Trinkijeri: Moramo da kopamo, imam "dil" sa Novicom!

Trener Partizana posle trijumfa protiv Cibone opomenuo igrače, ali im i čestitao. Govorio je o statusu kapitena crno-belih.  Trinkijeri: Počeli smo kao pijani, a uvek smo u stanju da zabrljamo! Sa Novicom dogovor - kad bude spreman, vratiće se! Italijan pričao i o statusu Entonija Brauna, kao i o tome koliko su crno-beli daleko od Zvezde u ovom trenutku. . .

Košarka 11.11.2018 | 10:15
Trinkijeri: Moramo da kopamo, imam "dil" sa Novicom!
"Mislimo ovako da igramo protiv Zvezde, Budućnosti...? Auuu... Mladi smo, ali moramo da naučimo da ne smemo ovako da otvorimo utakmicu. Kao da smo bili pijani! Malo je rano u 19 sati biti pijan", rekao je Andrea Trinkijeri, Partizanov trener posle trijumfa u svom prvom "klasiku" na klupi crno-belih.

Njegova ekipa je loše počela meč protiv Cibone, zaostajala za gostom, ali se brzo vratila posle "minus 15" i uvela meč u svoj ritam.

Ispunjena dvorana "Aleksandar Nikolić" videla je treći uzastopni trijumf Italijanovog tima, a on je istakao značaj ambijenta, pa opomenuo ekipu da mora bolje. 

"Atmosfera je bila još bolja nego protiv Trenta i onda je lakše igrati... Uvek nešto zabrljamo, moramo što pre da shvatimo šta je moderna profesionalna košarka. Dobili smo utakmicu sa 20 poena, ali to nije dovoljno... Prvi zahtev je bio da izađemo na teren da 'kopamo'. Sad moramo da igramo malo bolju košarku, napad i odbranu", dodao je on.

Pred crno-belima je serija teških utakmica - gostovanje Zenitu, pa Budućnosti, zatim duel protiv Valensije u "Pioniru", pa "večiti derbi..."

"Moja ekipa ne zna šta će biti sutra. Oscilacija će biti do kraja sezone, bićemo ekipa sklona greškama. Zenit, Budućnost, Valensija, Zvezda... Moramo da promenimo, podignemo koncentraciju, da igramo ozbiljnije. Izgubili smo 20 lopti, barem 14 na glupa dodavanja... Čestitam igračima što su se borili, bacali za loptom, trčali. Ali ja sam plaćen da ih guram dalje, da budu malo bolji svakog dana".

Upitan za status Novice Veličkovića, koji je i duel protiv Zagrepčana presedeo kraj klupe "u civilu", Trinkijeri je objasnio kakav odnos ima sa kapitenom Partizana.

"Imamo dil. Rekao sam mu da proba da se vrati u fizički najbolju formu. Dao sam mu nekoliko nedelja. Košarka je danas igra u kojoj mora da se trči i skače, bez toga nema ničega. Nadam se da će uspeti da nam se vrati u formi kakvu želimo. Inače se ponaša i pomaže nam kao pravi kapiten", istakao je Trinkijeri.

Ovo vam je treća pobeda zaredom otkako ste stigli u Partizan.

“Nisam srećan, iskreno. Igračima jesam rekao bravo, ali moramo da budemo realni, jer ono što se dešava kod nas je predvidimo. Mene plaćaju da igrači budu bolji. Svaki dan”.

Da li je samo mladost igrača razlog oscilacija? I šta očekujete od naredne četiri naredne utakmice, među kojima je i derbi?

“Ti moraš da radiš svoj posao, ali moja ekipa ne zna šta će biti sutra. Oscilacije su normalne, mi ćemo ih imati tokom cele sezone. Zvezda je za moj pojam tek za 15 godina. Da sad igramo s boljim protivnikom morali bi da promenimo kompletnu koncentraciju. Mi smo na Balkanu, a ne na Bahamima. Nije bilo da su nas podavili, nego smo im davali loptu u naručje”.

Šta se dešava sa Entonijem Braunom?

“Sedeo je na klupi, odlukom trenera”.

A sa kapitenom Novicom Veličkovićem?

“Imamo dogovor. Rekao sam - probaj da se vratiš u najbolju fizičku formu, radi svaki dan, a kad budeš spreman, vratićeš se. On je imao dosta fizičkih problema. Nama je potreban jedan iskusan igrač, ali sam zadovoljan kako trenira i kako, kao kapiten, pomaže ekipi”.

I za kraj, kako ste zadovoljni unutrašnjom igrom?

“Vrlo slabo dodajemo loptu. Za mene je pas sve. Osnova. Bez njega ne možemo ništa. Onda igramo tenis. Imali smo barem 14 izgubljenih lopti na glupe pasove. Mladi igrači igraju više za sebe, nego za ekipu. Ali, ako objedinimo talenat i ekipu igraćemo bolje”, zaključio je Veličković.

Trener Cibone Ivan Velić rekao je da njegova ekipa nije izdržila pritisak i atmosferu sa tribina

“Imali smo dobrih perioda, ali smo imali i rupe, koje su nas koštale da budemo u igri do posledmnje minuta. Teško je igrati protiv Partizana 40 minuta, iz ovu agresivnost i ovu energiju sa tribina. Upozoravao sam tim na to. Dobro smo počeli, ali smo primili veliki broj poena posle toga i to nas koštalo poraza. Tad smo ušli u rotacije, izgubili lopte, uhvatio nas je kontraritam i to je to”.

Kakve su ambicije Cibone ove sezone?

“Stvorli smo tim bez velikih zvezda prvi put posle pet, šest sezona. Ambicije su da se konsolidujemo, jer je ovo prelazni period. Ambicija nam je da ostanemo u ligi, a naredne godine da pokušamo nešto više”.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar