Kupanje pivom: Henes i Rumenige istuširani na Vestfalenu!

Neprijatnost za rukovodioce Bajerna. . .  Slavlje na dortmundski način – Henesa i Rumenigea polili pivom! Čelnicima Bajerna nije bilo dovoljno to što su izgubili "der klassiker", derbi meč sa Borusijom Dortmund. Morali su da trpe i teror domaćih navijača.

Fudbal 12.11.2018 | 12:15
Kupanje pivom: Henes i Rumenige istuširani na Vestfalenu!
Već treći poraz u Bundesligi, a još nije kraj prvog kruga šampionata. Na svu muku Bajerna, bar kad su rezultati u pitanju, nadovezao se incident iz drugog poluvremena Klasikera na stadionu Vestfalen. Posle pogotka Paka Alkasera za konačnih 3:2, predsednik minhenskog giganta Uli Henes i izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige doživeli su neprijatno iznenađenje u vidu – polivanja pivom!

Frka u svečanoj loži Borusijinog stadiona nastala je kad je rukovodeći tandem Bavaraca poskočio sa svojih sedišta, smatrajući da je španski napadač zatresao mrežu Manuela Nojera iz ofsajda. I tako, dok su njihovi pogledi bili usmereni na teren, iznad njih je neko od navijača Milionera slavio pogodak, očigledno nije mogao da se smiri, pa je verovatno slučajno istuširao Henesa i Rumenigea.

U svakom slučaju neprijatnost za iskusne fudbalske radnike...



Borusija je na "Vestfalenu" slavila veliku pobedu od 3:2 čime je odmakla velikom rivalu za sedam bodova, ali po mnogima, to ne znači ništa, jer razlika nije prevelika.

Bajern je u prošlosti umeo da se uzdigne iz rezultatskih kriza, uostalom, reč je o klubu koji ima šest uzastopnih titula, ali ako ništa drugo, Bundesliga je zanimljivija.

Borusija se i definitivno vratila, trener Lusijen Favr je potpalio vatru, posebno kod Marka Rojsa i nema sumnje da će biti interesantno u nastavku sezone. 

Međutim, veliki rivalitet dve strane nije prošao ni u ovom derbiju bez sitnih incidenata, poput onog koji se dogodio na tribinama. 

U 74. minutu Pako Alkaser je postigao gol za pobedu Borusije. Na tribinama je bio pravi delirijum, a zabeležen je i snimak kako je jedna grupa obesnih navijača "milionera" pomalo preterala u slavlju. 

Kamere su zabeležile momenat radosti domaćih navijača, nekoliko redova iznad svečane lože u kojoj su sedeli čelnici Bajerna, među njima direktor Karl Hajnc Rumenige i predsednik Uli Henes. 

Navijači Dortmunda su preterali, isprskali su pivom čelne ljude Bajerna kojima to očigleno nije prijalo, pa su ustali i obratili se izgrednicima. Šta su rekli, to samo oni znaju, ali i ovo je primer kako navijači mogu da se zanesu i sve upropaste.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar