Војници планирали политичка убиства

Федерална полиција Њемачке открила је завјеру њемачких војника који су планирали политичка убиства, пише “Фоцус”, позивајуц́и се на документе истраге. Како пишу медији, групу завјереника су чинили војници Бундесwехра, специјалци и чланови удружења елитних војника “Унитер”.

Свијет 11.11.2018 | 17:18
Војници планирали политичка убиства
Они, увјерени да ц́е се држава распасти, припремали су такозвани “дан X” када је требало окупити неподобне политичаре “на једно мјесто и ликвидирати их”. Цијели списак потенцијалних жртава још је непознат, али се зна да је међу главним метама био и шеф Странке лијевих (Дие Линке) у Бундестагу Диетмар Бартсцх. Није познато шта су организатори завјере намјеравали урадити након убиства.

Магазин пише да су за реализацију плана судионици завјере осигурали оружје, муницију и гориво. Чланови групе који су, према информацијама листа, служили у њемачким оружаним и специјалним снагама, планирали су акције на тајним састанцима.

Како се наглашава, истрага полиције била је запела, јер ју је сурадник војне контраобавјештајне службе покушао минирати, информирајући завјеренике о предстојец́им претресима и тијеку истраге у цјелини. Он је оптужен, а његов случај ц́е се водити суд у Коелну.

Истрага је открила знакове завјере у случају војника Бундесwехра Франка а, који је планирао терористичке нападе против њемачких власти. Као држављанин Њемачке, војник је дао лажне информације мигрантској служби да је он наводно избјеглица из Сирије како би касније пребацио кривњу за напад на мигранте, наводи лист “Фоцус.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Xx

11.11.2018 16:40

Све су то мигранти сто су вам добро досли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

11.11.2018 18:05

Како да не, господин франк који је планирао извести нападе је инаце поријеклом из сирије. За све не информисане Франк је име које потице из арапског, а знаци јбт си нормалан?