ŠPA: Valensija konačno! Kakav preokret Atletika!

Pareho spasao "slepe miševe"! Fudbaleri Valensije pobedili su u gostima Hetafe sa 1:0, u utakmici 12. kola španske Primere.  Maksimović igrao protiv „bivše“ Valensije, Slepi miševi slavili golom iz penala.  U predgrađu Madrida - 0:1 (0:0).  Godin spasilac u 93', veliki preokret Atletika protiv Bilbaa.  Pogotkom kapitena Dijega Godina u 93. minutu, fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Atletik Bilbao sa 3:2 u 12. kolu La Lige.  Potera Atletika traje, Godin u 90. za tri boda.  "Jorgandžije" kod kuće pobedile Atletik Bilbao 3:2. Čovek odluke Dijego Godin.  Godin u 90! Atletiko na bod od Barse! Preokret Atletika protiv raspoloženih Baskijaca – 3:2.

Fudbal 10.11.2018 | 22:50
ŠPA: Valensija konačno! Kakav preokret Atletika!
Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Danijel Pareho iz penala u 81. minutu.

Valensija je upisala tek drugu pobedu od početka šampionata i nalazi se na 14. mestu sa isto toliko bodova. Na drugoj strani, Hetafe je deseti sa dva boda više.

"Slepi miševi" su konačno pobedili u španskom prvenstvu posle četiri meča bez trijumfa. 

Valensija u narednom kolu Primere dočekuje Rajo Valjekano, dok Hetafe gostuje Atletik Bilbau. 

Fudbaleri Valjadolida i Eibara su ranije odigrali meč bez golova. 

Valjadolid je sedmi na tabeli sa 17 bodova, dok je Eibar na 12. poziciji sa dva boda manje.

Nismo baš navikli da gledamo Hetafe iznad Valensije na tabeli Primere, ali tako je već duže vreme ove sezone. U najmanju ruku je ovaj tim iz predgrađa Madrida pokazao da nije slabiji tim od Slepih miševa, a meč je završen rezultatom 0:1 (0:0). Meč je rešen golom Danija Pareha s bele tačke u 79. minutu.

Najstrožu kaznu je skrivio Bruno Gonzales, dobio je drugi žuti karton posle povlačenja protivnika, pa je tako domaćin završio meč s igračem manje.

Bio je ovo ličan duel za Nemanju Maksimovića jer je upravo Valensija klub u kome nije dobio pravu šansu i iz kog je došao u redove Hetafea. Igrao je srpski fudbaler 90 minuta, bio solidan na sredini terena u kom je Hetafe imao nadmoć u pojedinim momentima. Nije Hetafe imao toliko loptu u nogama koliko je igrao konkretnije napred kada ju je dobijao.

Ipak, kada su ovakve utakmice često jedna greška reši duel. Danas je to bio skrivljen penal, a Valensija je uspela da izvuče izuzetno važna tri boda. Slepi miševi su materijalizovali veći posed lopte i bolju koncentraciju. Manje su grešili. To se pokazalo kao ključno.

Danas očigledno nije dan za golove u Primeri, pa je prvi susret dana završen rezultatom 0:0 u sudaru Valjadolida i Eibara.

Nije pomogla domaćinu ni činjenica što je Eibar ostao sa igračem manje od 72. minuta.

Atletiko se mučio protiv Baska na svom stadionu, dva puta gubio, ali je uspeo da preokrene i do trijumfa stigne u samom finišu susreta.

Urugvajski štoper se u bukvalno poslednjem napadu najbolje snašao u gužvi koja je nastala posle prekida i srećno dodavanje Antoana Grizmana zakucao u mrežu. 

Prethodno je četa Dijega Simeone dvaput stizala prednost gostiju – prvo je gol Injakija Vilijamsa "bombom" neutralisao Tomas Parti, da bi Rodrigo glavom drugi put izjednačio, pošto je prethodno Injaki drugi put zatresao mrežu "Jorgandžija". 

Ovim trijumfom Madriđani su nastavili da jure prvoplasiranu Barselonu od koje imaju bod manje (23), dok je Atletik ostao tik iznad zone ispadanja sa samo 10 bodova.



Atletik Bilbao je dva puta vodio u Madridu, imao je prednost i na odmoru, ali bodovi, ipak, pripadaju Atletiku. "Jorgandžije" su u 12. kolu, pred 60.000 gledalaca na Vandi, pobedile Baskijce posle velikog preokreta pred kraj meča – 3:2 (0:1).

Madriđani su na bod od Barselone, ali Katalonci imaju meč manje.

Injaki Vilijams bio je posebno raspoložen i upravo je on najzaslužniji za probleme s kojima se suočila ekipa Dijega Simeonea. 

Tamnoputi fudbaler iz Bilbaa bio je strelac u 36. i 64. minutu. U međuvremenu je Tomas uspeo da izjednači, a potpuni preokret doneli su Rodrigo u 80. i Dijego Godin u sudijskoj nadoknadi vremena.

Atletiko je na braniku Barseloni. Makar privremeno,  pošto ima utakmicu više  od Barselone, ali zaslužila je ekipa Dijega Simeonea da bude jako blizu , jer se večeras vratila iz izgubljene situacije. Bilbao je proradio kada to niko nije očekivao, činilo se da će Crno dete Injaki Vilijams zaviti u crno Vandu... Ali u zaostavom vremenu uigrani prekid Dijega Simeonea i sjajna reakcija Dijega Godina. Za konačnih – 3:2.

Crno Dete Baskije, Injaki Vilijams, odigralo je najbolji meč u sezoni. Miris iznenađenja počeo je da se u 36.minutu. Bila je to sjajna akcija gostiju. Na kraju je San Hoze naletao na loptu i pogodio donji deo prečke, a Vilijamsu je ostalo samo da potvrdi gol.

Nije bilo dovoljno u igri napadača domaćih, Grizmana i Dijega Koste. Ali Tomas Parti je počeo da radi njihov posao. Upravo je on izjednačio rezultat odličnim udarcem u 61. minutu...

Bilbao je ove večeri igrao kao Atletiko Madrid. Velike probleme su gosti pravili Atletiku igrom iz tranzicije. Upravo je na takav način Injaki Vilijams pobegao Godinu i Rubiju i izvršio laganu egzekuciju.

Ali ni posle drugog vođstva Baskijaca Atletiko se nije predao. Krenuo je još jače, sa više rizika.

Tomas Parti je u 80. minutu centrirao Rodriju, a na opisan način Atletiko je stigao do trijumfa.

Rezultati 12. kola:

petak

Levante - Real Sosijedad 1:3 (1:0)
/Ćema 4 - Ernandez 73, Huanmi 77, Ojarzabal 83/

subota

Valjadolid - Eibar 0:0

Hetafe - Valensija 0:1 (0:0)
/Pareho pen 81/

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 3:2 (0:1)
/Tomas 61, Rodrigo 80, Godin 90+1 - Vilijams 36, 64/

Đirona - Leganes 20.45

nedelja

Alaves - Ueska 12.00
Barselona - Betis 16.15
Rajo Valjekano - Viljareal 18.30
Sevilja - Espanjol 18.30
Selta - Real Madrid 20.45

Tabela: Barselona 24, Atletiko Madrid (+1) 23, Espanjol 21, Sevilja 20, Alaves 20, Real Madrid 17, Levante (+1) 17, Valjadolid (+1) 17, Hetafe (+1) 16, Đirona 16, Real Sosijedad (+1) 16, Eibar (+1) 15, Valensija (+1) 14, Selta 14, Betis 13, Viljareal 10, Atletik Bilbao (+1) 10, Leganes 9, Rajo Valjekano 6, Ueska 6.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar