Несхватљиво да се крше споразуми

Предсједник Србије Александар Вучић информисао је данас њемачку канцеларку Ангелу Меркел у Паризу о току дијалога Београда и Приштине, као и посљедњим, неодговорним, потезима Приштине, сазнаје Тањуг.

Србија 11.11.2018 | 13:00
Несхватљиво да се крше споразуми
Рекао је да не разумије како неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме.

Вучић се са Меркел у Паризу, гдје борави на свечаној церемонији обиљежавања сто година од завршетка Првог свјетског рата, састао на инцијативу њемачке канцеларке.

Са њом је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије.

Вучић је обавијестио канцеларку Меркел о току дијалога и посљедњим потезима Приштине који се тичу повећања такси на робу из Србије и Босне и Херцеговине, истакавши да не разумије када неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме и нарушава регионалну сарадњу и стабилност.

Он је информисао канцеларку и о побољшању економске ситуације у Србији, захваливши јој на повећању броја њемачких инвестиција у Србији, који данас запошљавају више од 52.000 људи.

Канцеларка Меркел поздравила је економске успјехе Србије и истакла да она жели да помогне да се у региону западног Балкана одржи мир и стабилност.

Вучић иначе на реверу носи Наталијину рамонду – “цвет фенкис”, симбол искушења и васкрснућа Србије у Првом свјетском рату.

Остали лидери носе различак.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар