FRA: Memfis Depaj nije čovjek, on je Supermen!

Holanđanin dao dva i namestio dva gola u pobedi Liona nad domaćim Genganom od 4:2.  Depaj "počistio paučinu" protiv Gengana, trijumf Sent Etjena.  Fudbaleri Liona i Sent Etjena su zabeležili pobede u utakmicama 13. kola prvenstva Francuske.

Fudbal 10.11.2018 | 23:10
FRA: Memfis Depaj nije čovjek, on je Supermen!
Memfis Depaj igrao kao Supermen! Holandski fudbaler odigrao je večeras čudesno u Genganu u pobedi Liona sa 4:2 posle preokreta u utakmici 13. kola francuske Lige 1.

Da delimo ocene i za ovakve utakmice Depaj bi svakako dobio desetku jer, šta drugačije dati čoveku koji postigne dva i asistira kod dva pogotka?

Sjajnu partiju za domaće pružio je sin legendarnog Lilijana Tirama, Markus koji je postigao oba pogotka. Prvi je bio u 21. minutu posle asistencije Reboća. I bilo je tada više nego da je Lion u ozbiljnim problemima i da ga čeka veliki posao.

Ali, Lion je kvalitetna ekipa koja je uspela da odgovori na ovaj izazov. A režiser preokreta bio je Memfis Depaj. Najpre je u 62. minutu asistirao Husemu Ourau za izjednačenje, a zatim je pet minuta kasnije bila obrnuta situacija.

Ouar je uzvratio asistencijom, dok je strelac bio holandski fudbaler. Nije se Depaj zadovoljio time, pa je u 73. minutu povisio na 3:1 fantastičnim golom iz slobodnog udarca sa više od 25 metara.

Probali su domaći fudbaleri na sve načine da se vrate u igru, pa je Tiram u 77. minutu iz penala smanjio na samo gol zaostatka. Ali, sve je bilo gotovo kada je šest minuta pre kraja Maksim Korne, posle još jedne asistencije Depaja, postavio konačan rezultat.



Olimpik iz Liona je kao gost bio bolji od Gengana (4:2), dok je Sen Etjen pobedio ekipu Remsa sa 2:0.

Marksu Tiram je doneo prednost Genganu na meču sa Lionom posle odličnog udarca glavom u 21. minutu, ali je usledio rafalan odgovor gostiju u drugom poluvremenu.

Prvo je Uoar na asistenciju Memfisa Depaja pomalo srećno izjednačio, pošto je lopta posle njegovog šuta pogodila domaćeg igrača i promenila smer, da bi potom Depaj preciznim udarcem sa 18 metara pogodio za preokret i slavlje gostiju. 

U 73. minutu trenutak za sladokusce - Depaj je izveo slobodan udarac sa 25 metara. Šutirao je majstorski i loptu poslao u desni gornji ugao gola Gengana za 1:3. 

Isti igrač je izvanrednu partiju potvrdio novom, drugom asistencijom na meču. Idealno je spojio loptu sa Koreneom kojem nije bilo teško da postigne četvrti gol. 

Prethodno je Gengan smanjio udarcem Tirama iz penala, ali bila je to slaba uteha za domaćine koji su ostali čvrsto prikovani za dno sa svega jednom pobedom. 

Sent Etjen je do šeste pobede u sezoni stigao protiv Remsa, na kraj bilo je 2:0. 

Već u prvom napadu Sen Etjena zatresla se mreža gostiju. Tunišanin Vabi Kazri je odlično centrirao, a najviši u skoku bio je bivši igrač Arsenala, Matje Debuši. 

Kazri se u 39. minutu našao u ulozi strelca pošto je odlično utrčao sa desne strane i iskosa pogodio desni donjii ugao gola Remsa. 

Interesantno je bilo i na meču Nima i Nice, ne toliko rezultatski koliko zbog toga što je domaći tim ostao sa desetoricom u prvom poluvremenu. 

Fetu Muasa je u razmaku od svega šest minuta, u 14. i 20, napravio dva prekršaja za žuti karton, da bi u nadoknadi prvog dela isključenje zaradio i Lik Landre. 

Gosti su to iskoristili tako što su u drugom poluvremenu preko Jusefa Atala stigli do pogotka koji im je doneo tri boda.

Kakvo samoubistvo Nima: Promašili penal, dobili dva crvena kartona.. Stao i Le Talekov Monpelje. Sent Etjen siguran protiv Remsa.

Fudbaleri Nima izvršili su samoubistvo tokom večerašnjeg duela sa Nicom. Čak bi se moglo konstatovati da mogu da budu zadovoljni rezultatom, obzirom da su svih 90 minuta radili u korist svoje štete.

Košmarno veče za Krokodile počelo je već u četvrtom minutu. Tada je turski internacionalac Bozok očajno izveo penal i dozvolio Argentincu Benitezu da mu ukrade živu loptu. I pored tog „malera“ Nim je bio konkurentan. Ali imao je suviše dekoncentrisanih pojedinaca.

Tako je Mausa u 20. minutu pocrveneo, pošto je otvorenim đonom startovao na rivala. Opravdano isključenje, ali i to nije bio kraj Nimove golgote. Do kraja poluvremena isključen je Lanre.

Desetkovani domaćin držao se do 61. minuta kada je Atal pogodio na asistenciju Sara. Dovoljno za četvrti trijumf Nice.

Konačno je stao i Monpelje. Ekipa sa severa Francuske, koja je na prethodna četiri meča upisala tri pobede, poražena je na gostovanju Anžeu. Ponovo je u startnoj postavi gostiju bio nekadašnji univerzalac Crvene zvezde Damijan Le Talek. Međutim, ni on nije pomogao Monpeljeu da izbegne tek drugi prvenstveni trijumf. Ipak, i pored ovog poraza Monpelje će zadržati treću poziciju, ali samo sa bodom više u odnosu na Lion.

Sent Etjen je odličnim izdanjem u prvom poluvremenu bio bolji od Remsa – 2:0.

Francuska, 13. kolo:

subota:

Gengan – Lion 2:4 (0:1)
Tiram 21, 79p – Uar 62, Depaj 66, 73, Korne 84

Anže – Monpelje 1:0 (0:0)
Tomas 70

Nim – Nica 0:1 (0:0)
Atal 61

Sent Etjen – Rems 2:0 (2:0)
Debuši 1, Kazri 39

Tuluz – Amijen 0:1 (0:1)
Blin 28

nedelja:

15.00 Bordo – Kaen
17.00 Marsej – Dižon
17.00 Ren – Nant
21.00 Monako – PSŽ

petak:

Lil – Strazbur 0:0

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar