PL: Argentinac zadržao Totenhem u vrhu!

Totenhem slavio na "Selhurst parku", Lukin Palas u strmoglavom padu! Fudbaleri Totenhema pobedili su u gostima Kristal palas sa 1:0, u utakmici 12. kola Premijer lige.  Nekadašnji đak Estudijantesa postigao prvi seniorski gol i odlučio meč na Selhurst parku! Krv, znoj, kiša i pobeda - londonski okršaj pripao Totenhemu! Fojt jedini strelac na Selharst Parku.

Fudbal 10.11.2018 | 23:30
PL: Argentinac zadržao Totenhem u vrhu!
Jedini gol na meču postigao je Huan Fojt u 66. minutu.

On se posle kornera sa leve strane najbolje snašao u gužvi koja se stvorila u kaznenom prostoru i glavom uspeo da ubaci loptu u mrežu gradskog rivala. 

Srpski internacionalac Luka Milivojević odigrao je čitav meč u domaćem timu. 

Totenhem je zabeležio devetu pobedu od početka sezone i četvrti je na tabeli sa 27 bodova. 

Na drugoj strani, Kristal palas je upisao i osmi poraz i trenutno je na 16. poziciji sa osam osvojenih bodova. Ovo je bila sedma utakmica Palasa bez pobede u Premijer ligi. 

Totenhem u narednom kolu dočekuje Čelsi, dok Kristal palas gostuje Mančester junajtedu.

Bilo je teško za Totenhem, ali i uspešno!

Ekipa Maursija Poketina osvojila je važna tri boda na gostovanju Kristal Palasu na Selhurst Parku, prvim seniorskim golom mladom Argentinca Huana Fojta (1998).

Dobrom reakcijom na centaršut iz kornera, nekadašnji đak Estudijantesa postigao je odlučujući gol, kojim je uvrstio svoj tim na deobu drugog mesta, sa istim brojem bodova kao i Čelsi i Liverpul (27).

Kristal Palas - Totenhem 0:1 (0:0)

Srpski vezista Luka Milivojević odigrao je kao kapiten ceo meč za domaćina, ali je morao da čestita "pevcima" nakon čak sedme uzastopne utakmice u kojem njegov tim nije pobedio. Jedini remi u tom nizu Palas je izborio protiv Arsenala (2:2), ali je i pre i posle toga ostajao bez bodova i zato je pao na 16. poziciju, sa samo osam osvojenih bodova u 12 kola.

Totenhem je ovaj trijumf "platio" povredom Kirena Tripijea, a zatim i udarcem u glavu okrvavljenog Erika Lamele, koji je takođe zamenjen u završnici.

Poketino je napravio šest izmena u odnosu na meč protiv PSV Ajndhovena u Ligi šampiona i uspeo u ambiciji da se trijumfalno vrati sa duela protiv tima koji je Totenhem pobedio i u prethodnih sedam ligaških utakmica.

Kiša, magla, velika borba na ivici tuče na terenu, krvava glava Erika Lamele i jedan gol koji je rešio duel Kristal Palasa i Totenhema u korist gostujućih Pevaca. Reklo bi se, jedno sasvim normalno subotnje fudbalsko popodne u Londonu.

Bila je to interesantna utakmica, poprilično izjednačena, ali se Totenhem bolje snašao i zaslužio je tu razliku od jednog gola.

Igrao sa 66. minut kada je, posle kornera sa leve strane, najsnalažljiviji u karambolu pred golom Palasa bio argentinski internacioanalac Huan Fojt i glavom zatresao mrežu.

Krenuo je posle toga domaći tim na sve ili ništai u završnici je imao dve dobre prilike. Prvu je u 84. minutu propustio Endros Tauzend, a njegov udarac odbranio je Ugo Ljoris.

U prvom minutu sudijske nadoknade Aleksander Sorlot je posle dva dobra driblinga ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je lopta išla po sred gola, pa je Ljoris opet bio siguran.

Srpski internacionalac Luka Milivojević ponovo je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Kristal Palas.

Rezultati 12. kola:

subota

Kardif – Brajton 2:1 (1:1)
/Paterson 28, Bamba 90 – Dank 6/

Hadersfild – Vest Hem 1:1 (1:0)
/Pritčard 6 – Anderson 75/

Lester – Barnli 0:0

Njukasl – Bornmut 2:1 (2:1)
/Rondon 7, 40 – Lerma 45+6/

Sautempton – Votford 1:1 (1:0)
/Gabiadini 20 – Holebas 82/

Kristal Palas – Totenhem 0:1 (0:0)
/Fojt 66'/

nedelja

Liverpul – Fulam (13.00)
Čelsi – Everton (15.15)
Arsenal – Vulverhempton (17.30)
Mančester siti – Mančester junajted (17.30)

Tabela: Mančester siti (-1) 29, Čelsi (-1) 27, Liverpul (-1) 27, Totenhem 27, Arsenal (-1) 23, Bornmut 20, Votford 20, Mančester junajted (-1) 20, Everton (-1) 18, Lester 17, Vulverhempton (-1) 15, Brajton 14, Vest Hem 12, Njukasl 9, Barnli 9, Kristal Palas 8, Sautempton 8, Kardif 8, Hadersfild 7, Fulam (-1) 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar