ITA: Kolarov umalo autogol, pa asistencija za rođendan!

Kolarov asistirao, "Vučica" silna protiv Sampdorije! Fudbaleri Rome pobedili su Sampdoriju sa 4:1 u 12. kolu Serije A.  Srpski kapiten Aleksandar Kolarov u subotu je proslavio 33. rođendan, a dan kasnije je zatresao vlastitu stativu, da bi potom bio asistent u sigurnoj pobjedi Rome nad Sampdorijom (4:1). Asistirao i "rezervista" Edin Džeko.  Da je u stanju da se ponavlja, bio bi među najboljim igračima sveta: El Šaravi očarao Olimpiko! Popularni Il Faraone strelac dva pogotka u pobedi nad Sampdorijom, od čega će prvi biti u izboru za jedan od najlepših ove sezone (4:1).

Fudbal 11.11.2018 | 19:30
ITA: Kolarov umalo autogol, pa asistencija za rođendan!
Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je dobar meč, a na terenu je proveo svih 90 minuta i bio je asistent kod drugog gola.

Izabranici Euzebija di Frančeska odigrali su odličnu partiju i zasluženo su došli do petog trijumfa u sezoni i 19. boda.

Mrežu ekipe iz Đenove načeo je Žuan Žesus u 19. minutu, kada je na asistenciju Brajana Kristantea savladao Audera. Sa minimalnom prednošću Rome otišlo se na pauzu. 

Na startu drugog poluvremena Kolarov je u svom stilu prošao po levoj strani, potom poslao loptu ka Šiku, koji je samo postavio stopalo i time udvostručio prednost. 

Meč u Rimu rešio je Stefan El Šaravi u 72. minutu, međutim tu nije bilo kraju golova. Defrel je u 89. smanjio na 3:1, dok je konačnih 4:1 postavio strelac trećeg pogotka za Romu. 

"Vučica" je šesta na tabeli sa 19 bodova, dok je Sampdorija 12. sa četiri manje. 

Poslije tri meča bez pobjede, Roma se konačno vratila na trijumfalni kolosijek.

Nečekivani domaći poraz od SPAL-a, pa gostujući "egali" sa Napolijem i Fiorentinom donijeli su imperativ izabranicima Euzebija Di Frančeska u duelu sa đenovskim timom, koji je na "Olimpiko" stigao takođe nakon negativne serije od tri utakmice bez pobjede.

Ipak, Rimljani su uspjeli da rutinski osvoje sva tri boda u 12. kolu Serije A i "preskoče" čak šest mjesta na tabeli skrasivši se na šestoj poziciji.

ROMA - SAMPDORIJA 4:1 (1:0)

"Vučica" je do prednosti u nedjelju stigla u 19. minutu nakon centaršuta iz kornera, Brajan Kristante je najviše skočio i šutirao, a pogodak je s gol linije "potvrdio" Žorž Žezus - 1:0.

Interesantno, bio je to prvi Brazilčev gol nakon više od pet godina pauze! Posljednji put, brazilski defanzivac je pogodio protivničku mrežu prije tačno 2.002 dana i to kao fudbaler Intera.

Đenovljani su u prvom dijelu najbliži pogotku bili zahvaljujući nespretnosti kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova, koji je dan ranije proslavio 33. rođendan. Iskusni defanzivac umalo nije postigao veoma efektan autogol, ali je na njegovu sreću stativa spasila Romu.

Par minuta kasnije, stativa se zatresla i ispred golmana Sampe Emila Audera nakon solo akcije i udarca mladog Holanđanina Džastina Klajverta.

Kolarov se u nastavku iskupio za svoju nespretnost nakon što je u 59. minutu odlično prošao po lijevoj strani i na "tacni" servirao loptu Patriku Šiku, kojem nije bilo teško da je ubaci u mrežu Đenovljana - 2:0.

Potom je u 72. minutu svu raskoš svog talenta pokazao Stefan El Šaravi, koji je postigao jedan od ubjedljivo najljepših golova u ovom kolu šampionata Italije - 3:0.

Sve što su Đenovljani uspjeli na "Olimpiku" bio je počasni gol Francuza Gregoara Defrela, koji je "okrenuo" dvojicu defanzivaca svog nekadašnjeg kluba i matirao golmana Robina Olsena - 3:1.

U samom finišu duboko u sudijskoj nadoknadi, kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je u posljednjih 20-ak minuta ušao s klupe, upisao je asistenciju poslije kontranapada, a svoj drugi gol postigao je El Šaravi za konačnih 4:1.

Da je u stanju da se ponavlja u kontinuitetu, Stefan El Šaravi bi definitivno bio među najboljim igračima na svetu. Ovako, samo s vremena na vreme podseti fudbalsku javnost kakav je velemajstor ove igre. Popularni Il Faraone (Faraon) danas je očarao Olimpiko, kada je golom u 72. minutu overio slavlje svog tima i na fantastičan način lobovao mladog Emila Audera - 4:1 (1:0).

Mnogim navijačima Rome nije bilo previše jasno zbog čega Euzebio di Frančesko toliko forsira nekadašnju veliku nadu Milana, ali je očigledno shvatio da ovaj može mnogo toga da mu pruži u ovoj sezoni, ako dobije neophodni kontinuitet igara. To je potvrdio i u nadoknadi vremena, svojim drugim pogotkom na meču, ukupno petim u Seriji A ove sezone.

Di Frančesko se danas odlučio na brojne izmene, ali je sa svima njima pogodio. Tu se pre svega odnosi na Patrika Šika, koji je dobio šansu da zaigrao od prvog munuta, a za to je vratio premijernim golom u ovoj sezoni. I to protiv tima u kojem je doživeo veliku igračku eksploziju. Začetnik te akcije iz 59. minuta takođe je bio El Šaravi, koji je u pravom trenutku uočio Kolarova, a ovaj na tacnu namestio pogodak

Znatno olakšanje za Vučicu predstavljao je trenutak iz 19. minuta, kada je nakon centaršuta Pelegrinija iz kornera odlično skočio Kristante, a loptu sa linije u mrežu ekipe iz Đenove sa linije poslao Žuan Žesus. Čast gostiju sačuvao je upravo pozajmljeni igrač Rome Gregoa Defrel, efektnim pogotkom u 89. minutu.

Roma je ovim slavljem zadržala korak za vodećim timovima Serije A i očekuje se da već posle reprezentativne pauze započne proboj ka vrhu tabele.

Drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali iz Empolija Rade Krunić takođe je bio asistent u pobjedi Empolija nad Udinezeom (2:1), dok su u Veroni bodove podijelili Kjevo i Bolonja (2:2).

"Leteći magarci" su napokon stigli do "pozitivne nule" nakon što su gubili, pa preokrenuli, da bi gosti uspjeli da stigno do remija golom Rikarda Orsolinija.

Kjevo i kada preokrene prednost, nije u stanju da dođe do pobede, pa tako nije bilo slavlja Letećih magaraca ni u utakmici sa Bolonjom na Bentegodiju (2:2).

Bolonja je vodila ranim pogotkom Santandera od petog minuta, ali su Megironi i Obi već do kraja prvog poluvremena preokrenuli rezultat. Međutim, već na početku drugog poluvremena Osorlini je postavio konačan rezultat utakmice.

Kjevo je i dalje jedini tim bez pobede u Seriji A, a svoje drugo slavlje ostvario je Empoli, koji je nasvom terenu savladao Udineze i ozbiljno zakuvao situaciju na dnu tabele (2:1). 

Veliki tragičar Zebri bio je Rodrigo De Paul, koji je pri rezultatu 1:1 promašio udarac ka bele tačke, pa je već u sledećem napadu usledila kazna u vidu odličujućeg pogotka Ignasija Puzeta.

SERIJA A - 12. KOLO:

Atalanta - Inter 4:1 (1:0)
/Hatebor 9. Manćini 62, Đimsiti 89, Gomez 90+4 - Ikardi 46 pen/

Kjevo - Bolonja 2:2 (2:1)
/Međiorini 20 pen, Obi 45 - Santander 5, Orsolini 56/

Empoli - Udineze 2:1 (1:0)
/Zajc 41, Kaputo 51 - Puseto 81/

Roma - Sampdorija 4:1 (1:0)
/Žezus 19, Šik 59, El Šaravi 72, 90+3 - Defrel 89/

Sasuolo - Lacio (18.00)
Milan - Juventus (20.30)

Subota:

Torino - Parma 1:2 (1:2)
/Bazeli 37 - Žervinjo 9, Ingleze 25/

SPAL - Kaljari 2:2 (1:0)
/Petanja 3, Antenući 71 - Pavoleti 73, Jonica 76/

Đenova - Napoli 1:2 (1:0)
/Kuame 20 - Ruiz 62, Biraski 88 autogol/

Odigrano u petak:

Frozinone - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Pinamonti 89 - Benasi 47/

TABELA: Juventus (-1) 31, Napoli 28, Inter 25, Milan (-1) 21, Lacio (-1) 21, Roma 19, Atalanta 18, Sasuolo (-1) 18, Fiorentina 17, Torino 17, Parma 17, Sampdorija 15, Kaljari 14, Đenova 14, SPAL 13, Bolonja 10, Udineze 9, Empoli 9, Frozinone 7, Kjevo 0*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar