Jokanović krivi sudije: "Mitar dao čist gol..."!

U petnaest sekundi se rezultat na semaforu promenio tri puta. . .  Jokan je ljut: Sudije ne poštuju Fulam, mene i navijače! „Možda situacija jeste komplikovana, međutim, da bi se donela onakva odluka morate sto posto da budete sigurni u nju“, kaže srpski strateg povodom ofsajda koji je odredio tok susreta na Enfildu.

Fudbal 12.11.2018 | 12:00
Jokanović krivi sudije: "Mitar dao čist gol..."!
Sve se promenilo u petnaestak sekundi!

Aleksandar Mitrović je fantastično skočio na pas sa desne strane i "tukao" je u mrežu Alisona, ali je pomoćni arbitar signalizirao ofsajd, Liverpul je iskoristio to što su igrači Fulama zaspali, pa su u dva dodavanja došli do šanse za gol koju nije propustio Mohamed Salah...

Od tada kao i da se slomio duh igrača Slaviše Jokanovića koji su na "Enfildu" odigrali solidno poluvreme sve do tog 41. minuta.

"Pogledao sam snimak i Robertson definitivno nije izašao dovoljno. Moj igrač(Aleksandar Mitrović prim. aut.) nije bio u ofsajdu i dao je gol. Da li se lopta kretala kod prekida Liverpula? Verovatno da... Bio je to ključni momenat i umesto da vodimo 1:0 - mi smo bili koji gube tim rezultatom", kazao je nezadovoljni srpski menadžer posle meča.

Jokanović je dodao da je to bila zaista komplikovana situacija i da sudija mora da bude potpuno siguran kada odluči da podigne zastavicu. 

"Ne želim da kažem da Liverpul nije zaslužio pobedu. Stvorili su dovoljno šansi, dali golove, ali mi nismo odbranili tu kontru koja i nije trebalo da postoji", govorio je u dahu Jokanović:

"Situacija je potpuno apsurdna, morali smo bolje da se branimo kod gola. Mohamed Salah je jako brz i završio je akciju fantastično, ali smo mi sve vreme bili razočarani i frustrirani... Odigrali smo solidan meč protiv komplikovanog rivala i igrali smo mnogo organizovanije nego inače, imali dve šanse pre gola. Ne mogu da budem zadovoljan, ali napravili smo korak dalje kada je u pitanju želja i uopšte nastup".

Fulam je oštećen na Enfildu. To je opšti stav ostrvske javnosti posle gostovanja londonske ekipe Liverpulu i poraza u 12. kolu Premijer lige (0:2). Jesu bodovi ostali Crvenima, međutim, ko zna u kom bi pravcu otišla utakmica da je Rajan Sesenjon na pas Aleksandra Mitrovića savladao Brazilca Alisona ili da pogodak glavom našeg reprezentativnog napadača nije poništen zbog ofsajda.

Ispostaviće se, pogrešno signaliziranog, na šta ukazuje i Slaviša Jokanović.

„Pogledao sam video snimak i uverio se da je Mitrović bio u dozvoljenoj poziciji, jer Robertson nije izašao. Posle toga, lopta nije mirovala (prilikom odigravanja Alisona za kontru iz koje je Liverpul poveo, op. au). To je bio ključni detalj utakmice, umesto da povedemo, primili smo gol. U ovoj državi ne možete da pokažete nepoštovanje prema sudiji, što jeste problem, jer je glavni arbitar pokazao da ne poštuje moju ekipu, mene lično i navijače Fulama. Možda jeste komplikovana situacija, međutim, da bi se donela onakva odluka morate sto posto da budete sigurni u nju“, s razlogom je ljut srpski strateg opisujući dve situacije iz 41. minuta, koje su za posledicu imale oništen Mitrovićev i priznat gol Mohameda Salaha u razmaku od samo 14 sekundi.

O arbitraži Pola Tjernija i njegovog pomoćnika ispod zapadne tribine, Adrijana Holmsa, tek će biti polemika. Za šefa struke Fulama dileme ne postoje.

„Pazite, ne bi smelo da bude komplikovano za sudije. A za mene je opasno da pričam o njima. Mada, ako želite, mogu i da promenim ploču i kažem da su odradile sjajan posao i da nikom nisu pomogle. Možemo sad o tome da pričamo, međutim, šteta je napravljena i to je to“.

Džentlmenski je Jokanović priznao da je Liverpul bio bolji tim na terenu.

„Ne želim na ovaj način da obezvredim pobedu Liverpula, stvarao je prilike, dao dva gola, ali moram da kažem da mi nismo dobro branili taj kontranapad. Pre svega, kontra iz 41. minuta nije ni trebalo da bude pokrenuta, apsurdno je što smo uopšte morali da se branimo“, ukazuje 50-godišnji strateg na činjenicu da se lopta kontrljala pre nego što ju je Alison vratio u igru, da bi posle toga pao vodeći gol. „Pokazali smo pristojnu partiju, imali dobre šanse pre primljenog gola, pokazali da smo dobro organizovan tim. Nosim pozitivne utiske sa Enfilda, jer smo napravili pola koraka napred“.

Ipak, Fulam je pretrpeo poraz. Šesti uzastopni u prvenstvu. Nalazi se na dnu tabele, pa se Englezi pitaju dokle će Slaviša Jokanović izdržati.

„Neću da pričam o svom statusu. Mojoj ekipi je neophodan napredak, a što se mene tiče, bitno mi je da ekipa napreduje i da ima samopouzdanje. A što se tiče glasina – ne zanimaju me“, dodao je srpski trener.

Posle novog poraza, i teškog rasporeda koji sledi, Slaviši Jokanoviću je mesto šefa stručnog štaba Fulama u najvećoj opasnosti do sada, a ranije se već pričalo o naslednicima.

Ipak, sledi dvonedeljna pauza, možda u tom periodu može da "resetuje" tim?

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar