Pozitivna želja Angele Merkel

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozitivno je danas ocijenio želju nemačke kancelarke Angele Merkel da u Parizu razgovara s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da bude upoznata s tokom dijaloga između Beograda i Prištine.  

Srbija 11.11.2018 | 15:06
Pozitivna želja Angele Merkel
– Ne znam šta su razgovarali, zato što nisam bio prisutan, ali, generalno, to je želja kancelarke Merkel da bude upoznata s tokom dijaloga i to ocenjujem pozitivno – rekao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje novinara, on je rekao da ne smatra da je to bilo kakav pritisak.

Dačić je novinarima posle polaganja vjenaca na Francuskom groblju u Beogradu povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu rekao i da će slijedeće sedmice biti riječi o Kosovu i Metohiji na sjednici Savjeta UN kojoj će i on prisustvovati. 

– Mi ćemo biti konstruktivni. Želimo da se dijalog nastavi, i da se mirno rješavaju svi problemi – naveo je Dačić.

Ocjenio je da su svi razgovori na visokom nivou, poput današnjeg sastanka predsjednika Vučića s kancelarkom Merkel, ili sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji će uskoro posjetiti Srbiju, ali i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u januaru, veoma značajni.

Ističe da takvi razgovori nisu značajni samo za Srbiju, već i za čitav region, odnosno za pokušaj da se dođe do mirnog rješenja.

On je dodao da je veliko pitanje kada će dijalog biti nastavljen, jer, kako kaže, treba prvo riješiti spoljna pitanja, poput aktuelnog problema u vezi s taksama za uvoz robe iz Srbije na Kosovo.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

11.11.2018 15:24

Samo serete bezveze i kupujete vrijeme da budete sto duže na vlasti. Vi ništa neće te riješit jer bi to za vas bio potez koji bi vas koštao fotelje .. zato i držite status nepomjenen ...

ODGOVORITE
Name

Pendula

11.11.2018 16:24

Ovaj bi joj odpevao Lili Marleen na uvce da je bio u prilici .

Name

AR

11.11.2018 15:32

Patak daca haha

ODGOVORITE
Name

Jaffa

11.11.2018 18:06

Ovaj je doktorirao političku dramaturgiju i režiju.

ODGOVORITE