ПЛ: Рондон разбудио Њукасл, сузе у Лестеру!

Друга победа Њукасла у низу, Лестер без победе за Вишаја.  Фудбалери Њукасла победили су Борнмут на домаћем терену са 2:1 у 12. колу Премијер лиге.  "Свраке" победиле, тешка повреда Смита! У 12. колу Премијер лиге Њукасл уписао други тријумф. Мучна сцена када се повредио Адам Смит.  Лисице освоје бод против Барнлија, а победника није било ни у дуелу Хадерсфилда и Вест Хема.

Фудбал 10.11.2018 | 19:45
ПЛ: Рондон разбудио Њукасл, сузе у Лестеру!
Њукасл је, после лошег старта, забележио другу победу заредом после тријумфа против Вотфорда у прошлом колу.

Стрелац оба гола за домаћина био је Саломон Рондон, прво у 7. а затим у 40. минуту, на асистенцију Кенедија.

У чак шестом минуту надокнаде првог полувремена на 2:1 смањио је Џеферсон Лерма, али изабраници Едија Хауа нису успели да дођу до изједначујућег гола. Меч је обележила и тешка повреда дефанзивца гостију Адама Смита. 

Фудбалери Лестера нису успели да дођу до победе у првом мечу на домаћем терену од смрти власника Вишаја Шриваданапрабе. Они су ремизирали, без голова, са Барнлијем. 

Саутемптон и Вотфорд су такође ремизирали, а обе екипе су на том мечу постигле по један гол. 

Габјадини је довео Саутемптон у вођство у 20. минуту и његова екипа је дуго држала предност, да би Холебас изједначио у 82. на асистенцију Делофеуа. 

Вест Хем и Хадерсфилд су поделили бодове головима Причарда за домаћи Хадерсфилд и Фелипеа Андерсона за "чекићаре".

Деловало је да ће Њукасл лако стићи до победе против Борнмута, јер је Хозе Рондон до 40. минута постигао два гола. Ипак, "свраке" су се помучиле да на "Сент Џејмс парку" освоје три бода – 2:1.

Ситуацију по домаћина закомпликовао је Џеф Лерма у шестом минуту судијске надокнаде првог полувремена. Али није био баш толико несрећан по Њукасл, који се до краја одбранио.

Први део продужен је за чак осам минута, јер се дуго указивала повреда Адаму Смиту. Несрећни фудбалер Борнмута је замењен и очигледно је у питању тешка повреда колена.



Хадерсфилд је намеравао да против Вест Хема забележи победу и тако крене у поход од дна ка средини табеле. Ипак, освојио је само бод против "чекићара" – 1:1.

Алекс Притчарс постигао је чудан гол већ у шестом минуту. Његов ударац са 17-18 метара, не толико јак и по земљи, изгледао је као лак залогај за Лукаша Фабијанског. Међутим, или је Пољак лоше ценио или заиста није могао да стигне до лопте. Довољно за предност домаћина.

А, шта тек рећи за гол Вест Хема? Комедија… Просто је невероватно како је Фелипе Андерсон у 75. минуту нашао пут лопти до мреже, јер су у том тренутку, после силног карамбола и промашених удараца, чак четворица играча Хадерсфилда стајала на гол линији, плус голман и још један играч мало испред.

Лестер сити и Барнли су играли 0:0, а нарешено је било и на мечу између Саутемптона и Вотфорда – 1:1. Маноло Габиадини је из другог покушаја погодио гол, а изједначење је донео Грк Холебас у 82.

Изгледа да је коначно кренуло и Њукаслу. Свраке су уписале другу узастопну победу у Премијер лиги, пошто су на свом терену савладале Борнмут са 2:1 у утакмици 12. кола.

Јунак важне победе Њукасла у борби за опстанак био је двоструки стрелац, венецуелански нападач Соломон Рондон. Он је најпре у седмом минуту начео госте, а пет минута пре краја првог полувремена искористио је добро додавање Кенедија.

Ту, међутим, није био крај узбуђењима у првом полувремену. У петом минуту судијске надокнаде мрежу Сврака затресао је Џеферсон Лерма.

Испоставиће се да је на тај начин и поставио коначан резултат.

Доста емоција било је на Кинг Пауер стадиону у Лестеру, где је домаћин одиграо без погодака против Барнлија.

Али уочи почетка утакмице на великом видео биму пуштен је вишеминутни филм посвећен трагично настрадалом власнику Лестера, Вишају Шриваданапраби.

Одржан је и минут ћутања у част њему, као и у знак сећања на настрадале војнике у Првом Светском рату.

Фудбалери Хадерсфилда били су близу друге овосезонске победе у Премијер лиги и то против гостујућег Вест Хема. Ипак, у 75. минуту Фелипе Андерсон “поништио” је водећи гол Алекса Причарда из шестог минута.

Резултати 12. кола:

субота

Кардиф – Брајтон 2:1 (1:1)
/Патерсон 28, Бамба 90 – Данк 6/

Хадерсфилд – Вест Хем 1:1 (1:0)
/Притчард 6 – Андерсон 75/

Лестер – Барнли 0:0

Њукасл – Борнмут 2:1 (2:1)
/Рондон 7, 40 – Лерма 45+6/


Саутемптон – Вотфорд 1:1 (1:0)
/Габиадини 20 – Холебас 82/

Кристал Палас – Тотенхем (18.30)

недеља

Ливерпул – Фулам (13.00)
Челси – Евертон (15.15)
Арсенал – Вулверхемптон (17.30)
Манчестер сити – Манчестер јунајтед (17.30)

Табела: Манчестер сити 29, Челси 27, Ливерпул 27, Тотенхем 24, Арсенал 23, Борнмут (+1) 20, Манчестер јунајтед 20, Вотфорд (+1) 20, Евертон 18, Лестер (+1) 17, Вулверхемптон 15, Брајтон (+1) 14, Вест Хем (+1) 12, Барнли (+1) 9, Њукасл (+1) 9, Кристал Палас 8, Кардиф (+1) 8, Саутемптон (+1) 8, Хадерсфилд (+1) 7, Фулам 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар