Velike promjene u Cedeviti!

Dvojica igrača otišla, dvojica došla! Džoš Maget i Pablo Agilar više nisu košarkaši zagrebačkog kluba.

Košarka 11.11.2018 | 08:30
Velike promjene u Cedeviti!
Cedevita je posle promena u stručnom štabu, kada je trenera Sita Alonsa zamenio Slaven Rimac, a sportskog direktora Mateja Mamića Veljko Mršić, obavila i promene u igračkom kadru. Sinoć je hrvatski tim raskinuo ugovor s Amerikancem Džošom Magetom i Špancem Pablom Agilarom, a na njihova mesta došli su bivši hrvatski reprezentativac, 34-godišnji centar Marko Banić, kao i 24-godišnji defanzivac Jakov Mustapić.   

"Agilaru i Magetu, s kojima smo raskinuli ugovore, zahvaljujemo se na dosadašnjem trudu i angažmanu u Cedeviti, i želimo im puno uspeha u nastavku karijere. Agilar će vrlo brzo zaigrati u novom klubu, a ni Maget, verujem, neće dugo čekati novi angažman", rekao je Veljko Mršić.

Zapravo, Agilar je već predstavljen kao novi košarkaš italijanske Ređane. Taj posao je ozvaničen.

Onda je Mršić pričao o novim pojačanjima.

"Na njihove pozicije dovodimo dva hrvatska igrača, Jakova Mustapića i Marka Banića. Srećni smo da dvojac postaje deo naše ekipe, verujem da ćemo zajedno napraviti iskorak i da će se brzo uklopiti. Mustapić je u sportskoj formi, to dokazuju nastupi za Osijek gde je bio do sada, bolje rečeno vraća nam se s obzirom da je prošao našu školu košarke. Marko Banić će pokrivati unutrašnje pozicije a svojim iskustvom i bogatom karijerom u inostranstvu sigurno će imati šta da pokazaže. I na parketu, i karakterno u svlačionici, uz ekipu i klub uopšte. Želim im toplu dobrodošlicu", rekao je Mršić.

Zagrepčanin Jakov Mustapić rođen je 1994. godine i visok je 194 centimetara. U mlađim kategorijama igrao je u Cedeviti.  U četiri odigrane utakmice ove sezone Mustapić je za Osječane prosečno davao 18.8 poena, 6.8 skokova i 2.8 asistencija po utakmici.

Zadranin Marko Banić visok je 204 centimetra. Reč je o igraču koji je u evropskoj košarci napravio odličnu karijeru. Sve je započeo u Zadru, kasnije je prešao u španski Bilbao gde je proveo sedam sezona. Zatim je igrao za ruski Uniks Kazanj, španski Estudijantes, berlinsku Albu, opet Uniks Kazan, a prošlu sezonu proveo je u Turskoj u dresu Karšijake.

I Mustapić i Banić imaju pravo nastupa u ABA ligi i Eurokupu već od sledećeg kola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar