ФРА: Мемфис Депај није човјек, он је Супермен!

Холанђанин дао два и наместио два гола у победи Лиона над домаћим Генганом од 4:2.  Депај "почистио паучину" против Генгана, тријумф Сент Етјена.  Фудбалери Лиона и Сент Етјена су забележили победе у утакмицама 13. кола првенства Француске.

Фудбал 10.11.2018 | 23:10
ФРА: Мемфис Депај није човјек, он је Супермен!
Мемфис Депај играо као Супермен! Холандски фудбалер одиграо је вечерас чудесно у Генгану у победи Лиона са 4:2 после преокрета у утакмици 13. кола француске Лиге 1.

Да делимо оцене и за овакве утакмице Депај би свакако добио десетку јер, шта другачије дати човеку који постигне два и асистира код два поготка?

Сјајну партију за домаће пружио је син легендарног Лилијана Тирама, Маркус који је постигао оба поготка. Први је био у 21. минуту после асистенције Ребоћа. И било је тада више него да је Лион у озбиљним проблемима и да га чека велики посао.

Али, Лион је квалитетна екипа која је успела да одговори на овај изазов. А режисер преокрета био је Мемфис Депај. Најпре је у 62. минуту асистирао Хусему Оурау за изједначење, а затим је пет минута касније била обрнута ситуација.

Оуар је узвратио асистенцијом, док је стрелац био холандски фудбалер. Није се Депај задовољио тиме, па је у 73. минуту повисио на 3:1 фантастичним голом из слободног ударца са више од 25 метара.

Пробали су домаћи фудбалери на све начине да се врате у игру, па је Тирам у 77. минуту из пенала смањио на само гол заостатка. Али, све је било готово када је шест минута пре краја Максим Корне, после још једне асистенције Депаја, поставио коначан резултат.



Олимпик из Лиона је као гост био бољи од Генгана (4:2), док је Сен Етјен победио екипу Ремса са 2:0.

Марксу Тирам је донео предност Генгану на мечу са Лионом после одличног ударца главом у 21. минуту, али је уследио рафалан одговор гостију у другом полувремену.

Прво је Уоар на асистенцију Мемфиса Депаја помало срећно изједначио, пошто је лопта после његовог шута погодила домаћег играча и променила смер, да би потом Депај прецизним ударцем са 18 метара погодио за преокрет и славље гостију. 

У 73. минуту тренутак за сладокусце - Депај је извео слободан ударац са 25 метара. Шутирао је мајсторски и лопту послао у десни горњи угао гола Генгана за 1:3. 

Исти играч је изванредну партију потврдио новом, другом асистенцијом на мечу. Идеално је спојио лопту са Коренеом којем није било тешко да постигне четврти гол. 

Претходно је Генган смањио ударцем Тирама из пенала, али била је то слаба утеха за домаћине који су остали чврсто приковани за дно са свега једном победом. 

Сент Етјен је до шесте победе у сезони стигао против Ремса, на крај било је 2:0. 

Већ у првом нападу Сен Етјена затресла се мрежа гостију. Тунишанин Ваби Казри је одлично центрирао, а највиши у скоку био је бивши играч Арсенала, Матје Дебуши. 

Казри се у 39. минуту нашао у улози стрелца пошто је одлично утрчао са десне стране и искоса погодио десни доњии угао гола Ремса. 

Интересантно је било и на мечу Нима и Нице, не толико резултатски колико због тога што је домаћи тим остао са десеторицом у првом полувремену. 

Фету Муаса је у размаку од свега шест минута, у 14. и 20, направио два прекршаја за жути картон, да би у надокнади првог дела искључење зарадио и Лик Ландре. 

Гости су то искористили тако што су у другом полувремену преко Јусефа Атала стигли до поготка који им је донео три бода.

Какво самоубиство Нима: Промашили пенал, добили два црвена картона.. Стао и Ле Талеков Монпеље. Сент Етјен сигуран против Ремса.

Фудбалери Нима извршили су самоубиство током вечерашњег дуела са Ницом. Чак би се могло констатовати да могу да буду задовољни резултатом, обзиром да су свих 90 минута радили у корист своје штете.

Кошмарно вече за Крокодиле почело је већ у четвртом минуту. Тада је турски интернационалац Бозок очајно извео пенал и дозволио Аргентинцу Бенитезу да му украде живу лопту. И поред тог „малера“ Ним је био конкурентан. Али имао је сувише деконцентрисаних појединаца.

Тако је Мауса у 20. минуту поцрвенео, пошто је отвореним ђоном стартовао на ривала. Оправдано искључење, али и то није био крај Нимове голготе. До краја полувремена искључен је Ланре.

Десетковани домаћин држао се до 61. минута када је Атал погодио на асистенцију Сара. Довољно за четврти тријумф Нице.

Коначно је стао и Монпеље. Екипа са севера Француске, која је на претходна четири меча уписала три победе, поражена је на гостовању Анжеу. Поново је у стартној постави гостију био некадашњи универзалац Црвене звезде Дамијан Ле Талек. Међутим, ни он није помогао Монпељеу да избегне тек други првенствени тријумф. Ипак, и поред овог пораза Монпеље ће задржати трећу позицију, али само са бодом више у односу на Лион.

Сент Етјен је одличним издањем у првом полувремену био бољи од Ремса – 2:0.

Француска, 13. коло:

субота:

Генган – Лион 2:4 (0:1)
Тирам 21, 79п – Уар 62, Депај 66, 73, Корне 84

Анже – Монпеље 1:0 (0:0)
Томас 70

Ним – Ница 0:1 (0:0)
Атал 61

Сент Етјен – Ремс 2:0 (2:0)
Дебуши 1, Казри 39

Тулуз – Амијен 0:1 (0:1)
Блин 28

недеља:

15.00 Бордо – Каен
17.00 Марсеј – Дижон
17.00 Рен – Нант
21.00 Монако – ПСЖ

петак:

Лил – Стразбур 0:0

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар