Позитивна жеља Ангеле Меркел

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић позитивно је данас оцијенио жељу немачке канцеларке Ангеле Меркел да у Паризу разговара с предсједником Србије Александром Вучићем и да буде упозната с током дијалога између Београда и Приштине.  

Србија 11.11.2018 | 15:06
Позитивна жеља Ангеле Меркел
– Не знам шта су разговарали, зато што нисам био присутан, али, генерално, то је жеља канцеларке Меркел да буде упозната с током дијалога и то оцењујем позитивно – рекао је Дачић.

Одговарајући на питање новинара, он је рекао да не сматра да је то било какав притисак.

Дачић је новинарима после полагања вјенаца на Француском гробљу у Београду поводом Дана примирја у Првом свјетском рату рекао и да ће слиједеће седмице бити ријечи о Косову и Метохији на сједници Савјета УН којој ће и он присуствовати. 

– Ми ћемо бити конструктивни. Желимо да се дијалог настави, и да се мирно рјешавају сви проблеми – навео је Дачић.

Оцјенио је да су сви разговори на високом нивоу, попут данашњег састанка предсједника Вучића с канцеларком Меркел, или са француским председником Емануелом Макроном који ће ускоро посјетити Србију, али и с руским предсједником Владимиром Путином у јануару, веома значајни.

Истиче да такви разговори нису значајни само за Србију, већ и за читав регион, односно за покушај да се дође до мирног рјешења.

Он је додао да је велико питање када ће дијалог бити настављен, јер, како каже, треба прво ријешити спољна питања, попут актуелног проблема у вези с таксама за увоз робе из Србије на Косово.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

11.11.2018 14:24

Само серете безвезе и купујете вријеме да будете сто дуже на власти. Ви ништа неће те ријешит јер би то за вас био потез који би вас коштао фотеље .. зато и држите статус непомјенен ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

11.11.2018 15:24

Овај би јој одпевао Лили Марлеен на увце да је био у прилици .

Name

АР

11.11.2018 14:32

Патак даца хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

11.11.2018 17:06

Овај је докторирао политичку драматургију и режију.

ОДГОВОРИТЕ