БЛ: Енглези блистају - Плеа "решета"!

Плеа са три гола донео победу Меншу у Бремену! Борусија Менхенгладбах је остварила седми првенствени тријумф. Популарни Менш је на гостовању Вердеру у Бремену славио убедљиво са 3:1.  Плеина хаубица разорила Бремен, Мали Нелсон погодио после 93 секунде! Ефикасно поподне у Бундеслиги. . .  Хофенхајм је везао четврту побједу, овај пут је пао Аугзбург. Алесан Плеа "запалио" Вердер "хет-триком" за 13 минута. До побједе дошли "фењераши", Фортуна из Дизелдорфа и Штутгарт, али упркос томе се нису помјерли са дна.

Фудбал 10.11.2018 | 19:30
БЛ: Енглези блистају - Плеа "решета"!
Јунак меча био је троструки стрелац, Француз Алесан Плеа, који је постигао хет-трик головима у 30, 48. и 52. минуту.

Млади нападач Борусије је већ на истеку пола сата игре, после одличног продора са десне стране одлично шутирао искоса у десни доњи угао за вођство гостију. 

На почетку другог полувремена, две одличне акције крунисане су головима. Плеа је у 48. минуту поново био на правом месту, са десетак метара је затресао мрежу Вердера, да би четири минута касније на сличан начин повисио на 3:0. 

Почасни гол за Вердер постигао је бивши играч Борусије Дортмунд и Реала Нури Шахин, мрежу гостију затресао је у 59. минуту. 

У тиму Вердера свих 90 минута одиграо је репрезентативац Србије Милош Вељковић. 

Фортуна је као домаћин била боља од Херте (4:1). Свих пет голова пало је у другом полувремену, Усами у 50. и Хенингс у 63. минуту су отворили браву гостију, који су у последњих десетак минута попустили још два пута када им је мрежу затресао Белгијанац Бенитом Раман. 

Штутгарт је славио головима Баумгартла у 68. и Томија у 82. минуту на гостовању Нирнбергу, што је јако битно за "швабе" којима је то био тек други тријумф опве сезоне. Победа им није донела бег са дна, али им свакако даје наду да ће ускоро кренути ка горњем делу табеле. 

Хофенхајм је био бољи од Аугсбурга. Андреј Крамарић је у 65. минуту одлично пратио контру, нашао се на правом месту и тако матирао голмана гостујуће екипе, да би гости пет минута касније стигли до изједначења поготком Финбогасона. 

Победу Хофенхајму донео је Раис Нелсон у 84. минуту, пошто је одлично реаговао на лопту коју је после ударца Андреја Крамарића, одбио голман Луте.

У ишчекивању круне 11. кола и чувеног Класикера у Дортмунду остали бундеслигаши су нам пружли фантастичну и ефикасну забаву овог поподнева. На пет утакмица пало је чак 18 голова, а најубедљивији играчки били су фудбалери Борусије из Менхенгладбаха који су као гости поразили Вердер са 3:1.

Блистао је Француз Аласан Плеа, који је чак три пута матирао голмана Зелених Јиржија Павленку и тако избио на чело листе стрелаца са осам погодака. Сва три пута ногом је снажни голгетер погодио мрежу посрнулог великана из Бремена који се сада налази у серији од три везана пораза и склизнуо је ка средини табеле.

Није домаћинима помогао ни утешни погодак Нурија Шахина у 59. минуту, три бода су отпутовала у Менхенгладбах који после ове победе дише за вратом лидеру из Дортмунда. Милош Вељковић играо је свих 90 минута за Вердер и није се прославио.

Одличан фудбал игран је овог поподнева и у Хофенхајму где је домаћин савладао Аугзбург са 2:1.

Расплет утакмице уследио је у завршних 25 минута. Андреј Крамарић довео је домаћина у предност у 65, али је Алфред Финбогасон изједначио лепим ударцем у 70. Ипак, три бода Хофенхајму донео је златни џокер Рис Нелсон.

Суперталентовани дечак Арсенала мајсторски је пратио акцију и после одбитка голмана Лутеа из близине спаковао лопту у мрежу у 83. минуту за три бода и нови скок Хофенхајма на табели. Тај погодак постигао је само 93 секунде од уласка у игру, а веровали или не овај момак даје гол на сваких 51 минут у Бундеслиги.

Коначно су овог поподнева живнули мало и фењераши Штутгарт и Фортуна.

Швабе су као гости поразили Нирнберг са 2:0 головима у другом полувремену, док је Фортуна на свом терену сломила Херту са убедљивих 4:1. Црвени картон за левог бека гостију Максимилијана Мителштата отворио је домаћинима пут ка убедљивој победи коју је запечатио двоструки стрелац Бенито Раман.  

Енглески тинејџери блистају у Бундеслиги!

Џејден Санчо (18) је уписао четири гола и шест асистенција у дресу дортмундске Борусије.

Али, сјајну сезону игра и његов најбољи пријатељ - Рис Нелсон (18) који је на позајмици у Хофенхајму из Арсенала.

Млади нападач је постигао пет голова у исто толико наступа у Бундеслиги.

Ипак, ниједан тако важан као онај данас.

Након стандардно слабијег првог полувремена, екипа Јулијана Нагелсмана је у наставку заиграла много боље и поготком Андреја Крамарића стигла до вођства.

Али, Алфред Финбогасон је по ко зна који пут "вратио" свој тим у меч.

Исланђанин је избјегао офсајд замку и смирено "боцнуо" лопту преко истрчалог Оливера Баумана и поравнао резултат у 70. минуту.

Нагелсман је пуних 12 минута чекао прије него што је са клупе позвао Риса Нелсона, а млади Енглез није губио вријеме.

Након само једне минуте у игри поспремио је одбијанац у мрежу гостију за коначних:

ХОФЕНХАЈМ - АУГЗБУРГ 2:1 (0:0)

Одличну представу је пружио Фрајбург када је у прошлом колу украо један бод из "лавље јазбине" у Минхену.

Колико је добро изгледао тим Кристијана Страјха против Бајерна, толико је данас пред својим навијачима изгледао лоше против Мајнца који је на "Шварцвалд" стадиону славио са рутинских 1:3.

ПЛЕА "ЗАПАЛИО" ВЕРДЕР, ПОБЈЕДЕ "ФЕЊЕРАША"

Вердер је поражен трећи пут у низу у Бундеслиги.

Данас је на "Везер" стадиону славила Борусија из Менхенгладбаха, а херој је био Алесан Плеа.

Сјајни Француз је домаћинима спаковао "хет-трик" за 13 минута. Прво је био прецизан у 39. минуту, да би 48. и 52. "убио" утакмицу.

Плеа је први играч Борусије који је постигао осам голова у 11 утакмица у Бундеслиги од Оливера Нојвила који је то учинио у сезони 2003/04.

Почасни гол за "зелене" је постигао помало заборављени Нури Сахин.

До велике побједе је против Херте дошла Фортуна из Дизелдорфа. Новајлија у лиги је везао шест узастопних пораза, али је данас искористио играча више којег је имао од 41. минута и дошао до велике побједе против Херте- 4:1. До три бода је дошао и Штутгарт али и даље држи дно табеле, због лошије гол разлике од Фортуне.

БУНДЕСЛИГА - 11. КОЛО:

Хофенхајм - Аугзбург 2:1 (0:0)
/Крамарић 65, Нелсон 83 - Финбогасон 70/

Вердер - Борусија Менхенгладбах 1:3 (0:1)
/Сахин 58 - Плеа 39, 48, 52/

Фрајбург - Мајнц 1:3 (0:2)
/Салаи 72 - Гбамин 6, Матета 18, Онисиво 75/

Фортуна - Херта 4:1 (0:0)
/Усами 50, Хенингс 63, Раман 84, 90+2 - Зелке 88/

Нирнберг - Штутгарт 0:2 (0:0)
/Баумгартл 68, Томи 82/

Борусија Дортмунд - Бајерн Минхен (18.30)

у недјељу

РБ Лајпциг - Бајер Леверкузен (15.30)
Ајнтрахт - Шалке (18.00)

одиграно у петак

Хановер - Волфсбург 2:1 (1:0)
/Мајна 31, Бебу 62 пен - Вегхорст 82 пен/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 24 (-1), Борусија Менхенгладбах 23, Бајерн Минхен 20 (-1), РБ Лајпциг 19 (-1), Хофенхајм 19, Ајнтрахт 17 (-1), Вердер 17, Херта 16, Мајнц 15, Аугзбург 13, Фрајбург 13, Волфсбург 12,  Бајер Леверкузен 11 (-1), Шалке 10 (-1), Нирнберг 10, Хановер 9, Фортуна 8, Штутгарт 8.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар