ПЛ БиХ: Радник изгубио, Звијезда 09 добила пет заредом!

Ружић бранио све, осим два "пројектила"! Звијезда 09 је дошла до петог везаног тријумфа у Премијер лиги БиХ. Иако су домаћини постигли два гола, кривац зашто их у мрежи Челика није било још је Србин коме Зеница кличе.  Прштало у Мостару, Билбија два пута за "стотку"! Зрињски је водио голом Немање Билбије на полувремену против Сарајева, "бордо" тим преокренуо, да би бод домаћину у дербију 17. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине осигурао поново Бањалучанин и то у стотом мечу у дресу "племића".

Фудбал 10.11.2018 | 18:15
ПЛ БиХ: Радник изгубио, Звијезда 09 добила пет заредом!
Бранислав Ружић је одржао голманску "клинику" у Угљевику!

Србин коме Зеница кличе је бранио све што се бранити могло, понешто и што се не виђа сваки дан, поготово на бх. теренима, али домаћини су ипак мету проналазили два пута.

И то на фантастичан начин!

Саша Јововић је у 12. минуту намјестио лопту и из слободног ударца са око тридесет метара послао "пројектил" који ни искусни Лозничанин није успио, а у надокнади времена Предраг Зекановић је "голчином" ријешио све дилеме око побједника.

ЗВИЈЕЗДА 09 - ЧЕЛИК 2:0 (1:0)

Домаћини су много боље отворили меч и већ у 6. минуту могли доћи до вођства, али је Бранислав Ружић зауставио ударац Предрага Зекановића.

Али, шест минута касније одични голман није успио да сачува своју мрежу.

Саша Јововић је перфектно извео слободан ударац, пребацио "живи зид" и постигао један од лијепших голова у Премијер лиги БиХ ове сезоне.

Финиш првог дијела је донио још двије шансе за Звијезду 09, али је голман Челика Бранислав Ружић био на мјесту у обје ситуације, да би на отварању другог полувремена сјајни голман у једном нападу осујетио чак четири покушаја фудбалера Звијезде 09.

Османагић је прво шутирао са неких 25 метара, али Ружић је зауставио његов ударац сјајном парадом, а на одбијену лопту налетио је један од играча домаћих, али српски чувар мреже поново фантастично брани и спашава Челик.

Ипак, Челик није могао да спаси ни Ружић када је Зекановић у надокнади времена сјајним голом донио Звијезди пету везану побједу у Премијер лиги БиХ.

Младост је у Добој-Какњу била боља од Радника из Бијељине и тако стигла од десетог бода у посљедње четири утакмице, док је Радник упао у "мини" кризу пошто му је ово други узастопни пораз.

Прштало у Мостару, Билбија два пута за "стотку"! Зрињски је водио голом Немање Билбије на полувремену против Сарајева, "бордо" тим преокренуо, да би бод домаћину у дербију 17. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине осигурао поново Бањалучанин и то у стотом мечу у дресу "племића".

Сјајан дерби између троструког узастопног шампиона Зрињског и овосезонског лидера на табели Премијер лиге БиХ Сарајева.

Свега је било на стадиону "Под Бијелим бријегом", лијепих потеза, голова, шанси, преокрета, али је ипак дерби окончан подјелом бодова а тај исход више одговара изабраницима Хусрефа Мусемића, који су задржали пет бодова предности.

ЗРИЊСКИ - САРАЈЕВО 2:2 (1:0)

Због неочекиваног "кикса" у прошлом колу у Угљевику, Зрињски је био приморан да се "вади" против лидера на табели, што је признао и тренер Мостараца Блаж Слишковић.

Прије почетка суботње утакмице у Мостару, бањалучком фудбалеру Немањи Билбији је приређена мала свечаност због стотог наступа у дресу Зрињског, а управо је најбољи стријелац "племића" "начео" мрежу "бордо" тима у 11. минуту.

Огњен Тодоровић је прошао по лијевој страни и у казненом простору пронашао Билбију, који је из окрета погодио малу мрежу - 1:0.

Био је то 13. погодак Бањалучанина, који је бурно прославио гол против некадашњег клуба, након којег се учврстио на првом мјесту листе стријелаца Премијер лиге БиХ.

Могли су "племићи" и раније да стигну до предности да је Далибор Веселиновић у петом минуту био мало прецизнији, али је његов ударац завршио на оквиру гола.

Два минута касније у шанси се нашао Огњен Тодоровић и шутирао поред стативе сарајевског гола.

Гости са "Кошева" су били близу изједначења у 15. минуту, али је статива спасила Зрињски након што је лопта погодила Дарија Ругашевића и одсјела на оквиру гола мостарске екипе.

У 30. минуту Билбија се опет нашао у прилици да удвостручи предност домаћина, али се оклизнуо у најважнијем тренутку и шанса је пропала.

До одласка на одмор, голгетер Сарајева Мерсудин Ахметовић је у 44. минуту био врло близу новог гола, али је пречка била савезник Зрињског и остало је 1:0.

Сарајево је у наставку стигло до поравнања у 61. минуту након што је судија из Источног Сарајева Владимир Бјелица показао на бијелу тачку након што је Хрвоје Баришић оборио Мерсудина Ахметовића у казненом простору.

Сигуран реализатор са "креча" био је Крсте Велкоски - 1:1.

Десет минута касније гости са "Кошева" су преокренули резултат!

Послије корнера Велкоског погријешио је голман Мостараца Бркић, који је испустио лопту, а интернационалац из Гане Јоаким Адукор је ћушнуо у мрежу за 1:2.

Ипак, "племићи" су у 80. минуту успјели да стигну до изједначења и једног бода након пенала који је скривио Нихад Мујакић, а Билбија уписао и 14. овосезонску "рецку" - 2:2.

ЗРИЊСКИ: Бркић, Баришић, Тодоровић, Ругашевић, Перишић, Јаковљевић, Рустемовић, Филиповић, Веселиновић, Кадушић, Билбија. Тренер: Блаж Слишковић

САРАЈЕВО: Ковачевић, Пидро, Хебибовић, Ахметовић, Велкоски, Шишић, Мујакић, Адукор, Халиловић, Курдић, Дуповац. Тренер: Хусреф Мусемић

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 17. КОЛО:

Звијезда 09 - Челик 2:0 (1:0)
/Јововић 12, Зекановић 90+2/

Младост - Радник 2:0 (1:0)
/Анђушић 4, Гузина 70/

Зрињски - Сарајево 2:2 (1:0)
/Билбија 11, 81 пен - Велкоски 61 пен, Адукор 71/

у недјељу

ГОШК - Крупа (13:30)
Слобода - Широки Бријег (13:30, Моја ТВ)
Жељезничар - Тузла сити (16:30, Моја ТВ)

ТАБЕЛА: Сарајево 37, Зрињски 32, Жељезничар (-1) 28, Широки Бријег (-1) 23, Младост 23, Слобода (-1) 22, Челик 21, Радник 21, Звијезда 09 20, Тузла сити (-1) 16, ГОШК (-1) 13, Крупа (-1) 12.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар