Тринкијери: Морамо да копамо, имам "дил" са Новицом!

Тренер Партизана после тријумфа против Цибоне опоменуо играче, али им и честитао. Говорио је о статусу капитена црно-белих.  Тринкијери: Почели смо као пијани, а увек смо у стању да забрљамо! Са Новицом договор - кад буде спреман, вратиће се! Италијан причао и о статусу Ентонија Брауна, као и о томе колико су црно-бели далеко од Звезде у овом тренутку. . .

Кошарка 11.11.2018 | 10:15
Тринкијери: Морамо да копамо, имам "дил" са Новицом!
"Мислимо овако да играмо против Звезде, Будућности...? Аууу... Млади смо, али морамо да научимо да не смемо овако да отворимо утакмицу. Као да смо били пијани! Мало је рано у 19 сати бити пијан", рекао је Андреа Тринкијери, Партизанов тренер после тријумфа у свом првом "класику" на клупи црно-белих.

Његова екипа је лоше почела меч против Цибоне, заостајала за гостом, али се брзо вратила после "минус 15" и увела меч у свој ритам.

Испуњена дворана "Александар Николић" видела је трећи узастопни тријумф Италијановог тима, а он је истакао значај амбијента, па опоменуо екипу да мора боље. 

"Атмосфера је била још боља него против Трента и онда је лакше играти... Увек нешто забрљамо, морамо што пре да схватимо шта је модерна професионална кошарка. Добили смо утакмицу са 20 поена, али то није довољно... Први захтев је био да изађемо на терен да 'копамо'. Сад морамо да играмо мало бољу кошарку, напад и одбрану", додао је он.

Пред црно-белима је серија тешких утакмица - гостовање Зениту, па Будућности, затим дуел против Валенсије у "Пиониру", па "вечити дерби..."

"Моја екипа не зна шта ће бити сутра. Осцилација ће бити до краја сезоне, бићемо екипа склона грешкама. Зенит, Будућност, Валенсија, Звезда... Морамо да променимо, подигнемо концентрацију, да играмо озбиљније. Изгубили смо 20 лопти, барем 14 на глупа додавања... Честитам играчима што су се борили, бацали за лоптом, трчали. Али ја сам плаћен да их гурам даље, да буду мало бољи сваког дана".

Упитан за статус Новице Величковића, који је и дуел против Загрепчана преседео крај клупе "у цивилу", Тринкијери је објаснио какав однос има са капитеном Партизана.

"Имамо дил. Рекао сам му да проба да се врати у физички најбољу форму. Дао сам му неколико недеља. Кошарка је данас игра у којој мора да се трчи и скаче, без тога нема ничега. Надам се да ће успети да нам се врати у форми какву желимо. Иначе се понаша и помаже нам као прави капитен", истакао је Тринкијери.

Ово вам је трећа победа заредом откако сте стигли у Партизан.

“Нисам срећан, искрено. Играчима јесам рекао браво, али морамо да будемо реални, јер оно што се дешава код нас је предвидимо. Мене плаћају да играчи буду бољи. Сваки дан”.

Да ли је само младост играча разлог осцилација? И шта очекујете од наредне четири наредне утакмице, међу којима је и дерби?

“Ти мораш да радиш свој посао, али моја екипа не зна шта ће бити сутра. Осцилације су нормалне, ми ћемо их имати током целе сезоне. Звезда је за мој појам тек за 15 година. Да сад играмо с бољим противником морали би да променимо комплетну концентрацију. Ми смо на Балкану, а не на Бахамима. Није било да су нас подавили, него смо им давали лопту у наручје”.

Шта се дешава са Ентонијем Брауном?

“Седео је на клупи, одлуком тренера”.

А са капитеном Новицом Величковићем?

“Имамо договор. Рекао сам - пробај да се вратиш у најбољу физичку форму, ради сваки дан, а кад будеш спреман, вратићеш се. Он је имао доста физичких проблема. Нама је потребан један искусан играч, али сам задовољан како тренира и како, као капитен, помаже екипи”.

И за крај, како сте задовољни унутрашњом игром?

“Врло слабо додајемо лопту. За мене је пас све. Основа. Без њега не можемо ништа. Онда играмо тенис. Имали смо барем 14 изгубљених лопти на глупе пасове. Млади играчи играју више за себе, него за екипу. Али, ако објединимо таленат и екипу играћемо боље”, закључио је Величковић.

Тренер Цибоне Иван Велић рекао је да његова екипа није издржила притисак и атмосферу са трибина

“Имали смо добрих периода, али смо имали и рупе, које су нас коштале да будемо у игри до последмње минута. Тешко је играти против Партизана 40 минута, из ову агресивност и ову енергију са трибина. Упозоравао сам тим на то. Добро смо почели, али смо примили велики број поена после тога и то нас коштало пораза. Тад смо ушли у ротације, изгубили лопте, ухватио нас је контраритам и то је то”.

Какве су амбиције Цибоне ове сезоне?

“Створли смо тим без великих звезда први пут после пет, шест сезона. Амбиције су да се консолидујемо, јер је ово прелазни период. Амбиција нам је да останемо у лиги, а наредне године да покушамо нешто више”.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар