Купање пивом: Хенес и Румениге истуширани на Вестфалену!

Непријатност за руководиоце Бајерна. . .  Славље на дортмундски начин – Хенеса и Руменигеа полили пивом! Челницима Бајерна није било довољно то што су изгубили "дер классикер", дерби меч са Борусијом Дортмунд. Морали су да трпе и терор домаћих навијача.

Фудбал 12.11.2018 | 12:15
Купање пивом: Хенес и Румениге истуширани на Вестфалену!
Већ трећи пораз у Бундеслиги, а још није крај првог круга шампионата. На сву муку Бајерна, бар кад су резултати у питању, надовезао се инцидент из другог полувремена Класикера на стадиону Вестфален. После поготка Пака Алкасера за коначних 3:2, председник минхенског гиганта Ули Хенес и извршни директор Карл Хајнц Румениге доживели су непријатно изненађење у виду – поливања пивом!

Фрка у свечаној ложи Борусијиног стадиона настала је кад је руководећи тандем Бавараца поскочио са својих седишта, сматрајући да је шпански нападач затресао мрежу Мануела Нојера из офсајда. И тако, док су њихови погледи били усмерени на терен, изнад њих је неко од навијача Милионера славио погодак, очигледно није могао да се смири, па је вероватно случајно истуширао Хенеса и Руменигеа.

У сваком случају непријатност за искусне фудбалске раднике...



Борусија је на "Вестфалену" славила велику победу од 3:2 чиме је одмакла великом ривалу за седам бодова, али по многима, то не значи ништа, јер разлика није превелика.

Бајерн је у прошлости умео да се уздигне из резултатских криза, уосталом, реч је о клубу који има шест узастопних титула, али ако ништа друго, Бундеслига је занимљивија.

Борусија се и дефинитивно вратила, тренер Лусијен Фавр је потпалио ватру, посебно код Марка Ројса и нема сумње да ће бити интересантно у наставку сезоне. 

Међутим, велики ривалитет две стране није прошао ни у овом дербију без ситних инцидената, попут оног који се догодио на трибинама. 

У 74. минуту Пако Алкасер је постигао гол за победу Борусије. На трибинама је био прави делиријум, а забележен је и снимак како је једна група обесних навијача "милионера" помало претерала у слављу. 

Камере су забележиле моменат радости домаћих навијача, неколико редова изнад свечане ложе у којој су седели челници Бајерна, међу њима директор Карл Хајнц Румениге и председник Ули Хенес. 

Навијачи Дортмунда су претерали, испрскали су пивом челне људе Бајерна којима то очиглено није пријало, па су устали и обратили се изгредницима. Шта су рекли, то само они знају, али и ово је пример како навијачи могу да се занесу и све упропасте.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар