ШПА: Валенсија коначно! Какав преокрет Атлетика!

Парехо спасао "слепе мишеве"! Фудбалери Валенсије победили су у гостима Хетафе са 1:0, у утакмици 12. кола шпанске Примере.  Максимовић играо против „бивше“ Валенсије, Слепи мишеви славили голом из пенала.  У предграђу Мадрида - 0:1 (0:0).  Годин спасилац у 93', велики преокрет Атлетика против Билбаа.  Поготком капитена Дијега Година у 93. минуту, фудбалери Атлетико Мадрида савладали су Атлетик Билбао са 3:2 у 12. колу Ла Лиге.  Потера Атлетика траје, Годин у 90. за три бода.  "Јорганџије" код куће победиле Атлетик Билбао 3:2. Човек одлуке Дијего Годин.  Годин у 90! Атлетико на бод од Барсе! Преокрет Атлетика против расположених Баскијаца – 3:2.

Фудбал 10.11.2018 | 22:50
ШПА: Валенсија коначно! Какав преокрет Атлетика!
Једини гол на мечу, вредан три бода, постигао је Данијел Парехо из пенала у 81. минуту.

Валенсија је уписала тек другу победу од почетка шампионата и налази се на 14. месту са исто толико бодова. На другој страни, Хетафе је десети са два бода више.

"Слепи мишеви" су коначно победили у шпанском првенству после четири меча без тријумфа. 

Валенсија у наредном колу Примере дочекује Рајо Ваљекано, док Хетафе гостује Атлетик Билбау. 

Фудбалери Ваљадолида и Еибара су раније одиграли меч без голова. 

Ваљадолид је седми на табели са 17 бодова, док је Еибар на 12. позицији са два бода мање.

Нисмо баш навикли да гледамо Хетафе изнад Валенсије на табели Примере, али тако је већ дуже време ове сезоне. У најмању руку је овај тим из предграђа Мадрида показао да није слабији тим од Слепих мишева, а меч је завршен резултатом 0:1 (0:0). Меч је решен голом Данија Пареха с беле тачке у 79. минуту.

Најстрожу казну је скривио Бруно Гонзалес, добио је други жути картон после повлачења противника, па је тако домаћин завршио меч с играчем мање.

Био је ово личан дуел за Немању Максимовића јер је управо Валенсија клуб у коме није добио праву шансу и из ког је дошао у редове Хетафеа. Играо је српски фудбалер 90 минута, био солидан на средини терена у ком је Хетафе имао надмоћ у појединим моментима. Није Хетафе имао толико лопту у ногама колико је играо конкретније напред када ју је добијао.

Ипак, када су овакве утакмице често једна грешка реши дуел. Данас је то био скривљен пенал, а Валенсија је успела да извуче изузетно важна три бода. Слепи мишеви су материјализовали већи посед лопте и бољу концентрацију. Мање су грешили. То се показало као кључно.

Данас очигледно није дан за голове у Примери, па је први сусрет дана завршен резултатом 0:0 у судару Ваљадолида и Еибара.

Није помогла домаћину ни чињеница што је Еибар остао са играчем мање од 72. минута.

Атлетико се мучио против Баска на свом стадиону, два пута губио, али је успео да преокрене и до тријумфа стигне у самом финишу сусрета.

Уругвајски штопер се у буквално последњем нападу најбоље снашао у гужви која је настала после прекида и срећно додавање Антоана Гризмана закуцао у мрежу. 

Претходно је чета Дијега Симеоне двапут стизала предност гостију – прво је гол Ињакија Вилијамса "бомбом" неутралисао Томас Парти, да би Родриго главом други пут изједначио, пошто је претходно Ињаки други пут затресао мрежу "Јорганџија". 

Овим тријумфом Мадриђани су наставили да јуре првопласирану Барселону од које имају бод мање (23), док је Атлетик остао тик изнад зоне испадања са само 10 бодова.



Атлетик Билбао је два пута водио у Мадриду, имао је предност и на одмору, али бодови, ипак, припадају Атлетику. "Јорганџије" су у 12. колу, пред 60.000 гледалаца на Ванди, победиле Баскијце после великог преокрета пред крај меча – 3:2 (0:1).

Мадриђани су на бод од Барселоне, али Каталонци имају меч мање.

Ињаки Вилијамс био је посебно расположен и управо је он најзаслужнији за проблеме с којима се суочила екипа Дијега Симеонеа. 

Тамнопути фудбалер из Билбаа био је стрелац у 36. и 64. минуту. У међувремену је Томас успео да изједначи, а потпуни преокрет донели су Родриго у 80. и Дијего Годин у судијској надокнади времена.

Атлетико је на бранику Барселони. Макар привремено,  пошто има утакмицу више  од Барселоне, али заслужила је екипа Дијега Симеонеа да буде јако близу , јер се вечерас вратила из изгубљене ситуације. Билбао је прорадио када то нико није очекивао, чинило се да ће Црно дете Ињаки Вилијамс завити у црно Ванду... Али у заоставом времену уиграни прекид Дијега Симеонеа и сјајна реакција Дијега Година. За коначних – 3:2.

Црно Дете Баскије, Ињаки Вилијамс, одиграло је најбољи меч у сезони. Мирис изненађења почео је да се у 36.минуту. Била је то сјајна акција гостију. На крају је Сан Хозе налетао на лопту и погодио доњи део пречке, а Вилијамсу је остало само да потврди гол.

Није било довољно у игри нападача домаћих, Гризмана и Дијега Косте. Али Томас Парти је почео да ради њихов посао. Управо је он изједначио резултат одличним ударцем у 61. минуту...

Билбао је ове вечери играо као Атлетико Мадрид. Велике проблеме су гости правили Атлетику игром из транзиције. Управо је на такав начин Ињаки Вилијамс побегао Годину и Рубију и извршио лагану егзекуцију.

Али ни после другог вођства Баскијаца Атлетико се није предао. Кренуо је још јаче, са више ризика.

Томас Парти је у 80. минуту центрирао Родрију, а на описан начин Атлетико је стигао до тријумфа.

Резултати 12. кола:

петак

Леванте - Реал Сосиједад 1:3 (1:0)
/Ћема 4 - Ернандез 73, Хуанми 77, Ојарзабал 83/

субота

Ваљадолид - Еибар 0:0

Хетафе - Валенсија 0:1 (0:0)
/Парехо пен 81/

Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 3:2 (0:1)
/Томас 61, Родриго 80, Годин 90+1 - Вилијамс 36, 64/

Ђирона - Леганес 20.45

недеља

Алавес - Уеска 12.00
Барселона - Бетис 16.15
Рајо Ваљекано - Виљареал 18.30
Севиља - Еспањол 18.30
Селта - Реал Мадрид 20.45

Табела: Барселона 24, Атлетико Мадрид (+1) 23, Еспањол 21, Севиља 20, Алавес 20, Реал Мадрид 17, Леванте (+1) 17, Ваљадолид (+1) 17, Хетафе (+1) 16, Ђирона 16, Реал Сосиједад (+1) 16, Еибар (+1) 15, Валенсија (+1) 14, Селта 14, Бетис 13, Виљареал 10, Атлетик Билбао (+1) 10, Леганес 9, Рајо Ваљекано 6, Уеска 6.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар