Јокановић криви судије: "Митар дао чист гол..."!

У петнаест секунди се резултат на семафору променио три пута. . .  Јокан је љут: Судије не поштују Фулам, мене и навијаче! „Можда ситуација јесте компликована, међутим, да би се донела онаква одлука морате сто посто да будете сигурни у њу“, каже српски стратег поводом офсајда који је одредио ток сусрета на Енфилду.

Фудбал 12.11.2018 | 12:00
Јокановић криви судије: "Митар дао чист гол..."!
Све се променило у петнаестак секунди!

Александар Митровић је фантастично скочио на пас са десне стране и "тукао" је у мрежу Алисона, али је помоћни арбитар сигнализирао офсајд, Ливерпул је искористио то што су играчи Фулама заспали, па су у два додавања дошли до шансе за гол коју није пропустио Мохамед Салах...

Од тада као и да се сломио дух играча Славише Јокановића који су на "Енфилду" одиграли солидно полувреме све до тог 41. минута.

"Погледао сам снимак и Робертсон дефинитивно није изашао довољно. Мој играч(Александар Митровић прим. аут.) није био у офсајду и дао је гол. Да ли се лопта кретала код прекида Ливерпула? Вероватно да... Био је то кључни моменат и уместо да водимо 1:0 - ми смо били који губе тим резултатом", казао је незадовољни српски менаџер после меча.

Јокановић је додао да је то била заиста компликована ситуација и да судија мора да буде потпуно сигуран када одлучи да подигне заставицу. 

"Не желим да кажем да Ливерпул није заслужио победу. Створили су довољно шанси, дали голове, али ми нисмо одбранили ту контру која и није требало да постоји", говорио је у даху Јокановић:

"Ситуација је потпуно апсурдна, морали смо боље да се бранимо код гола. Мохамед Салах је јако брз и завршио је акцију фантастично, али смо ми све време били разочарани и фрустрирани... Одиграли смо солидан меч против компликованог ривала и играли смо много организованије него иначе, имали две шансе пре гола. Не могу да будем задовољан, али направили смо корак даље када је у питању жеља и уопште наступ".

Фулам је оштећен на Енфилду. То је општи став острвске јавности после гостовања лондонске екипе Ливерпулу и пораза у 12. колу Премијер лиге (0:2). Јесу бодови остали Црвенима, међутим, ко зна у ком би правцу отишла утакмица да је Рајан Сесењон на пас Александра Митровића савладао Бразилца Алисона или да погодак главом нашег репрезентативног нападача није поништен због офсајда.

Испоставиће се, погрешно сигнализираног, на шта указује и Славиша Јокановић.

„Погледао сам видео снимак и уверио се да је Митровић био у дозвољеној позицији, јер Робертсон није изашао. После тога, лопта није мировала (приликом одигравања Алисона за контру из које је Ливерпул повео, оп. ау). То је био кључни детаљ утакмице, уместо да поведемо, примили смо гол. У овој држави не можете да покажете непоштовање према судији, што јесте проблем, јер је главни арбитар показао да не поштује моју екипу, мене лично и навијаче Фулама. Можда јесте компликована ситуација, међутим, да би се донела онаква одлука морате сто посто да будете сигурни у њу“, с разлогом је љут српски стратег описујући две ситуације из 41. минута, које су за последицу имале оништен Митровићев и признат гол Мохамеда Салаха у размаку од само 14 секунди.

О арбитражи Пола Тјернија и његовог помоћника испод западне трибине, Адријана Холмса, тек ће бити полемика. За шефа струке Фулама дилеме не постоје.

„Пазите, не би смело да буде компликовано за судије. А за мене је опасно да причам о њима. Мада, ако желите, могу и да променим плочу и кажем да су одрадиле сјајан посао и да ником нису помогле. Можемо сад о томе да причамо, међутим, штета је направљена и то је то“.

Џентлменски је Јокановић признао да је Ливерпул био бољи тим на терену.

„Не желим на овај начин да обезвредим победу Ливерпула, стварао је прилике, дао два гола, али морам да кажем да ми нисмо добро бранили тај контранапад. Пре свега, контра из 41. минута није ни требало да буде покренута, апсурдно је што смо уопште морали да се бранимо“, указује 50-годишњи стратег на чињеницу да се лопта контрљала пре него што ју је Алисон вратио у игру, да би после тога пао водећи гол. „Показали смо пристојну партију, имали добре шансе пре примљеног гола, показали да смо добро организован тим. Носим позитивне утиске са Енфилда, јер смо направили пола корака напред“.

Ипак, Фулам је претрпео пораз. Шести узастопни у првенству. Налази се на дну табеле, па се Енглези питају докле ће Славиша Јокановић издржати.

„Нећу да причам о свом статусу. Мојој екипи је неопходан напредак, а што се мене тиче, битно ми је да екипа напредује и да има самопоуздање. А што се тиче гласина – не занимају ме“, додао је српски тренер.

После новог пораза, и тешког распореда који следи, Славиши Јокановићу је место шефа стручног штаба Фулама у највећој опасности до сада, а раније се већ причало о наследницима.

Ипак, следи двонедељна пауза, можда у том периоду може да "ресетује" тим?

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар