Svijet uzalud čekao derbi: Superklasiko ODLOŽEN!

Ništa od spektakla – kiša odložila "Superklasiko" Boke i Rivera! Prva utakmica finala Kupa Libertadores između Boke Juniors i River Plejta neće biti odigrana u subotu uveče zbog natopljenog terena na "Bombonjeri".  

Fudbal 10.11.2018 | 23:00
Svijet uzalud čekao derbi: Superklasiko ODLOŽEN!
Natopljeni teren sprečio je Boku i River da počnu finalni dvomeč Kopa Libertadores! Početak je pomeren za nedelju.

"Superklasiko", jedan od najvećih derbija na svetu, trebalo je da počne u 21 sat po našem vremenu, ali su obilne padavine uslovile pomeranje.

Prema prvim, utakmica je trebalo da počne sa zakašnjenjem, ali su uslovi u Buenos Ajresu bili takvi da su čelnici takmičenja i organizatori meča morali da ga odlože.

Sudije su izašle na teren, ustanovile da lopta ne može dovoljno da odskoči, a u tim trenucima je ponovo krenula oluja i odlaganje je bilo neminovno. Novi termin trebalo bi da bude u nedelju od 20 časova po srednjoevropskom vremenu. 

Kiša u Buenos Ajresu nije mnogo uticala na navijače obe ekipe koji su napravili fantastičnu atmosferu u gradu. Neki od njih su se kupali u natopljenim područjima grada i sigurno su spremni za spektakl. 

Drugi meč finala na programu je 24. novembra. 

Ovo je prvi put u istoriji da se dva najveća argentinska kluba bore za najznačajniji klupski trofej u Južnoj Americi. Boka će pokušati da osvoji svoju sedmu titulu, dok će se River boriti za četvrti trofej. 

Čekao se spektakl, ali je ipak odložen!

Veliki duel Boke i Rivera trebalo je da počne u subotu u 21 čas, uz direktan prenos na TV Arena sport, ali je "teška" kiša natopila teren i sprečila da derbi bude odigran.

Zvanično je saopšteno da će najvažniji Superklasiko početi u nedelju u 16 časova prema lokalnom, a u 20 časova prema ovdašnjem vremenu!

Šteta. Ovaj derbi postoji od 24. avgusta 1913, odigrano ih je 246, generacije Argentinaca rađale su se i umirale uz njega.

Igrali su ga Dijego Maradona, Gabrijel Batistuta, Alfredo Di Stefano, Martin Palermo, Enco Frančeskoli, Oskar Ruđeri, Huan Pablo Veron, Sezar Luis Menoti, Marijano Ečeverija, Alfredo Rohas, Omar Sivori, Neri Pumpido, Serhio Gojkočea, Ernan Krespo, Danijel Fonseka, Huan Roman Rikelme, Havijer Ortega, Herman Burgos i mnogi drugi…

...a, kada je u Buenos Ajresu ove subote, 10. novembra 2018, svanuo najvažniji dan u istoriji Superklasika - utakmica nije odigrana.

Prestonicu Argentine od jutros poliva jaka kiša, koja je zloslutno natopila teren "La Bombonjere", stadiona na kom je u 21 čas trebalo da počne najveća od svih utakmica između zakletih neprijatelja: 

Ipak - neće.

Boka je, navodno, želela da utakmica bude odigrana po svaku cenu, jer bi u slučaju pomeranja Poncio i Skoko stigli da se oporave i bili u sastavu Rivera. 

Ipak, informaciju o definitivnom odlaganju potvrdila je i Južnoamerička fudbalska konfederacija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar