом (2:1), док су у Верони бодове подијелили Кјево и Болоња (2:2).

"Летећи магарци" су напокон стигли до "позитивне нуле" након што су губили, па преокренули, да би гости успјели да стигно до ремија голом Рикарда Орсолинија.

Кјево и када преокрене предност, није у стању да дође до победе, па тако није било славља Летећих магараца ни у утакмици са Болоњом на Бентегодију (2:2).

Болоња је водила раним поготком Сантандера од петог минута, али су Мегирони и Оби већ до краја првог полувремена преокренули резултат. Међутим, већ на почетку другог полувремена Осорлини је поставио коначан резултат утакмице.

Кјево је и даље једини тим без победе у Серији А, а своје друго славље остварио је Емполи, који је насвом терену савладао Удинезе и озбиљно закувао ситуацију на дну табеле (2:1). 

Велики трагичар Зебри био је Родриго Де Паул, који је при резултату 1:1 промашио ударац ка беле тачке, па је већ у следећем нападу уследила казна у виду одличујућег поготка Игнасија Пузета.

СЕРИЈА А - 12. КОЛО:

Аталанта - Интер 4:1 (1:0)
/Хатебор 9. Манћини 62, Ђимсити 89, Гомез 90+4 - Икарди 46 пен/

Кјево - Болоња 2:2 (2:1)
/Међиорини 20 пен, Оби 45 - Сантандер 5, Орсолини 56/

Емполи - Удинезе 2:1 (1:0)
/Зајц 41, Капуто 51 - Пусето 81/

Рома - Сампдорија 4:1 (1:0)
/Жезус 19, Шик 59, Ел Шарави 72, 90+3 - Дефрел 89/

Сасуоло - Лацио (18.00)
Милан - Јувентус (20.30)

Субота:

Торино - Парма 1:2 (1:2)
/Базели 37 - Жервињо 9, Инглезе 25/

СПАЛ - Каљари 2:2 (1:0)
/Петања 3, Антенући 71 - Паволети 73, Јоница 76/

Ђенова - Наполи 1:2 (1:0)
/Куаме 20 - Руиз 62, Бираски 88 аутогол/

Одиграно у петак:

Фрозиноне - Фиорентина 1:1 (0:0)
/Пинамонти 89 - Бенаси 47/

ТАБЕЛА: Јувентус (-1) 31, Наполи 28, Интер 25, Милан (-1) 21, Лацио (-1) 21, Рома 19, Аталанта 18, Сасуоло (-1) 18, Фиорентина 17, Торино 17, Парма 17, Сампдорија 15, Каљари 14, Ђенова 14, СПАЛ 13, Болоња 10, Удинезе 9, Емполи 9, Фрозиноне 7, Кјево 0*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар