PL: Rondon razbudio Njukasl, suze u Lesteru!

Druga pobeda Njukasla u nizu, Lester bez pobede za Višaja.  Fudbaleri Njukasla pobedili su Bornmut na domaćem terenu sa 2:1 u 12. kolu Premijer lige.  "Svrake" pobedile, teška povreda Smita! U 12. kolu Premijer lige Njukasl upisao drugi trijumf. Mučna scena kada se povredio Adam Smit.  Lisice osvoje bod protiv Barnlija, a pobednika nije bilo ni u duelu Hadersfilda i Vest Hema.

Fudbal 10.11.2018 | 19:45
PL: Rondon razbudio Njukasl, suze u Lesteru!
Njukasl je, posle lošeg starta, zabeležio drugu pobedu zaredom posle trijumfa protiv Votforda u prošlom kolu.

Strelac oba gola za domaćina bio je Salomon Rondon, prvo u 7. a zatim u 40. minutu, na asistenciju Kenedija.

U čak šestom minutu nadoknade prvog poluvremena na 2:1 smanjio je Džeferson Lerma, ali izabranici Edija Haua nisu uspeli da dođu do izjednačujućeg gola. Meč je obeležila i teška povreda defanzivca gostiju Adama Smita. 

Fudbaleri Lestera nisu uspeli da dođu do pobede u prvom meču na domaćem terenu od smrti vlasnika Višaja Šrivadanaprabe. Oni su remizirali, bez golova, sa Barnlijem. 

Sautempton i Votford su takođe remizirali, a obe ekipe su na tom meču postigle po jedan gol. 

Gabjadini je doveo Sautempton u vođstvo u 20. minutu i njegova ekipa je dugo držala prednost, da bi Holebas izjednačio u 82. na asistenciju Delofeua. 

Vest Hem i Hadersfild su podelili bodove golovima Pričarda za domaći Hadersfild i Felipea Andersona za "čekićare".

Delovalo je da će Njukasl lako stići do pobede protiv Bornmuta, jer je Hoze Rondon do 40. minuta postigao dva gola. Ipak, "svrake" su se pomučile da na "Sent Džejms parku" osvoje tri boda – 2:1.

Situaciju po domaćina zakomplikovao je Džef Lerma u šestom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Ali nije bio baš toliko nesrećan po Njukasl, koji se do kraja odbranio.

Prvi deo produžen je za čak osam minuta, jer se dugo ukazivala povreda Adamu Smitu. Nesrećni fudbaler Bornmuta je zamenjen i očigledno je u pitanju teška povreda kolena.



Hadersfild je nameravao da protiv Vest Hema zabeleži pobedu i tako krene u pohod od dna ka sredini tabele. Ipak, osvojio je samo bod protiv "čekićara" – 1:1.

Aleks Pritčars postigao je čudan gol već u šestom minutu. Njegov udarac sa 17-18 metara, ne toliko jak i po zemlji, izgledao je kao lak zalogaj za Lukaša Fabijanskog. Međutim, ili je Poljak loše cenio ili zaista nije mogao da stigne do lopte. Dovoljno za prednost domaćina.

A, šta tek reći za gol Vest Hema? Komedija… Prosto je neverovatno kako je Felipe Anderson u 75. minutu našao put lopti do mreže, jer su u tom trenutku, posle silnog karambola i promašenih udaraca, čak četvorica igrača Hadersfilda stajala na gol liniji, plus golman i još jedan igrač malo ispred.

Lester siti i Barnli su igrali 0:0, a narešeno je bilo i na meču između Sautemptona i Votforda – 1:1. Manolo Gabiadini je iz drugog pokušaja pogodio gol, a izjednačenje je doneo Grk Holebas u 82.

Izgleda da je konačno krenulo i Njukaslu. Svrake su upisale drugu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, pošto su na svom terenu savladale Bornmut sa 2:1 u utakmici 12. kola.

Junak važne pobede Njukasla u borbi za opstanak bio je dvostruki strelac, venecuelanski napadač Solomon Rondon. On je najpre u sedmom minutu načeo goste, a pet minuta pre kraja prvog poluvremena iskoristio je dobro dodavanje Kenedija.

Tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. U petom minutu sudijske nadoknade mrežu Svraka zatresao je Džeferson Lerma.

Ispostaviće se da je na taj način i postavio konačan rezultat.

Dosta emocija bilo je na King Pauer stadionu u Lesteru, gde je domaćin odigrao bez pogodaka protiv Barnlija.

Ali uoči početka utakmice na velikom video bimu pušten je višeminutni film posvećen tragično nastradalom vlasniku Lestera, Višaju Šrivadanaprabi.

Održan je i minut ćutanja u čast njemu, kao i u znak sećanja na nastradale vojnike u Prvom Svetskom ratu.

Fudbaleri Hadersfilda bili su blizu druge ovosezonske pobede u Premijer ligi i to protiv gostujućeg Vest Hema. Ipak, u 75. minutu Felipe Anderson “poništio” je vodeći gol Aleksa Pričarda iz šestog minuta.

Rezultati 12. kola:

subota

Kardif – Brajton 2:1 (1:1)
/Paterson 28, Bamba 90 – Dank 6/

Hadersfild – Vest Hem 1:1 (1:0)
/Pritčard 6 – Anderson 75/

Lester – Barnli 0:0

Njukasl – Bornmut 2:1 (2:1)
/Rondon 7, 40 – Lerma 45+6/


Sautempton – Votford 1:1 (1:0)
/Gabiadini 20 – Holebas 82/

Kristal Palas – Totenhem (18.30)

nedelja

Liverpul – Fulam (13.00)
Čelsi – Everton (15.15)
Arsenal – Vulverhempton (17.30)
Mančester siti – Mančester junajted (17.30)

Tabela: Mančester siti 29, Čelsi 27, Liverpul 27, Totenhem 24, Arsenal 23, Bornmut (+1) 20, Mančester junajted 20, Votford (+1) 20, Everton 18, Lester (+1) 17, Vulverhempton 15, Brajton (+1) 14, Vest Hem (+1) 12, Barnli (+1) 9, Njukasl (+1) 9, Kristal Palas 8, Kardif (+1) 8, Sautempton (+1) 8, Hadersfild (+1) 7, Fulam 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar