Najava: Ronaldo razbija tabu San Sira!

Nikada na ovom stadionu nije postigao gol. Imaće šansu večeras protiv Milana od 20 časova i 30 minuta.

Fudbal 11.11.2018 | 13:00
Najava: Ronaldo razbija tabu San Sira!
Kristijano Ronaldo je do sada u karijeri postigao preko 650 golova i ta cifra govori sama za sebe. Ali, do sada nikada nije dao gol na stadionu San Siro, odnosno Đuzepe Meaca. Večeras će imati šansu od 20.30 časova protiv Milana.

Do sada je igrao pet puta na ovom stadionu. Tri puta protiv Milana, jednom protiv Intera i finale Lige šampiona protiv Atletiko Madrida. I nijednom nije uspeo da zatrese mrežu na tih pet mečeva.

On će svakako biti u fokusu večeras, mada su sudari ovih timova mnogo više od jednog pojedinca.

Milan poslednjih godina nikako ne može da parira Juventusu – istina, to važi i za ostale klubove u Italiji. No, među njima bilo je onih koji su uspevali da pobede Staru damu, dok su Rosoneri doživeli pet vezanih poraza u međusobnim okršajima u različitim takmičenjima (poslednji je bio onaj majski u finalu kupa, kada su crno-beli slavili sa 4:0). Naravno, bila bi greška unapred otpisati domaćina na San Siru, ali momci Masimilijana Alegrija realno su (blagi) favoriti u ovom meču.

Gosti su ove sedmice imali teži zadatak u Evropi pošto su pred svojim navijačima igrali sa Mančester Junajtedom, ali i odmor između mečeva bio im je za jedan dan duži jer je Milan gostovao Betisu u četvrtak. Juve je i dalje bez poraza u Seriji A, na strani ima maksimalan učinak. Milan se bori sa Lacijem za četvrtu poziciju na tabeli, što je ipak napredak u odnosu na prethodne sezone, a kod kuće je zabeležio četiri pobede i remi.

Trener domaćih Đenaro Gatuzo biće navodno na ovom derbiju bez Lukasa Bilje, Đakoma Bonaventure i Ivana Strinića. Na drugoj strani neće biti Emrea Džana, ali bi Mario Mandžukić mogao da bude spreman.

Poslednjih godina na njihovim međusobnim okršajima uglavnom pada dosta pogodaka i ne bi nas iznenadilo da se isto ponovi i sada. 

Videćemo da li će Ronaldo biti jedan od strelaca... Ili će Milan uspeti da ga uštopuje i sruši Staru damu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar