Vučić o Kosovu sa Merkelovom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Parizu, pred obeležavanje stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata, s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a glavna tema razgovora dvoje lidera biće - Kosovo.

Srbija 11.11.2018 | 09:14
Vučić o Kosovu sa Merkelovom
Ako se prethodnih godina moglo makar pretpostaviti o čemu će dvoje zvaničnika razgovarati, danas je ovaj sastanak potpuna nepoznanica.

Susret oči u oči dolazi u trenutku izmenjenih međunarodnih okolnosti, ali i izbornog debakla koji je kancelarka Merkel pretrpela na nedavno održanim izborima u Bavarskoj, posle čega je najavila da se više neće kandidovati za kancelarku, šefa Hrišćansko-demokratske partije niti za poslanika. Baš zato teško je predvideti tok razgovora sa predsednikom Srbije.

I pre toga, Merkelova je prestala da insistira na rokovima kada je reč o rešenju kosovskog pitanja.

- Rešavajte to polako - bila je poruka koju je upućivala i Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju kada god bi joj se ukazala prilika. Kraj 2018. godine ili proleće 2019. sve manje su se spominjali.

 Sve češće se moglo čuti da Merkelova popušta pod pritiscima unutrašnje političke situacije, da ne može da se bavi Kosovom niti proširenjem Evropske unije u trenutku kad u Nemačkoj gubi političko tlo pod nogama i nema podršku za svoju politiku.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aqua

11.11.2018 08:55

Dok Njemacka izgubi tlo pod nogama pola svijeta ce nestat. Ovo je samo ispitivanje pulsa sta ko misli i kako ce reagovati.

ODGOVORITE
Name

re

11.11.2018 14:10

Popusili od njemacke davno!?