Велике промјене у Цедевити!

Двојица играча отишла, двојица дошла! Џош Магет и Пабло Агилар више нису кошаркаши загребачког клуба.

Кошарка 11.11.2018 | 08:30
Велике промјене у Цедевити!
Цедевита је после промена у стручном штабу, када је тренера Сита Алонса заменио Славен Римац, а спортског директора Матеја Мамића Вељко Мршић, обавила и промене у играчком кадру. Синоћ је хрватски тим раскинуо уговор с Американцем Џошом Магетом и Шпанцем Паблом Агиларом, а на њихова места дошли су бивши хрватски репрезентативац, 34-годишњи центар Марко Банић, као и 24-годишњи дефанзивац Јаков Мустапић.   

"Агилару и Магету, с којима смо раскинули уговоре, захваљујемо се на досадашњем труду и ангажману у Цедевити, и желимо им пуно успеха у наставку каријере. Агилар ће врло брзо заиграти у новом клубу, а ни Магет, верујем, неће дуго чекати нови ангажман", рекао је Вељко Мршић.

Заправо, Агилар је већ представљен као нови кошаркаш италијанске Ређане. Тај посао је озваничен.

Онда је Мршић причао о новим појачањима.

"На њихове позиције доводимо два хрватска играча, Јакова Мустапића и Марка Банића. Срећни смо да двојац постаје део наше екипе, верујем да ћемо заједно направити искорак и да ће се брзо уклопити. Мустапић је у спортској форми, то доказују наступи за Осијек где је био до сада, боље речено враћа нам се с обзиром да је прошао нашу школу кошарке. Марко Банић ће покривати унутрашње позиције а својим искуством и богатом каријером у иностранству сигурно ће имати шта да показаже. И на паркету, и карактерно у свлачионици, уз екипу и клуб уопште. Желим им топлу добродошлицу", рекао је Мршић.

Загрепчанин Јаков Мустапић рођен је 1994. године и висок је 194 центиметара. У млађим категоријама играо је у Цедевити.  У четири одигране утакмице ове сезоне Мустапић је за Осјечане просечно давао 18.8 поена, 6.8 скокова и 2.8 асистенција по утакмици.

Задранин Марко Банић висок је 204 центиметра. Реч је о играчу који је у европској кошарци направио одличну каријеру. Све је започео у Задру, касније је прешао у шпански Билбао где је провео седам сезона. Затим је играо за руски Уникс Казањ, шпански Естудијантес, берлинску Албу, опет Уникс Казан, а прошлу сезону провео је у Турској у дресу Каршијаке.

И Мустапић и Банић имају право наступа у АБА лиги и Еурокупу већ од следећег кола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар