BL: Englezi blistaju - Plea "rešeta"!

Plea sa tri gola doneo pobedu Menšu u Bremenu! Borusija Menhengladbah je ostvarila sedmi prvenstveni trijumf. Popularni Menš je na gostovanju Verderu u Bremenu slavio ubedljivo sa 3:1.  Pleina haubica razorila Bremen, Mali Nelson pogodio posle 93 sekunde! Efikasno popodne u Bundesligi. . .  Hofenhajm je vezao četvrtu pobjedu, ovaj put je pao Augzburg. Alesan Plea "zapalio" Verder "het-trikom" za 13 minuta. Do pobjede došli "fenjeraši", Fortuna iz Dizeldorfa i Štutgart, ali uprkos tome se nisu pomjerli sa dna.

Fudbal 10.11.2018 | 19:30
BL: Englezi blistaju - Plea "rešeta"!
Junak meča bio je trostruki strelac, Francuz Alesan Plea, koji je postigao het-trik golovima u 30, 48. i 52. minutu.

Mladi napadač Borusije je već na isteku pola sata igre, posle odličnog prodora sa desne strane odlično šutirao iskosa u desni donji ugao za vođstvo gostiju. 

Na početku drugog poluvremena, dve odlične akcije krunisane su golovima. Plea je u 48. minutu ponovo bio na pravom mestu, sa desetak metara je zatresao mrežu Verdera, da bi četiri minuta kasnije na sličan način povisio na 3:0. 

Počasni gol za Verder postigao je bivši igrač Borusije Dortmund i Reala Nuri Šahin, mrežu gostiju zatresao je u 59. minutu. 

U timu Verdera svih 90 minuta odigrao je reprezentativac Srbije Miloš Veljković. 

Fortuna je kao domaćin bila bolja od Herte (4:1). Svih pet golova palo je u drugom poluvremenu, Usami u 50. i Henings u 63. minutu su otvorili bravu gostiju, koji su u poslednjih desetak minuta popustili još dva puta kada im je mrežu zatresao Belgijanac Benitom Raman. 

Štutgart je slavio golovima Baumgartla u 68. i Tomija u 82. minutu na gostovanju Nirnbergu, što je jako bitno za "švabe" kojima je to bio tek drugi trijumf opve sezone. Pobeda im nije donela beg sa dna, ali im svakako daje nadu da će uskoro krenuti ka gornjem delu tabele. 

Hofenhajm je bio bolji od Augsburga. Andrej Kramarić je u 65. minutu odlično pratio kontru, našao se na pravom mestu i tako matirao golmana gostujuće ekipe, da bi gosti pet minuta kasnije stigli do izjednačenja pogotkom Finbogasona. 

Pobedu Hofenhajmu doneo je Rais Nelson u 84. minutu, pošto je odlično reagovao na loptu koju je posle udarca Andreja Kramarića, odbio golman Lute.

U iščekivanju krune 11. kola i čuvenog Klasikera u Dortmundu ostali bundesligaši su nam pružli fantastičnu i efikasnu zabavu ovog popodneva. Na pet utakmica palo je čak 18 golova, a najubedljiviji igrački bili su fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha koji su kao gosti porazili Verder sa 3:1.

Blistao je Francuz Alasan Plea, koji je čak tri puta matirao golmana Zelenih Jiržija Pavlenku i tako izbio na čelo liste strelaca sa osam pogodaka. Sva tri puta nogom je snažni golgeter pogodio mrežu posrnulog velikana iz Bremena koji se sada nalazi u seriji od tri vezana poraza i skliznuo je ka sredini tabele.

Nije domaćinima pomogao ni utešni pogodak Nurija Šahina u 59. minutu, tri boda su otputovala u Menhengladbah koji posle ove pobede diše za vratom lideru iz Dortmunda. Miloš Veljković igrao je svih 90 minuta za Verder i nije se proslavio.

Odličan fudbal igran je ovog popodneva i u Hofenhajmu gde je domaćin savladao Augzburg sa 2:1.

Rasplet utakmice usledio je u završnih 25 minuta. Andrej Kramarić doveo je domaćina u prednost u 65, ali je Alfred Finbogason izjednačio lepim udarcem u 70. Ipak, tri boda Hofenhajmu doneo je zlatni džoker Ris Nelson.

Supertalentovani dečak Arsenala majstorski je pratio akciju i posle odbitka golmana Lutea iz blizine spakovao loptu u mrežu u 83. minutu za tri boda i novi skok Hofenhajma na tabeli. Taj pogodak postigao je samo 93 sekunde od ulaska u igru, a verovali ili ne ovaj momak daje gol na svakih 51 minut u Bundesligi.

Konačno su ovog popodneva živnuli malo i fenjeraši Štutgart i Fortuna.

Švabe su kao gosti porazili Nirnberg sa 2:0 golovima u drugom poluvremenu, dok je Fortuna na svom terenu slomila Hertu sa ubedljivih 4:1. Crveni karton za levog beka gostiju Maksimilijana Mitelštata otvorio je domaćinima put ka ubedljivoj pobedi koju je zapečatio dvostruki strelac Benito Raman.  

Engleski tinejdžeri blistaju u Bundesligi!

Džejden Sančo (18) je upisao četiri gola i šest asistencija u dresu dortmundske Borusije.

Ali, sjajnu sezonu igra i njegov najbolji prijatelj - Ris Nelson (18) koji je na pozajmici u Hofenhajmu iz Arsenala.

Mladi napadač je postigao pet golova u isto toliko nastupa u Bundesligi.

Ipak, nijedan tako važan kao onaj danas.

Nakon standardno slabijeg prvog poluvremena, ekipa Julijana Nagelsmana je u nastavku zaigrala mnogo bolje i pogotkom Andreja Kramarića stigla do vođstva.

Ali, Alfred Finbogason je po ko zna koji put "vratio" svoj tim u meč.

Islanđanin je izbjegao ofsajd zamku i smireno "bocnuo" loptu preko istrčalog Olivera Baumana i poravnao rezultat u 70. minutu.

Nagelsman je punih 12 minuta čekao prije nego što je sa klupe pozvao Risa Nelsona, a mladi Englez nije gubio vrijeme.

Nakon samo jedne minute u igri pospremio je odbijanac u mrežu gostiju za konačnih:

HOFENHAJM - AUGZBURG 2:1 (0:0)

Odličnu predstavu je pružio Frajburg kada je u prošlom kolu ukrao jedan bod iz "lavlje jazbine" u Minhenu.

Koliko je dobro izgledao tim Kristijana Strajha protiv Bajerna, toliko je danas pred svojim navijačima izgledao loše protiv Majnca koji je na "Švarcvald" stadionu slavio sa rutinskih 1:3.

PLEA "ZAPALIO" VERDER, POBJEDE "FENJERAŠA"

Verder je poražen treći put u nizu u Bundesligi.

Danas je na "Vezer" stadionu slavila Borusija iz Menhengladbaha, a heroj je bio Alesan Plea.

Sjajni Francuz je domaćinima spakovao "het-trik" za 13 minuta. Prvo je bio precizan u 39. minutu, da bi 48. i 52. "ubio" utakmicu.

Plea je prvi igrač Borusije koji je postigao osam golova u 11 utakmica u Bundesligi od Olivera Nojvila koji je to učinio u sezoni 2003/04.

Počasni gol za "zelene" je postigao pomalo zaboravljeni Nuri Sahin.

Do velike pobjede je protiv Herte došla Fortuna iz Dizeldorfa. Novajlija u ligi je vezao šest uzastopnih poraza, ali je danas iskoristio igrača više kojeg je imao od 41. minuta i došao do velike pobjede protiv Herte- 4:1. Do tri boda je došao i Štutgart ali i dalje drži dno tabele, zbog lošije gol razlike od Fortune.

BUNDESLIGA - 11. KOLO:

Hofenhajm - Augzburg 2:1 (0:0)
/Kramarić 65, Nelson 83 - Finbogason 70/

Verder - Borusija Menhengladbah 1:3 (0:1)
/Sahin 58 - Plea 39, 48, 52/

Frajburg - Majnc 1:3 (0:2)
/Salai 72 - Gbamin 6, Mateta 18, Onisivo 75/

Fortuna - Herta 4:1 (0:0)
/Usami 50, Henings 63, Raman 84, 90+2 - Zelke 88/

Nirnberg - Štutgart 0:2 (0:0)
/Baumgartl 68, Tomi 82/

Borusija Dortmund - Bajern Minhen (18.30)

u nedjelju

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen (15.30)
Ajntraht - Šalke (18.00)

odigrano u petak

Hanover - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Majna 31, Bebu 62 pen - Veghorst 82 pen/

TABELA: Borusija Dortmund 24 (-1), Borusija Menhengladbah 23, Bajern Minhen 20 (-1), RB Lajpcig 19 (-1), Hofenhajm 19, Ajntraht 17 (-1), Verder 17, Herta 16, Majnc 15, Augzburg 13, Frajburg 13, Volfsburg 12,  Bajer Leverkuzen 11 (-1), Šalke 10 (-1), Nirnberg 10, Hanover 9, Fortuna 8, Štutgart 8.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar