Šarić u Minesoti: Ništa nisam znao, tako je to u NBA!

Hrvatski košarkaš Dario Šarić do poslednjeg trenutka nije znao da će ga Filadelfija 76ersi trejdovati u Minesota Timbervulvse.

Košarka 12.11.2018 | 14:30
Šarić u Minesoti: Ništa nisam znao, tako je to u NBA!
Šarić je bio deo "paketa" sa Robertom Kovingtonom i pikom druge runde na draftu 2020. u trejdu za Džimija Batlera s kojim je u Filadelfiju stigao Džastin Peton.

Hrvat igra treću sezonu u NBA u kojoj prosečno beleži 11,1 poena uz 6,6 skokova, što je ispod njegovog proseka, a to je verovatno olakšalo odluku čelnicima Filadelfije da ga se odreknu.

On je veče uoči trejda u Minesotu postigao 18 poena za sada već bitvi tim, da bi mu GM Siksersa Elton Brend nekoliko sati pre meča sa Memfisom saopštio da neće igrati jer je trejdovan u Minesotu. 

''Nisam znao ništa o mom prelasku u drugi klub, a o tome nije ništa znao ni trener Bret Braun ni generalni menadžer Siksersa. Jednostavno, tako su se dogovorili vlasnici klubova i moje je da se nametnem igrama u novoj sredini. Tako to ide u NBA ligi. Verujem da ću u tome brzo uspeti. Kako sam čuo, očekuje me u startu dobar status u Vulvsima'', rekao je Šarić. 

Nakon odlične ruki sezone gde je od početnika bolji od njega bio samo Maklom Brogdon iz Milvokija, te jednako dobre druge sezone u kojoj je sa Filadelfijom stigao do polufinala Istoka, Šarić se na startu treće našao u problemima.

Nije mogao da uhvati pravi ritam i vrati se u prošlosezonsku formu zbog čega se našao na udaru kritika. Sam je priznao da nije na pravom nivou, a kao razlog je istakao igranje za reprezentaciju tokom leta. 

Sada ga u Minesoti očekuje još veći izazov u nastojanju da se vrati na očekivani nivo, jer je trener Vulvsa Tom Tibodo poznat po retkoj rotaciji igrača pa mu često skoro ceo meč iznese udarna petorka. 

Međutim, ni Vulvsima ne ide najbolje, uprkos sjajnoj formi Derika Rouza imaju samo četiri pobede u 13 utakmica, ali veliki uticaj na formu i atmosferu imao je upravo Batler, čija saga je trajala nekoliko meseci. 

Njegovim odlaskom očekuje se da u Minesoti konačno uspostave pozitivnu atmosferu, a nema sumnje da će dolazak Šarića biti interesantan dodatak već talentovanom sastavu Vulvsa. 

Očekuje se da možda odmah postane starter uz Tiga/Rouza, Viginsa, Kovingtona i Karl-Entonija Taunsa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar