Најава: Роналдо разбија табу Сан Сира!

Никада на овом стадиону није постигао гол. Имаће шансу вечерас против Милана од 20 часова и 30 минута.

Фудбал 11.11.2018 | 13:00
Најава: Роналдо разбија табу Сан Сира!
Кристијано Роналдо је до сада у каријери постигао преко 650 голова и та цифра говори сама за себе. Али, до сада никада није дао гол на стадиону Сан Сиро, односно Ђузепе Меаца. Вечерас ће имати шансу од 20.30 часова против Милана.

До сада је играо пет пута на овом стадиону. Три пута против Милана, једном против Интера и финале Лиге шампиона против Атлетико Мадрида. И ниједном није успео да затресе мрежу на тих пет мечева.

Он ће свакако бити у фокусу вечерас, мада су судари ових тимова много више од једног појединца.

Милан последњих година никако не може да парира Јувентусу – истина, то важи и за остале клубове у Италији. Но, међу њима било је оних који су успевали да победе Стару даму, док су Росонери доживели пет везаних пораза у међусобним окршајима у различитим такмичењима (последњи је био онај мајски у финалу купа, када су црно-бели славили са 4:0). Наравно, била би грешка унапред отписати домаћина на Сан Сиру, али момци Масимилијана Алегрија реално су (благи) фаворити у овом мечу.

Гости су ове седмице имали тежи задатак у Европи пошто су пред својим навијачима играли са Манчестер Јунајтедом, али и одмор између мечева био им је за један дан дужи јер је Милан гостовао Бетису у четвртак. Јуве је и даље без пораза у Серији А, на страни има максималан учинак. Милан се бори са Лацијем за четврту позицију на табели, што је ипак напредак у односу на претходне сезоне, а код куће је забележио четири победе и реми.

Тренер домаћих Ђенаро Гатузо биће наводно на овом дербију без Лукаса Биље, Ђакома Бонавентуре и Ивана Стринића. На другој страни неће бити Емреа Џана, али би Марио Манџукић могао да буде спреман.

Последњих година на њиховим међусобним окршајима углавном пада доста погодака и не би нас изненадило да се исто понови и сада. 

Видећемо да ли ће Роналдо бити један од стрелаца... Или ће Милан успети да га уштопује и сруши Стару даму.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар