Шарић у Минесоти: Ништа нисам знао, тако је то у НБА!

Хрватски кошаркаш Дарио Шарић до последњег тренутка није знао да ће га Филаделфија 76ерси трејдовати у Минесота Тимбервулвсе.

Кошарка 12.11.2018 | 14:30
Шарић у Минесоти: Ништа нисам знао, тако је то у НБА!
Шарић је био део "пакета" са Робертом Ковингтоном и пиком друге рунде на драфту 2020. у трејду за Џимија Батлера с којим је у Филаделфију стигао Џастин Петон.

Хрват игра трећу сезону у НБА у којој просечно бележи 11,1 поена уз 6,6 скокова, што је испод његовог просека, а то је вероватно олакшало одлуку челницима Филаделфије да га се одрекну.

Он је вече уочи трејда у Минесоту постигао 18 поена за сада већ битви тим, да би му ГМ Сиксерса Елтон Бренд неколико сати пре меча са Мемфисом саопштио да неће играти јер је трејдован у Минесоту. 

''Нисам знао ништа о мом преласку у други клуб, а о томе није ништа знао ни тренер Брет Браун ни генерални менаџер Сиксерса. Једноставно, тако су се договорили власници клубова и моје је да се наметнем играма у новој средини. Тако то иде у НБА лиги. Верујем да ћу у томе брзо успети. Како сам чуо, очекује ме у старту добар статус у Вулвсима'', рекао је Шарић. 

Након одличне руки сезоне где је од почетника бољи од њега био само Маклом Брогдон из Милвокија, те једнако добре друге сезоне у којој је са Филаделфијом стигао до полуфинала Истока, Шарић се на старту треће нашао у проблемима.

Није могао да ухвати прави ритам и врати се у прошлосезонску форму због чега се нашао на удару критика. Сам је признао да није на правом нивоу, а као разлог је истакао играње за репрезентацију током лета. 

Сада га у Минесоти очекује још већи изазов у настојању да се врати на очекивани ниво, јер је тренер Вулвса Том Тибодо познат по реткој ротацији играча па му често скоро цео меч изнесе ударна петорка. 

Међутим, ни Вулвсима не иде најбоље, упркос сјајној форми Дерика Роуза имају само четири победе у 13 утакмица, али велики утицај на форму и атмосферу имао је управо Батлер, чија сага је трајала неколико месеци. 

Његовим одласком очекује се да у Минесоти коначно успоставе позитивну атмосферу, а нема сумње да ће долазак Шарића бити интересантан додатак већ талентованом саставу Вулвса. 

Очекује се да можда одмах постане стартер уз Тига/Роуза, Вигинса, Ковингтона и Карл-Ентонија Таунса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар