Neshvatljivo da se krše sporazumi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas njemačku kancelarku Angelu Merkel u Parizu o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i posljednjim, neodgovornim, potezima Prištine, saznaje Tanjug.

Srbija 11.11.2018 | 13:00
Neshvatljivo da se krše sporazumi
Rekao je da ne razumije kako neko na neodgovoran način krši postignute sporazume.

Vučić se sa Merkel u Parizu, gdje boravi na svečanoj ceremoniji obilježavanja sto godina od završetka Prvog svjetskog rata, sastao na incijativu njemačke kancelarke.

Sa njom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić je obavijestio kancelarku Merkel o toku dijaloga i posljednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, istakavši da ne razumije kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

On je informisao kancelarku i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja njemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi.

Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspjehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Vučić inače na reveru nosi Natalijinu ramondu – “cvet fenkis”, simbol iskušenja i vaskrsnuća Srbije u Prvom svjetskom ratu.

Ostali lideri nose različak.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar