PL BiH: Radnik izgubio, Zvijezda 09 dobila pet zaredom!

Ružić branio sve, osim dva "projektila"! Zvijezda 09 je došla do petog vezanog trijumfa u Premijer ligi BiH. Iako su domaćini postigli dva gola, krivac zašto ih u mreži Čelika nije bilo još je Srbin kome Zenica kliče.  Prštalo u Mostaru, Bilbija dva puta za "stotku"! Zrinjski je vodio golom Nemanje Bilbije na poluvremenu protiv Sarajeva, "bordo" tim preokrenuo, da bi bod domaćinu u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine osigurao ponovo Banjalučanin i to u stotom meču u dresu "plemića".

Fudbal 10.11.2018 | 18:15
PL BiH: Radnik izgubio, Zvijezda 09 dobila pet zaredom!
Branislav Ružić je održao golmansku "kliniku" u Ugljeviku!

Srbin kome Zenica kliče je branio sve što se braniti moglo, ponešto i što se ne viđa svaki dan, pogotovo na bh. terenima, ali domaćini su ipak metu pronalazili dva puta.

I to na fantastičan način!

Saša Jovović je u 12. minutu namjestio loptu i iz slobodnog udarca sa oko trideset metara poslao "projektil" koji ni iskusni Lozničanin nije uspio, a u nadoknadi vremena Predrag Zekanović je "golčinom" riješio sve dileme oko pobjednika.

ZVIJEZDA 09 - ČELIK 2:0 (1:0)

Domaćini su mnogo bolje otvorili meč i već u 6. minutu mogli doći do vođstva, ali je Branislav Ružić zaustavio udarac Predraga Zekanovića.

Ali, šest minuta kasnije odični golman nije uspio da sačuva svoju mrežu.

Saša Jovović je perfektno izveo slobodan udarac, prebacio "živi zid" i postigao jedan od lijepših golova u Premijer ligi BiH ove sezone.

Finiš prvog dijela je donio još dvije šanse za Zvijezdu 09, ali je golman Čelika Branislav Ružić bio na mjestu u obje situacije, da bi na otvaranju drugog poluvremena sjajni golman u jednom napadu osujetio čak četiri pokušaja fudbalera Zvijezde 09.

Osmanagić je prvo šutirao sa nekih 25 metara, ali Ružić je zaustavio njegov udarac sjajnom paradom, a na odbijenu loptu naletio je jedan od igrača domaćih, ali srpski čuvar mreže ponovo fantastično brani i spašava Čelik.

Ipak, Čelik nije mogao da spasi ni Ružić kada je Zekanović u nadoknadi vremena sjajnim golom donio Zvijezdi petu vezanu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Mladost je u Doboj-Kaknju bila bolja od Radnika iz Bijeljine i tako stigla od desetog boda u posljednje četiri utakmice, dok je Radnik upao u "mini" krizu pošto mu je ovo drugi uzastopni poraz.

Prštalo u Mostaru, Bilbija dva puta za "stotku"! Zrinjski je vodio golom Nemanje Bilbije na poluvremenu protiv Sarajeva, "bordo" tim preokrenuo, da bi bod domaćinu u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine osigurao ponovo Banjalučanin i to u stotom meču u dresu "plemića".

Sjajan derbi između trostrukog uzastopnog šampiona Zrinjskog i ovosezonskog lidera na tabeli Premijer lige BiH Sarajeva.

Svega je bilo na stadionu "Pod Bijelim brijegom", lijepih poteza, golova, šansi, preokreta, ali je ipak derbi okončan podjelom bodova a taj ishod više odgovara izabranicima Husrefa Musemića, koji su zadržali pet bodova prednosti.

ZRINJSKI - SARAJEVO 2:2 (1:0)

Zbog neočekivanog "kiksa" u prošlom kolu u Ugljeviku, Zrinjski je bio primoran da se "vadi" protiv lidera na tabeli, što je priznao i trener Mostaraca Blaž Slišković.

Prije početka subotnje utakmice u Mostaru, banjalučkom fudbaleru Nemanji Bilbiji je priređena mala svečanost zbog stotog nastupa u dresu Zrinjskog, a upravo je najbolji strijelac "plemića" "načeo" mrežu "bordo" tima u 11. minutu.

Ognjen Todorović je prošao po lijevoj strani i u kaznenom prostoru pronašao Bilbiju, koji je iz okreta pogodio malu mrežu - 1:0.

Bio je to 13. pogodak Banjalučanina, koji je burno proslavio gol protiv nekadašnjeg kluba, nakon kojeg se učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca Premijer lige BiH.

Mogli su "plemići" i ranije da stignu do prednosti da je Dalibor Veselinović u petom minutu bio malo precizniji, ali je njegov udarac završio na okviru gola.

Dva minuta kasnije u šansi se našao Ognjen Todorović i šutirao pored stative sarajevskog gola.

Gosti sa "Koševa" su bili blizu izjednačenja u 15. minutu, ali je stativa spasila Zrinjski nakon što je lopta pogodila Darija Rugaševića i odsjela na okviru gola mostarske ekipe.

U 30. minutu Bilbija se opet našao u prilici da udvostruči prednost domaćina, ali se okliznuo u najvažnijem trenutku i šansa je propala.

Do odlaska na odmor, golgeter Sarajeva Mersudin Ahmetović je u 44. minutu bio vrlo blizu novog gola, ali je prečka bila saveznik Zrinjskog i ostalo je 1:0.

Sarajevo je u nastavku stiglo do poravnanja u 61. minutu nakon što je sudija iz Istočnog Sarajeva Vladimir Bjelica pokazao na bijelu tačku nakon što je Hrvoje Barišić oborio Mersudina Ahmetovića u kaznenom prostoru.

Siguran realizator sa "kreča" bio je Krste Velkoski - 1:1.

Deset minuta kasnije gosti sa "Koševa" su preokrenuli rezultat!

Poslije kornera Velkoskog pogriješio je golman Mostaraca Brkić, koji je ispustio loptu, a internacionalac iz Gane Joakim Adukor je ćušnuo u mrežu za 1:2.

Ipak, "plemići" su u 80. minutu uspjeli da stignu do izjednačenja i jednog boda nakon penala koji je skrivio Nihad Mujakić, a Bilbija upisao i 14. ovosezonsku "recku" - 2:2.

ZRINJSKI: Brkić, Barišić, Todorović, Rugašević, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Veselinović, Kadušić, Bilbija. Trener: Blaž Slišković

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Mujakić, Adukor, Halilović, Kurdić, Dupovac. Trener: Husref Musemić

PREMIJER LIGA, 17. KOLO:

Zvijezda 09 - Čelik 2:0 (1:0)
/Jovović 12, Zekanović 90+2/

Mladost - Radnik 2:0 (1:0)
/Anđušić 4, Guzina 70/

Zrinjski - Sarajevo 2:2 (1:0)
/Bilbija 11, 81 pen - Velkoski 61 pen, Adukor 71/

u nedjelju

GOŠK - Krupa (13:30)
Sloboda - Široki Brijeg (13:30, Moja TV)
Željezničar - Tuzla siti (16:30, Moja TV)

TABELA: Sarajevo 37, Zrinjski 32, Željezničar (-1) 28, Široki Brijeg (-1) 23, Mladost 23, Sloboda (-1) 22, Čelik 21, Radnik 21, Zvijezda 09 20, Tuzla siti (-1) 16, GOŠK (-1) 13, Krupa (-1) 12.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar