Вучић о Косову са Меркеловом

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас у Паризу, пред обележавање стогодишњице краја Првог светског рата, с немачком канцеларком Ангелом Меркел, а главна тема разговора двоје лидера биће - Косово.

Србија 11.11.2018 | 09:14
Вучић о Косову са Меркеловом
Ако се претходних година могло макар претпоставити о чему ће двоје званичника разговарати, данас је овај састанак потпуна непознаница.

Сусрет очи у очи долази у тренутку измењених међународних околности, али и изборног дебакла који је канцеларка Меркел претрпела на недавно одржаним изборима у Баварској, после чега је најавила да се више неће кандидовати за канцеларку, шефа Хришћанско-демократске партије нити за посланика. Баш зато тешко је предвидети ток разговора са председником Србије.

И пре тога, Меркелова је престала да инсистира на роковима када је реч о решењу косовског питања.

- Решавајте то полако - била је порука коју је упућивала и Александру Вучићу и Хашиму Тачију када год би јој се указала прилика. Крај 2018. године или пролеће 2019. све мање су се спомињали.

 Све чешће се могло чути да Меркелова попушта под притисцима унутрашње политичке ситуације, да не може да се бави Косовом нити проширењем Европске уније у тренутку кад у Немачкој губи политичко тло под ногама и нема подршку за своју политику.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Аqуа

11.11.2018 08:55

Док Њемацка изгуби тло под ногама пола свијета це нестат. Ово је само испитивање пулса ста ко мисли и како це реаговати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.11.2018 14:10

Попусили од њемацке давно!?