ПЛ: Аргентинац задржао Тотенхем у врху!

Тотенхем славио на "Селхурст парку", Лукин Палас у стрмоглавом паду! Фудбалери Тотенхема победили су у гостима Кристал палас са 1:0, у утакмици 12. кола Премијер лиге.  Некадашњи ђак Естудијантеса постигао први сениорски гол и одлучио меч на Селхурст парку! Крв, зној, киша и победа - лондонски окршај припао Тотенхему! Фојт једини стрелац на Селхарст Парку.

Фудбал 10.11.2018 | 23:30
ПЛ: Аргентинац задржао Тотенхем у врху!
Једини гол на мечу постигао је Хуан Фојт у 66. минуту.

Он се после корнера са леве стране најбоље снашао у гужви која се створила у казненом простору и главом успео да убаци лопту у мрежу градског ривала. 

Српски интернационалац Лука Миливојевић одиграо је читав меч у домаћем тиму. 

Тотенхем је забележио девету победу од почетка сезоне и четврти је на табели са 27 бодова. 

На другој страни, Кристал палас је уписао и осми пораз и тренутно је на 16. позицији са осам освојених бодова. Ово је била седма утакмица Паласа без победе у Премијер лиги. 

Тотенхем у наредном колу дочекује Челси, док Кристал палас гостује Манчестер јунајтеду.

Било је тешко за Тотенхем, али и успешно!

Екипа Маурсија Покетина освојила је важна три бода на гостовању Кристал Паласу на Селхурст Парку, првим сениорским голом младом Аргентинца Хуана Фојта (1998).

Добром реакцијом на центаршут из корнера, некадашњи ђак Естудијантеса постигао је одлучујући гол, којим је уврстио свој тим на деобу другог места, са истим бројем бодова као и Челси и Ливерпул (27).

Кристал Палас - Тотенхем 0:1 (0:0)

Српски везиста Лука Миливојевић одиграо је као капитен цео меч за домаћина, али је морао да честита "певцима" након чак седме узастопне утакмице у којем његов тим није победио. Једини реми у том низу Палас је изборио против Арсенала (2:2), али је и пре и после тога остајао без бодова и зато је пао на 16. позицију, са само осам освојених бодова у 12 кола.

Тотенхем је овај тријумф "платио" повредом Кирена Трипијеа, а затим и ударцем у главу окрвављеног Ерика Ламеле, који је такође замењен у завршници.

Покетино је направио шест измена у односу на меч против ПСВ Ајндховена у Лиги шампиона и успео у амбицији да се тријумфално врати са дуела против тима који је Тотенхем победио и у претходних седам лигашких утакмица.

Киша, магла, велика борба на ивици туче на терену, крвава глава Ерика Ламеле и један гол који је решио дуел Кристал Паласа и Тотенхема у корист гостујућих Певаца. Рекло би се, једно сасвим нормално суботње фудбалско поподне у Лондону.

Била је то интересантна утакмица, поприлично изједначена, али се Тотенхем боље снашао и заслужио је ту разлику од једног гола.

Играо са 66. минут када је, после корнера са леве стране, најсналажљивији у карамболу пред голом Паласа био аргентински интернациоаналац Хуан Фојт и главом затресао мрежу.

Кренуо је после тога домаћи тим на све или ништаи у завршници је имао две добре прилике. Прву је у 84. минуту пропустио Ендрос Таузенд, а његов ударац одбранио је Уго Љорис.

У првом минуту судијске надокнаде Александер Сорлот је после два добра дриблинга ушао у казнени простор и шутирао, али је лопта ишла по сред гола, па је Љорис опет био сигуран.

Српски интернационалац Лука Миливојевић поново је са капитенском траком на руци предводио Кристал Палас.

Резултати 12. кола:

субота

Кардиф – Брајтон 2:1 (1:1)
/Патерсон 28, Бамба 90 – Данк 6/

Хадерсфилд – Вест Хем 1:1 (1:0)
/Притчард 6 – Андерсон 75/

Лестер – Барнли 0:0

Њукасл – Борнмут 2:1 (2:1)
/Рондон 7, 40 – Лерма 45+6/

Саутемптон – Вотфорд 1:1 (1:0)
/Габиадини 20 – Холебас 82/

Кристал Палас – Тотенхем 0:1 (0:0)
/Фојт 66'/

недеља

Ливерпул – Фулам (13.00)
Челси – Евертон (15.15)
Арсенал – Вулверхемптон (17.30)
Манчестер сити – Манчестер јунајтед (17.30)

Табела: Манчестер сити (-1) 29, Челси (-1) 27, Ливерпул (-1) 27, Тотенхем 27, Арсенал (-1) 23, Борнмут 20, Вотфорд 20, Манчестер јунајтед (-1) 20, Евертон (-1) 18, Лестер 17, Вулверхемптон (-1) 15, Брајтон 14, Вест Хем 12, Њукасл 9, Барнли 9, Кристал Палас 8, Саутемптон 8, Кардиф 8, Хадерсфилд 7, Фулам (-1) 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар