Свијет узалуд чекао дерби: Суперкласико ОДЛОЖЕН!

Ништа од спектакла – киша одложила "Суперкласико" Боке и Ривера! Прва утакмица финала Купа Либертадорес између Боке Јуниорс и Ривер Плејта неће бити одиграна у суботу увече због натопљеног терена на "Бомбоњери".  

Фудбал 10.11.2018 | 23:00
Свијет узалуд чекао дерби: Суперкласико ОДЛОЖЕН!
Натопљени терен спречио је Боку и Ривер да почну финални двомеч Копа Либертадорес! Почетак је померен за недељу.

"Суперкласико", један од највећих дербија на свету, требало је да почне у 21 сат по нашем времену, али су обилне падавине условиле померање.

Према првим, утакмица је требало да почне са закашњењем, али су услови у Буенос Ајресу били такви да су челници такмичења и организатори меча морали да га одложе.

Судије су изашле на терен, установиле да лопта не може довољно да одскочи, а у тим тренуцима је поново кренула олуја и одлагање је било неминовно. Нови термин требало би да буде у недељу од 20 часова по средњоевропском времену. 

Киша у Буенос Ајресу није много утицала на навијаче обе екипе који су направили фантастичну атмосферу у граду. Неки од њих су се купали у натопљеним подручјима града и сигурно су спремни за спектакл. 

Други меч финала на програму је 24. новембра. 

Ово је први пут у историји да се два највећа аргентинска клуба боре за најзначајнији клупски трофеј у Јужној Америци. Бока ће покушати да освоји своју седму титулу, док ће се Ривер борити за четврти трофеј. 

Чекао се спектакл, али је ипак одложен!

Велики дуел Боке и Ривера требало је да почне у суботу у 21 час, уз директан пренос на ТВ Арена спорт, али је "тешка" киша натопила терен и спречила да дерби буде одигран.

Званично је саопштено да ће најважнији Суперкласико почети у недељу у 16 часова према локалном, а у 20 часова према овдашњем времену!

Штета. Овај дерби постоји од 24. августа 1913, одиграно их је 246, генерације Аргентинаца рађале су се и умирале уз њега.

Играли су га Дијего Марадона, Габријел Батистута, Алфредо Ди Стефано, Мартин Палермо, Енцо Франческоли, Оскар Руђери, Хуан Пабло Верон, Сезар Луис Меноти, Маријано Ечеверија, Алфредо Рохас, Омар Сивори, Нери Пумпидо, Серхио Гојкочеа, Ернан Креспо, Данијел Фонсека, Хуан Роман Рикелме, Хавијер Ортега, Херман Бургос и многи други…

...а, када је у Буенос Ајресу ове суботе, 10. новембра 2018, свануо најважнији дан у историји Суперкласика - утакмица није одиграна.

Престоницу Аргентине од јутрос полива јака киша, која је злослутно натопила терен "Ла Бомбоњере", стадиона на ком је у 21 час требало да почне највећа од свих утакмица између заклетих непријатеља: 

Ипак - неће.

Бока је, наводно, желела да утакмица буде одиграна по сваку цену, јер би у случају померања Понцио и Скоко стигли да се опораве и били у саставу Ривера. 

Ипак, информацију о дефинитивном одлагању потврдила је и Јужноамеричка фудбалска конфедерација.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар